Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - atomenergia
Frissítve: 12 óra 56 perc

A zöld energia miatt az ezüst lehet a jövő legjobb befektetése

2018, július 11 - 16:44
Rengeteg ezüstre lesz szüksége a világnak a zöld energiákra való átállás miatt a következő bő egy évtizedben, írja a Globalnewswire.
Kategóriák: Energiaválság

Valóra vált a szélenergia pártolóinak legrosszabb rémálma

2018, június 8 - 23:27
Kilenc napja vannak szélenergia nélkül a britek, miután az időjárási körülmények megváltozása miatt, a szélturbinák többsége dolga végezetlenül álldogál - számolnak be arról energetikai portálok.
Kategóriák: Energiaválság

32 évvel ezelőtt történt a csernobili katasztrófa

2018, április 25 - 18:33
Harminckét évvel ezelőtt, 1986. április 26-án a csernobili atomerőmű 4-es reaktorának meghibásodása minden idők egyik legnagyobb és legvégzetesebb nukleáris balesetéhez vezetett. Megbecsülhetetlen, hogy pontosan hányan haltak meg összesen a balesetben, és a szennyeződés miatti szövődményekben.
Kategóriák: Energiaválság

Titokban megcsinálhatták az ingyen áramot adó reaktort

2018, április 3 - 13:43
Fontos fejleményről érkeztek beszámolók az amerikai óriáscég, a Lockheed Martin (LM) háza tájáról. A főként az amerikai hadsereg beszállítójaként és repüléstechnológiai csúcsvállalatként ismert Lockheed, mellőzve a hírverést, szabadalmi védettséget kért és kapott fúziós atomreaktorának (CFR) technológiájára. Ha a fejlesztések lendülete nem törik meg, már jövőre érkezhetnek a kompakt áramtermelő egységek, és aztán az óriásrepülőket is mini-reaktorok energiája emelheti a levegőbe. A lakossági filléres áramról nem is beszélve.
Kategóriák: Energiaválság