Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - energia
Frissítve: 24 perc 47 másodperc

Zimány Linda modell edzés után is csodásan fest, bomba alakja van

2018, április 19 - 09:54
Edzeni ment Zimány Linda, követőinek pedig bomba alakját is megmutatta. Azt mondja: a sport mindig energiát ad neki. 
Kategóriák: Energiaválság

Milliók halnak meg évente, mert úgy főznek, ahogy

2018, április 12 - 07:36
A háztartásokban, az ételek hagyományos tűzhelyeken készítésekor keletkező füst az egyik legnagyobb, akár halálos veszélyt is magában hordozó ártalom az emberekre. A feltörekvő országok szegényebb lakói annak ellenére kitartanak hagyományos főzési megoldásaiknál és tüzelőanyagaiknál, hogy számos felvilágosító kampány tereli őket a környezetbarát és az egészségre kevésbé ártalmas megoldások felé.
Kategóriák: Energiaválság

Mesés hozamokat tartogathat az energiaszektor

2018, április 11 - 15:05
Egy oslói székhelyű hedge fund szerint az energiaszektor ma olyan kiváló lehetőséget kínál a befektetőknek, hogy a következő időszakban összehozhatnak akár 200 százalékos hozamot is.
Kategóriák: Energiaválság

TOP 5 energiát adó élelmiszer

2018, április 6 - 16:04
Állandóan fáradt és ingerlékeny? Úgy érzi, elhagyja az ereje? Ideje végre feltöltődni! Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket fogyassza, ha extra energiához szeretne jutni. Győzze le a tavaszi fáradtságot töltött édesburgonyával!
Kategóriák: Energiaválság

Érdekes dolgot tervez a Lego

2018, április 6 - 13:52
A Lego évente műanyag építőkockák milliárdjait állítja elő. Ezért a dán cég úgy döntött, hogy szeretnének környezettudatos útra lépni. A vállalat már annyi zöldenergiát állít elő, mint amennyit felhasznál, ráadásul környezetbarát befektetéseivel is jól keres.
Kategóriák: Energiaválság

Energiákkal gyógyít Bordán Irén: Amerikában tanulta meg

2018, április 5 - 13:45
Bordán Irén kezében gyógyító erő lakozik, illetve az ő kezein keresztül jut el az univerzum gyógyító ereje ahhoz, akinek szüksége van rá. Hiába szerezte meg azonban ezt a tudást, itthon csak a barátain és családtagjain alkalmazza. 
Kategóriák: Energiaválság

Egy hónap alatt elsöpörte a piac az energiamilliárdos vagyonát

2018, április 5 - 10:25
Akkora részvénypiaci szakadást szenvedett el a thaiföldi Energy Absolute energiacég papírja a múlt hónapban, hogy vezetője vagyonának majdnem a fele ráment. Ráadásul ez volt a legnagyobb bukás az 1 milliárd dollár fölötti piaci értékkel bíró energiacégek körében.
Kategóriák: Energiaválság

Itt tud bitcoinból meggazdagodni

2018, április 4 - 11:08
Az egyik északi fekvésű országban mindegyik másiknál kedvezőbb feltételek állnak rendelkezésre a bitcoin-bányászok számára. Kína, de az USA és Kanada sem tud ? és nem is nagyon kíván ? versenyezni azzal, amit ez a skandináv állam kínál a kriptovaluta-lázat meglovagolóknak.
Kategóriák: Energiaválság

Lerakták az ország egyik legnagyobb naperőművének alapkövét Pakson

2018, március 29 - 14:17
Pakson építi meg az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét, a 20,6 megawatt kapacitású erőmű alapkövét csütörtökön délelőtt rakták le néhány kilométernyire a paksi atomerőműtől.
Kategóriák: Energiaválság

A világ legnagyobb napelem parkja épülhet Szaúd-Arábiában

2018, március 28 - 11:13
Szándéknyilatkozat született Szaúd-Arábia és a SoftBank Group között a világ legnagyobb napelem parkjának fejlesztéséről. A 200 milliárd dolláros projekt mérete százszorosan haladná meg a jelenleg életben lévő második legnagyobb fejlesztést.
Kategóriák: Energiaválság

Benyújtotta lemondását a bolgár energiaügyi miniszter

2018, február 23 - 16:04
Temenuzska Petkova bolgár energiaügyi miniszter pénteken benyújtotta lemondását, amelyet Bojko Boriszov kormányfő elfogadott.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább növelte termelését tavaly a Paksi Atomerőmű

2018, február 15 - 16:01
A Paksi Atomerőműnél a megtermelt villamos energia mennyisége és a blokkok teljesítményének kihasználtsága minden korábbinál magasabb volt 2017-ben, ugyanakkor továbbra is a legalacsonyabb áron biztosította a hazai áramtermelés felét - mondta el Hamvas István, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója csütörtökön, Budapesti sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Energiaválság

A magyarok Európa egyik legalacsonyabb energiaárait fizetik

2018, február 14 - 18:48
A magyar lakossági fogyasztók az európai uniós átlagnál jóval kedvezőbb áron jutnak hozzá a villamos energiához és a földgázhoz a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal januári nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint.
Kategóriák: Energiaválság

VV Ágica fogyása után most formásabb testet és több energiát szeretne

2018, február 8 - 11:10
A 42 éves VV Ágica motivációul is szeretne szolgálni a hasonló korú nőknek. Egy éve fogyott le, tartja a súlyát, de formásabb testet szeretne.
Kategóriák: Energiaválság

Hat különleges megújuló energia projekt Kínában

2018, január 25 - 12:14
Kína gazdag történelmi és kulturális öröksége után, a 21. század elejére a világ egyik legfontosabb gazdasági és katonai hatalmává fejlődött ? valamint a megújuló energiaforrások hasznosításának élenjárójává.
Kategóriák: Energiaválság

A pénz java még a rendszerben van a napenergiára épülő kriptovalutánál

2018, január 17 - 08:07
A napenergia hasznosítást is utolérte az utóbbi évek egyik legfurcsább, legellentmondásosabb gazdasági trendje, a kriptovaluta-őrület. Pénzneme már évek óta van, most azonban az egyik szaúd-arábiai közüzemi szolgáltató elsőként jelentette be, el is fogadja azt fizetőeszközként.
Kategóriák: Energiaválság

Walesben épülhet meg a világ első lagúnai hullámerőműve

2018, január 14 - 16:50
Walesben, a Swansea Bay nevű öbölben kezdődhet meg a legújabb, energetikai gigaberuházás. A cardiffi kormány teljes mellszélességgel és hatalmas pénzzel állt be a már egy éve bejelentett projekt mellé ? és egy kormányfői levéllel, Theresa May brit miniszterelnöknek címezve. A világ első, tengeri lagúnában felhúzott árapály erőműve épülhet meg, rengeteg pénzből.
Kategóriák: Energiaválság

Törökország magasabb fokozatba kapcsolja energiaszektorát

2018, január 5 - 14:33
Törökország hamarosan az egyik legerősebb energiahatalom lehet Európában, illetve annak közvetlen szomszédságában. A következő néhány évben kolosszális befektetői pénzeket várnak a török energetikai szektorba, amelynek egy része Európából érkezhet. A török cégek pedig már az európai piacokra tekintenek.
Kategóriák: Energiaválság

Elindult az első magyar pénzügyi energiatőzsde

2018, január 3 - 14:35
Megkezdte működését a HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde Zrt., a HUPX csoporthoz tartozó platformon a határidős villamos energia és földgáz ügyletek kereskedése zajlik - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Kategóriák: Energiaválság