Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - olaj
Frissítve: 7 óra 27 perc

Mégsem kell pánikolni az olajártól?

2018, június 15 - 12:29
Enyhülhet a következő időszakban az olajár drágulása ? véli friss jelentésében a Nemzetközi Energiaügynökség. Ez pedig jó hír lehet, mivel megnyugtathatja azokat, akik attól féltek, a nyersanyag további felívelése akár negatívan is érintheti a globális gazdasági növekedést.
Kategóriák: Energiaválság

Ezeket imádják manapság az alapkezelők

2018, június 15 - 11:49
Újra nagy népszerűségnek örvendenek az amerikai részvények, amit az is bizonyít, hogy az alapkezelők 15 hónapja nem látott mértékben súlyozzák felül az USA papírjait. A masszív profitkilátások igencsak fellendítik a vásárlási kedvet.
Kategóriák: Energiaválság

Ferenc pápa mérsékletességre intette az energetikai vállalatok vezetőit

2018, június 9 - 14:03
Az emberi civilizációnak szüksége van energiára, de nem szabad, hogy ez az energia elpusztítsa a civilizációt - mondta vasárnap Ferenc pápa a nagy olaj- és földgázipari vállalatoknak a Vatikánban összegyűlt vezetői előtt.
Kategóriák: Energiaválság

A hurrikánszezon odavág a nyersanyagpiacnak is

2018, június 4 - 14:22
Még csak most kezdődött az idei atlanti hurrikánszezon, de a nyersanyagpiaci befektetők már megkongatták a vészharangot. Számos árut fenyeget ugyanis az időjárás, beleértve például az olajat, a földgázt, de a narancsot vagy a gyapotot is.
Kategóriák: Energiaválság

Az olajár felforgathatja az egész eurózónát

2018, május 31 - 08:37
Bár az euróövezetben mért alacsony infláció visszafogta az Európai Központi Bank szigorításával kapcsolatos várakozásokat, az egyre emelkedő olajár igencsak felforgathatja a jelenlegi helyzetet. Vagyis az európai fogyasztói árak elkezdhetnek olyan ütemben emelkedni, hogy az eurójegybanknak a vártnál hamarabb vagy gyorsabb ütemben kell lépnie.
Kategóriák: Energiaválság

Kiszámolták, mennyit bukik az olajipar az elektromos autókon

2018, május 29 - 16:12
Szinte nem telik el úgy hét, hogy valamelyik elemzőcég vagy tudósokból álló kutatócsoport ne adna közzé friss elemzést arról, hogy az elektromos meghajtású járművek terjedése miatt hogyan változnak meg a fosszilis energiahordozók kitermelésére épülő iparágak ? írja az Oilprice. Most egy jó nevű brit társaság, az Aurora Energy Research jelentkezett új számításaival arról, mennyivel vágják meg az e-autók az olajipart.
Kategóriák: Energiaválság

Megint felfordulhat az olajpiac

2018, május 26 - 08:52
Egyes források szerint Szaúd-Arábia és Oroszország arról tárgyal, hogy az OPEC és szövetségesei nagyjából napi 1 millió hordóval emeljék meg az olajkitermelést. Ezzel nem csupán a 17 hónapja tartó együttműködés vehet új irányt, de a nemzetközi olajpiac is érdekes helyzetbe kerülhet.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre többet költ a lakosság üzemanyagra

2018, május 25 - 10:24
Egyre többet költ a magyar lakosság üzemanyagokra, hiszen az elmúlt öt évben jelentősen emelkedett az elkölthető jövedelem, alacsony az infláció, és az utóbbi hónapokban két számjegyű a keresetek növekedése ? írja a Magyar Hírlap.
Kategóriák: Energiaválság

Moszkva az egész világnak bizonyítaná a sikerét

2018, május 22 - 14:08
Oroszország nagyban készül rá, hogy vendégül lássa az üzleti és gazdasági élet nemzetközi vezetőit az idei Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon (SPIEF). Ez pedig igen fontos esemény lesz az orosz vezetés számára, mivel el kellene hitetni a világgal, Oroszország elég erősen tartja magát a nagy viharban is.
Kategóriák: Energiaválság

Elképesztő drágulást jósolnak a nyersanyagok terén

2018, május 21 - 13:40
A Goldman Sachs figyelmeztette a nyersanyagpiaci pesszimistákat, mivel az amerikai nagybank szerint még további erősödés várható az eszközosztályban. Ráadásul a nyersanyagok idén a legjobban teljesítő csoporttá léptek elő.
Kategóriák: Energiaválság

Nyomoznak a szennyezett tejek miatt

2018, május 20 - 14:43
A héten kiderült, hogy az Auchan áruházakban lehettek a szennyezett tejek és azt is megmutattuk, hogy melyik márkák lehetnek érintettek. Örömteli, hogy a magyar gazdaság továbbra is szárnyal és a KSH szerint 2014 óta nem látott GDP növekedést ért el az első negyedévben. Gondban van viszont az Air France, és Kongóban kitört az ebolajárvány.
Kategóriák: Energiaválság

Retteghetnek az autósok a benzinár miatt?

