Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - energia
Frissítve: 9 óra 20 perc

Újabb részvénycsomagot venne a CTG a portugál energiahálózatban

2018, július 18 - 14:33
2012-ben tett szert a kínai állami China Three Gorges (CTG) vállalat a portugál energetikai hálózatot üzemeltető cég, az Energias de Portugal (EDP) 21,35 százalékára, amiért akkor 2,7 milliárd eurót fizetett, ám a kínai vállalat tovább bővítené befolyását.
Kategóriák: Energiaválság

Súlyos energiaválság fenyegeti a világot

2018, július 17 - 16:07
A harmadik egymást követő évben csökkent az energiaszektorba áramló tőke mennyisége. Emiatt pedig sokan aggódnak, hogy lesz-e elég rendelkezésre álló energia a jövőben, illetve hogy a világ képes lesz-e megbirkózni a klímaváltozással.
Kategóriák: Energiaválság

Jégkockával találták meg a rejtélyes részecskék keletkezési helyét

2018, július 13 - 12:55
Először sikerült meghatározniuk a kutatóknak a Naprendszeren kívüli, hatalmas energiájú neutrínók egyik keletkezési helyét a világűrben.
Kategóriák: Energiaválság

Logan és Daley, a pár, aki vámpírként él: vérrel és szexuális energiával táplálkoznak (18+)

2018, június 27 - 14:37
Nem mennek ki a napfényre, vérrel és szexuális energiával táplálkoznak: így él az a páros, akik vámpírnak képzelik magukat. Számukra ez nem egy szerepjáték, hanem egy életforma. 
Kategóriák: Energiaválság

Most dől el az olajpiac jövője

2018, június 22 - 11:23
A következő órákban eldőlhet, merre indul majd az olajár a következő időszakban. Pénteken délután tartanak ugyanis sajtótájékoztatót az OPEC tagjai a bécsi ülésüket követően, majd szombaton az OPEC-en kívüli szövetségeseket is bevonják az egyeztetésbe. A piac arra számít, hogy a szervezet megemeli majd a kitermelését, azonban a nagy kérdés az, pontosan mennyivel. Nagy vita várható, a döntés pedig alapjaiban befolyásolhatja a világpiacot.
Kategóriák: Energiaválság

Csendben megépítették a Napnál is melegebb fúziós reaktort

2018, június 16 - 09:43
Nagy jelentőségű bejelentést tett egy brit magánvállalat, a Tokamak Energy. Az IFLScience beszámolójából kiderül, a cégnél szép csendben olyat valósítottak meg, ami korábban soha senkinek nem sikerült.
Kategóriák: Energiaválság

Ferenc pápa mérsékletességre intette az energetikai vállalatok vezetőit

2018, június 9 - 14:03
Az emberi civilizációnak szüksége van energiára, de nem szabad, hogy ez az energia elpusztítsa a civilizációt - mondta vasárnap Ferenc pápa a nagy olaj- és földgázipari vállalatoknak a Vatikánban összegyűlt vezetői előtt.
Kategóriák: Energiaválság

A Microsoft a tengerbe süllyesztette az adatközpontját

2018, június 7 - 09:35
A Microsoftra nem lehet azt mondani, csak kispályán képes látványos játékra, ha az energiahatékonyságról van szó. Ahogy a BBC arról beszámol, a techvállalat a skóciai Orkney-szigetek közelében süllyesztette a tengerbe egyik speciális adatközpontját. Így ugyanis egyszerűbb az egységet hűteni.
Kategóriák: Energiaválság

Egyetlen fantasztikus grafikonon kétszáz év energiafelhasználása

2018, május 31 - 09:13
A nagy mennyiségű adatsorok vizualizációjával foglalkozó portál, az Our World in Data ismét nekigyürkőzött, és sikerrel vett egy nagy kihívást. Egyetlen ábrán mutatják be kétszáz év globális energiafogyasztását.
Kategóriák: Energiaválság

Peller Mariann: "A lélekenergia azonban teljes egészében nem jöhet vissza, ha már átkelt"

