Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat

Klímaváltozás - 2019, november 19 - 21:18
Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat. Ebben fontos szerepet játszik a paksi atomerőművi új blokkjának felépítése, a közlekedés zöldítése, az ipari termelés átalakítása és a folyamatos erdőtelepítés ? mondta Áder János köztársasági elnök kedden Budapesten, az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen tartott előadásában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Az álomhatár alá lőtték be a szaúdi gigaüzletet

Olaj - 2019, november 18 - 13:06
Újabb mérföldkőhöz érkezett a szaúdi olajóriás, amikor vasárnap kiderült, a közelgő részvénykibocsátás 1700 milliárd dolláros értékkel ruházhatja föl a Saudi Aramcót. Bár ez az összeg hatalmas, mégis elmarad a korábban becsült 2000 milliárdtól.
Kategóriák: Energiaválság

Megváltozhat mindaz, amit a gyomnövényekről gondolunk

Környezetvédelem - 2019, november 18 - 12:26
A gyomnövények valójában segíthetnek a terméshozam növelésében - állapították meg a pisai Szent Anna Egyetem szakemberei.
Kategóriák: Klímaváltozás

Gyorsabban pusztul a Föld a ruháid miatt! - A fast fashion árnyoldala

Környezetvédelem - 2019, november 18 - 07:51
A divat nem vár, a pénztárcád karcsú, csinosnak lenni viszont muszáj. Semmi vész, a fast fashion üzletek tárt karokkal várnak! Ám valószínűleg mélyen legbelül te is tudod, hogy mindennek ára van.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ezek a legnagyobb kockázatai a hatalmas szaúdi részvényüzletnek

Olaj - 2019, november 15 - 12:05
A Saudi Aramco olajóriás a napokban tette közzé a tőzsdére lépésének részleteit, és a szaúdi állami vállalat nyilvános debütálása a történelem eddigi legnagyobb elsődleges részvénykibocsátása lehet. Az üzletre a piacok már hosszú ideje várnak, azonban az Aramco maga is elismeri, komoly kockázatokkal kell szembesülnie.
Kategóriák: Energiaválság

Mi történik a Marson? Váratlan felfedezést tett a NASA robotja

Gáz - 2019, november 14 - 22:01
Először mérik a légkört alkotó gázok szezonális változásait a marsi Gale-kráterben. Az eredmények döbbenetes felfedezéshez vezettek: az oxigén ? ami a legtöbb földi élőlény számára nélkülözhetetlen ? viselkedése a vörös bolygón jelenleg egyetlen ismert kémiai folyamattal sem magyarázható.
Kategóriák: Energiaválság

A vízijácint a legújabb megújuló energiaforrás: leveleiből biogázt állítanak elő

Környezetvédelem - 2019, november 13 - 14:12
A Viktória-tó felszínén hatalmas, egybefüggő virágmező ?farm" található. Bár a vízijácintot sokáig gyomnövénynek hitték, kiderült, hogy leveleinek olyan magas a szén-nitrogén aránya, hogy biogáz előállítására is alkalmas. -írja a Guardian.
Kategóriák: Klímaváltozás

Harmadik napja csökken az olaj ára

Olaj - 2019, november 13 - 10:49
Szerdán már harmadik napja csökken a kőolaj ára a nemzetközi piacokon, elsősorban azokra a befektetői aggodalmakra, hogy nincs érezhető előrehaladás az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokon.
Kategóriák: Energiaválság

Áder János: a klímacélok eléréséhez szükség van az atomenergiára

Klímaváltozás - 2019, november 12 - 15:02
Ha el akarjuk kerülni a klímakatasztrófát, akkor vissza kell szorítani a fosszilis erőművek működését, az atomenergiáról pedig nem mondhatunk le - mondta Áder János köztársasági elnök kedden Pakson, általános és középiskolásoknak tartott interaktív előadásán.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hamis zöld próféciák és a rögvalóság

Atomerőmű - 2019, november 12 - 13:36
Az atomerőművek, különösen a Paks II. Atomerőmű ellenzőinek eszmefuttatásairól a klasszikussá vált vicc jut eszembe: igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak? ? A hír igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, és nem Moszkvában, hanem a Moszkva téren.
Kategóriák: Energiaválság