2018, május 17 - 13:42
Az elmúlt hetekben látványosan dráguló olajár láttán egyre nagyobb az aggodalom, egyelőre azonban nem érdemes megrohamozni a benzinkutakat. A K&H szerint ugyanis az emelkedést a hirtelen megugró olajár miatt mérséklődő keresletnövekedés, az amerikai dollár erősödése, a Trump elnök iráni szankcióival szembeni európai és ázsiai ellenállás, és az OPEC soron következő ülésének várható kvótaemelése mind fékezheti.
Kategóriák: Energiaválság

Kevés az olaj, tartós lehet a benzinár drágulása

2018, május 16 - 14:52
Eltűnt a felesleges a kőolaj a világpiacról az OPEC legfrissebb havi jelentésének tanúsága szerint, ami részben a nagy olajexportáló országok 2017 januárja óta érvényes kitermelés-korlátozási megállapodásának és a globális kereslet gyors növekedésének köszönhető.
Kategóriák: Energiaválság

Jövőre már jöhet is a 100 dolláros olaj

2018, május 11 - 15:33
Egyre többször merül fel manapság, hogy mennyire lehet reális az, hogy a nyersolaj hordónkénti ára újra elérje a 100 dolláros lélektani határt. Legújabban a Bank of America elemzői jelezték, már jövőre visszatérhet a 100 dolláros olaj.
Kategóriák: Energiaválság

Nem kell aggódni, a Közel-Kelet válságban is virágzik

2018, május 10 - 15:11
A háborúk és a politikai konfliktusok eléggé megszokottak a Közel-Keleten, és ezzel együtt az Öböl menti államok még mindig képesek gazdasági virágzást produkálni ? hangsúlyozták a térség miniszterei Bahreinben, egy befektetési találkozón.
Kategóriák: Energiaválság

Rukkolától a fejes salátáig: tavaszi salátakalauz

2018, május 10 - 12:53
Amikor szóba kerül az egészségmegőrző étrend, sokaknak egyből a salátalevelek, vagy legalábbis a zöldséges ételek hosszú sora villan be. Nem véletlen, hiszen ezek a zöldek mindennapi táplálkozásunk elengedhetetlen kellékei. De vajon ismerjük ezeket eléggé? Mert az alábbiakban dietetikusunk igyekszik bizonyítani, hogy egyáltalán nem ízetlen és unalmas ételféleségről van szó.
Kategóriák: Energiaválság

Hasít az amerikai gazdaság, de bármikor beüthet egy újabb válság

2018, május 3 - 10:16
Miközben az amerikai jegybank szerdán a várakozásoknak megfelelően nem változtatott az alapkamaton, és optimista hangot ütött meg, egy elemzés szerint mégsem érezheti magát teljes biztonságban az amerikai gazdaság. Akár egy újabb válság is leselkedhet a homályból.
Kategóriák: Energiaválság

Szórakoztatóvárost álmodott a sivatagba Szaúd-Arábia

2018, április 28 - 16:57
Szaúd-Arábia, az OPEC vezető állama, a világ legnagyobb tőzsdei kibocsátására készülő konzervatív iszlám királyság, úgy tűnik, lépdel tovább a társadalmi megújulás, a gazdaság több lábra állítása, és a Nyugathoz való közeledés útján. Most épp egy saját, gigantikus szórakoztató negyed, vagy inkább kisváros megépítése a cél, amivel a Disneylandekkel is konkurálni kívánnak.
Kategóriák: Energiaválság

Nyakunkon a 100 dolláros olajár?

2018, április 27 - 18:28
Miközben az olajár egyre lendületesebben áll talpra, az olajpiaci nagyvállalatok nyereségei pedig folyamatosan bővülnek, a Goldman Sachs szerint a szektor egy új korszakba léphet a beruházások terén.
Kategóriák: Energiaválság

Úgy tűnik, Szaúd-Arábia elhalasztja a szuperüzletet

2018, április 24 - 15:42
Minden valószínűség szerint Szaúd-Arábia ki fogja tolni a sokak által nagyon várt szuperüzletet, és 2019-ig nem viszik tőzsdére a Saudi Aramco olajóriást. Az elemzők szerint ez teljesen racionális döntés lenne az olajállam részéről.
Kategóriák: Energiaválság