Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gazdasági válság
Frissítve: 16 óra 21 perc

Továbbra is hiány van alapvető élelmiszerekből Venezuelában

2018, január 7 - 10:33
Kötelező árcsökkentést írt elő a venezuelai kormány 26 üzletláncnak több alapvető árucikk esetében, az intézkedés hatására a hétvégén hosszú sorok alakultak ki a boltoknál, amelyek bejáratát a hadsereg ellenőrizte.
Kategóriák: Energiaválság

A válság előtti szintre csökkent a munkanélküliség

2017, december 12 - 16:26
A világ 35 iparilag fejlett országát tömörítő OECD-ben először csökkent a munkanélküliség a 2008. évi válság előtti szintre októberben.
Kategóriák: Energiaválság

Keserédes privatizációs rémtörténet a rendszerváltás hajnaláról

2017, október 25 - 10:36
Mi köze van a magyar cukoriparnak a műholdakhoz és a világtengerekhez? És miért volt az 1989-es év a nagy fordulópont? Mit is jelentett valójában, hogy  ?vitték, mint a cukrot?? Bertalan Péter történész-politológus ezekre a kérdésekre is választ ad legújabb, az Egy ?keserédes? történet című könyvében, amelyben a magyarországi cukoripar hányatott sorsú magánosításának példáján keresztül mutatja be  a rendszerváltás korszakának privatizációs ellentmondásait.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek a világ legdrágább ételei ? a legszegényebb országokban

2017, október 16 - 20:51
A világ legszegényebb országaiban az alapvető élelmiszerek ára elérheti akár az egy napi keresetet is, ez fokozottan igaz a polgárháborús övezetekre vagy a gazdasági válságban szenvedő országokra.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre kevesebb embert fenyeget az elszegényedés az Unióban

2017, október 16 - 12:13
Tovább csökkent az elszegényedés vagy társadalmi kirekesztettség által fenyegetett lakosok aránya az Európai Unióban, de az egyes tagállamok között jelentős a különbség ? ez derült a szegénység elleni küzdelem világnapjához időzített jelentésből.
Kategóriák: Energiaválság

Európa legbefolyásosabb pénzügyminisztere újabb válságra figyelmeztet

2017, október 11 - 14:17
Fel kell készülnünk egy újabb válságra, mert nem lesz mindig ilyen kedvező a világgazdasági környezet, erre figyelmeztetett Németország most távozó pénzügyminisztere, Wolfgang Schäuble, aki mostantól a német szövetségi parlament irányítását veszi kezébe. Schäuble szerint túl sok olcsó pénzt helyeztek ki a piacokra a jegybankok, és ismét gyors az eladósodás. Távozásával egy korszak lezárul az uniós gazdaságpolitikában, kérdés, utóda enyhébb álláspontot képvisel-e az eurózóna leszakadó perifériájával kapcsolatban.
Kategóriák: Energiaválság