Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - energia
Frissítve: 11 óra 41 perc

Juncker azt akarja, hogy örökké nyár legyen

2018, augusztus 31 - 17:58
Az Európai Parlament (EP) idén februárban kezdeményezte az óraátállítás felülvizsgálatát, és felkérte az Európai Bizottságot (EB), hogy értékelje az ügyet szabályozó irányelvet, és szükség esetén tegyen javaslatot a módosításra. Most a konzultáció azt az eredményt hozta, hogy az ötlet jó, ezért az EB elnöke már akarja is az óraátállítást. Arra hivatkoznak, hogy nagyon csekély az energiamegtakarítás. Ami igaz is, de a sötét téli reggelekre senki nem gondolt. Pedig megkérdezhetnék az oroszokat, ők már túl vannak rajta.
Kategóriák: Energiaválság

Hamarosan teljesen bezöldül a Facebook

2018, augusztus 29 - 14:32
A Facebook tényleg teljesen zöld lesz, de nem a közösségi oldal színe fog megváltozni a már jól ismert kékről, hanem megújuló energiákra áll át a cég. A vállalat elkötelezett híve a fenntarthatóságnak, ezért 2020-ra már csak zöld energiákat fognak használni a működéshez.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre valószínűbb, hogy mégsem kizárt az időutazás

2018, augusztus 28 - 19:35
Fizikusok egy kvantummodellel feloldották azt a paradoxont, ami kizárja az időutazás lehetőségét. Egy amerikai és osztrák fizikusokból álló kutatócsoport módot talált az időutazásra, legalábbis elméletileg. Az időutazás szerintük elvileg lehetséges, de jelenleg még túllép a technikai képességeinken. Ennek ellenére sem minden tudós hisz abban, hogy ez megvalósítható lenne, néhányuk szerint egy ilyen kísérlet egyenesen végzetes lenne annak, aki keresztülmenne ezen.
Kategóriák: Energiaválság

Rendezd be otthonod a feng shui szerint egyszerűen

2018, augusztus 18 - 19:00
Az igazi feng shui túlmutat az ugró delfineken és a szélcsengőkön. Természetesen a legjobb az lenne, ha szakértő segítségét kérnéd, de e nélkül, pár apró változtatással is azonnali hatást tudsz gyakorolni otthonod hangulatára. Érdekes, de ebben nem kell hinni ahhoz, hogy érezd a jótékony hatását.
Kategóriák: Energiaválság

Így menekülhet meg az olajpiac

2018, augusztus 17 - 16:35
Ha tartós marad az amerikai palaolaj-kitermelés növekedése, az ellensúlyozhatja a globális olajpiaci nehézségeket a következő hónapokban. Az USA ezzel egy időre stabilizálhatja a kitermelési gondokkal küszködő iparágat.
Kategóriák: Energiaválság

Kínai kutatók növelték az organikus napelemek hatékonyságát

2018, augusztus 10 - 13:08
Kínai kutatóknak sikerült 17,3 százalékra növelniük organikus napelemek energia-átalakítási hatékonyságát, ami újabb lépést jelent a zöld napelem széleskörű használatának elterjedéséhez - derült ki a Science című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukból.
Kategóriák: Energiaválság

Ötezernél is több templom vált megújuló energiákra

2018, augusztus 4 - 13:48
Az Egyesült Királyság területén található templomok nagy része ? ideértve ismert katedrálisépületeket is ? megújuló energiákra vált annak érdekében, hogy az anglikán egyház ezzel is segítse a klímaváltozás elleni küzdelmet ? jelentette be az egyházszervezet.
Kategóriák: Energiaválság

Újabb részvénycsomagot venne a CTG a portugál energiahálózatban

2018, július 18 - 14:33
2012-ben tett szert a kínai állami China Three Gorges (CTG) vállalat a portugál energetikai hálózatot üzemeltető cég, az Energias de Portugal (EDP) 21,35 százalékára, amiért akkor 2,7 milliárd eurót fizetett, ám a kínai vállalat tovább bővítené befolyását.
Kategóriák: Energiaválság