2018, május 23 - 20:36
Som-Balogh Edina alig várta, hogy vendége legyen az Utazás a lelked körül című műsornak.
Kategóriák: Energiaválság

Jövőre már jöhet is a 100 dolláros olaj

2018, május 11 - 15:33
Egyre többször merül fel manapság, hogy mennyire lehet reális az, hogy a nyersolaj hordónkénti ára újra elérje a 100 dolláros lélektani határt. Legújabban a Bank of America elemzői jelezték, már jövőre visszatérhet a 100 dolláros olaj.
Kategóriák: Energiaválság

Ez a ház több energiát termel, mint amennyit fogyaszt

2018, május 8 - 10:52
Átadták az úgynevezett E.ON Energy Globe Magyarország díjat, amelynek célja a magyar fejlesztésű fenntarthatósági kezdeményezések elismerése és a környezettudatos szemlélet népszerűsítése.
Kategóriák: Energiaválság

A tyúkokon is múlhat az olcsó, tiszta energia

2018, április 27 - 16:54
A tojásfehérjében lehet a kulcsa a vízből kinyerhető hidrogén olcsó, az energiaellátásban használható előállításának, legalábbis erre utal japán kutatók bejelentése.
Kategóriák: Energiaválság

Zimány Linda modell edzés után is csodásan fest, bomba alakja van

2018, április 19 - 09:54
Edzeni ment Zimány Linda, követőinek pedig bomba alakját is megmutatta. Azt mondja: a sport mindig energiát ad neki. 
Kategóriák: Energiaválság

Milliók halnak meg évente, mert úgy főznek, ahogy

2018, április 12 - 07:36
A háztartásokban, az ételek hagyományos tűzhelyeken készítésekor keletkező füst az egyik legnagyobb, akár halálos veszélyt is magában hordozó ártalom az emberekre. A feltörekvő országok szegényebb lakói annak ellenére kitartanak hagyományos főzési megoldásaiknál és tüzelőanyagaiknál, hogy számos felvilágosító kampány tereli őket a környezetbarát és az egészségre kevésbé ártalmas megoldások felé.
Kategóriák: Energiaválság

Mesés hozamokat tartogathat az energiaszektor

2018, április 11 - 15:05
Egy oslói székhelyű hedge fund szerint az energiaszektor ma olyan kiváló lehetőséget kínál a befektetőknek, hogy a következő időszakban összehozhatnak akár 200 százalékos hozamot is.
Kategóriák: Energiaválság

TOP 5 energiát adó élelmiszer

2018, április 6 - 16:04
Állandóan fáradt és ingerlékeny? Úgy érzi, elhagyja az ereje? Ideje végre feltöltődni! Ezeket a gyümölcsöket és zöldségeket fogyassza, ha extra energiához szeretne jutni. Győzze le a tavaszi fáradtságot töltött édesburgonyával!
Kategóriák: Energiaválság

Érdekes dolgot tervez a Lego

2018, április 6 - 13:52
A Lego évente műanyag építőkockák milliárdjait állítja elő. Ezért a dán cég úgy döntött, hogy szeretnének környezettudatos útra lépni. A vállalat már annyi zöldenergiát állít elő, mint amennyit felhasznál, ráadásul környezetbarát befektetéseivel is jól keres.
Kategóriák: Energiaválság

Energiákkal gyógyít Bordán Irén: Amerikában tanulta meg

2018, április 5 - 13:45
Bordán Irén kezében gyógyító erő lakozik, illetve az ő kezein keresztül jut el az univerzum gyógyító ereje ahhoz, akinek szüksége van rá. Hiába szerezte meg azonban ezt a tudást, itthon csak a barátain és családtagjain alkalmazza. 
Kategóriák: Energiaválság

Egy hónap alatt elsöpörte a piac az energiamilliárdos vagyonát

2018, április 5 - 10:25
Akkora részvénypiaci szakadást szenvedett el a thaiföldi Energy Absolute energiacég papírja a múlt hónapban, hogy vezetője vagyonának majdnem a fele ráment. Ráadásul ez volt a legnagyobb bukás az 1 milliárd dollár fölötti piaci értékkel bíró energiacégek körében.
Kategóriák: Energiaválság