Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gazdasági válság
Frissítve: 21 óra 24 perc

A régióban kiemelkedő Magyarország stressztűrő képessége

2018, szeptember 26 - 12:05
Az elmúlt évtizedben nagy mennyiségben özönlött az olcsó pénz a feltörekvő piacokra. Ez a tendencia egy ideje azonban ellenkező előjelűre váltott. Az emelkedő kamatok, valamint az USA és Kína közötti kereskedelmi háború kiterjedése gyors tőkekivonást hozott a fejlődő piacokon. Olyannyira megváltozott a légkör a feltörekvő gazdaságokban, hogy a török líra és az argentin peso árfolyama az elmúlt időszakban összeomlott, a kínai tőzsdék pedig a medvepiac terheit nyögik. Magyarország viszont a stressztűrő képességet tekintve igen előkelő helyen áll a feltörekvő gazdaságok között, régiónkban például mi számítunk az éllovasnak.
Kategóriák: Energiaválság

Feloszlatta a kormányt a szudáni elnök

2018, szeptember 9 - 23:57
Feloszlatta a kormányt Omár el-Basír szudáni elnök vasárnap. Az elnök ezt a kelet-afrikai ország gazdasági válságával indokolta, illetve azzal, hogy lépéseket kíván tenni a válság leküzdésére.
Kategóriák: Energiaválság

Menekülnek az emberek Venezuelából, teljes a csőd

2018, augusztus 28 - 11:28
Közel 100, a gazdasági válság elől Peruba menekülő embert vitt haza a venezuelai kormány egy különgéppel. A családok azért döntöttek úgy, hogy inkább visszatérnek hazájukba, mert nem találtak munkát.
Kategóriák: Energiaválság