Súlyos energiaválság fenyegeti a világot

2018, július 17 - 16:07
A harmadik egymást követő évben csökkent az energiaszektorba áramló tőke mennyisége. Emiatt pedig sokan aggódnak, hogy lesz-e elég rendelkezésre álló energia a jövőben, illetve hogy a világ képes lesz-e megbirkózni a klímaváltozással.
Kategóriák: Energiaválság

Jégkockával találták meg a rejtélyes részecskék keletkezési helyét

2018, július 13 - 12:55
Először sikerült meghatározniuk a kutatóknak a Naprendszeren kívüli, hatalmas energiájú neutrínók egyik keletkezési helyét a világűrben.
Kategóriák: Energiaválság

Logan és Daley, a pár, aki vámpírként él: vérrel és szexuális energiával táplálkoznak (18+)

2018, június 27 - 14:37
Nem mennek ki a napfényre, vérrel és szexuális energiával táplálkoznak: így él az a páros, akik vámpírnak képzelik magukat. Számukra ez nem egy szerepjáték, hanem egy életforma. 
Kategóriák: Energiaválság

Most dől el az olajpiac jövője

2018, június 22 - 11:23
A következő órákban eldőlhet, merre indul majd az olajár a következő időszakban. Pénteken délután tartanak ugyanis sajtótájékoztatót az OPEC tagjai a bécsi ülésüket követően, majd szombaton az OPEC-en kívüli szövetségeseket is bevonják az egyeztetésbe. A piac arra számít, hogy a szervezet megemeli majd a kitermelését, azonban a nagy kérdés az, pontosan mennyivel. Nagy vita várható, a döntés pedig alapjaiban befolyásolhatja a világpiacot.
Kategóriák: Energiaválság

Csendben megépítették a Napnál is melegebb fúziós reaktort

2018, június 16 - 09:43
Nagy jelentőségű bejelentést tett egy brit magánvállalat, a Tokamak Energy. Az IFLScience beszámolójából kiderül, a cégnél szép csendben olyat valósítottak meg, ami korábban soha senkinek nem sikerült.
Kategóriák: Energiaválság

Ferenc pápa mérsékletességre intette az energetikai vállalatok vezetőit

2018, június 9 - 14:03
Az emberi civilizációnak szüksége van energiára, de nem szabad, hogy ez az energia elpusztítsa a civilizációt - mondta vasárnap Ferenc pápa a nagy olaj- és földgázipari vállalatoknak a Vatikánban összegyűlt vezetői előtt.
Kategóriák: Energiaválság

A Microsoft a tengerbe süllyesztette az adatközpontját

2018, június 7 - 09:35
A Microsoftra nem lehet azt mondani, csak kispályán képes látványos játékra, ha az energiahatékonyságról van szó. Ahogy a BBC arról beszámol, a techvállalat a skóciai Orkney-szigetek közelében süllyesztette a tengerbe egyik speciális adatközpontját. Így ugyanis egyszerűbb az egységet hűteni.
Kategóriák: Energiaválság

Egyetlen fantasztikus grafikonon kétszáz év energiafelhasználása

2018, május 31 - 09:13
A nagy mennyiségű adatsorok vizualizációjával foglalkozó portál, az Our World in Data ismét nekigyürkőzött, és sikerrel vett egy nagy kihívást. Egyetlen ábrán mutatják be kétszáz év globális energiafogyasztását.
Kategóriák: Energiaválság

Peller Mariann: "A lélekenergia azonban teljes egészében nem jöhet vissza, ha már átkelt"

2018, május 23 - 20:36
Som-Balogh Edina alig várta, hogy vendége legyen az Utazás a lelked körül című műsornak.
Kategóriák: Energiaválság