Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gazdasági válság
Frissítve: 19 óra 37 perc

A gazdasági válság emelte milliós iparággá az esportot

2018, március 30 - 19:17
Az Intel Extreme Masters megnyitói folyamán elhangzó beszédjeiben Michal ?Carmac" Blicharz előszeretettel hívja fel az ifjú generáció figyelmét arra, hogy a kezdetek kezdetén az esport nem a stadionokban ezrek, és tízezrek előtt lejátszott mérkőzésekről szólt. Mai szemmel nehéz lehet elhinni, hogy ez a több tízmilliós nézőszámokról, és hasonlóan magas nyereményekről ismert sportág hajdanán délutáni időtöltésként született, és hogy egy gazdasági válság lett a felelős a felvirágoztatásáért.
Kategóriák: Energiaválság

Venezuela a virtuális pénze miatt menekülhet meg?

2018, február 21 - 11:42
Venezuela romokban hever. Gyakorlatilag hiperinfláció van az országban, így nem csoda, hogy a hatalmon lévő elnök nem hagyományos eszközökkel is megpróbálja egyenesbe hozni a latin-amerikai nemzet gazdaságát.
Kategóriák: Energiaválság

Súlyos válság fenyeget Olaszországban

2018, január 29 - 11:30
Egyelőre a teljes politikai bizonytalanság felé sodródik Olaszország, ha a következő hetekben sem változnak meg alapvetően a politikai blokkok közötti erőviszonyok. A március 4-i parlamenti választáson várhatóan egyetlen politikai erő sem szerzi meg a többséget, így pedig vagy előrehozott választások jönnek, vagy pedig egy nagykoalícióval vágnak neki a következő éveknek. A voksolás egyik nagy visszatérője a már sokszor leírt Silvio Berlusconi, aki három alkalommal (egészen pontosan hivatalosan, technikai értelemben négyszer) volt már az ország miniszterelnöke.
Kategóriák: Energiaválság

Továbbra is hiány van alapvető élelmiszerekből Venezuelában

2018, január 7 - 11:33
Kötelező árcsökkentést írt elő a venezuelai kormány 26 üzletláncnak több alapvető árucikk esetében, az intézkedés hatására a hétvégén hosszú sorok alakultak ki a boltoknál, amelyek bejáratát a hadsereg ellenőrizte.
Kategóriák: Energiaválság

A válság előtti szintre csökkent a munkanélküliség

2017, december 12 - 17:26
A világ 35 iparilag fejlett országát tömörítő OECD-ben először csökkent a munkanélküliség a 2008. évi válság előtti szintre októberben.
Kategóriák: Energiaválság