Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 16 óra 56 perc

Továbbra is kiemelkedő a magyar gazdaság növekedése

2018, szeptember 26 - 14:22
A magyar gazdaság felülmúlja az elemzői várakozásokat. Egyre kevesebb Magyarországon a munkanélküli, az emberek egyre többet keresnek, így az alacsony inflációs környezetben a költések is megélénkültek. A gazdaságot a beruházások is hajtják. Emiatt a Századvég emelte a 2018-as évre vonatkozó kilátásait, 4,4 százalékos GDP-növekedést vár az intézet.
Kategóriák: Energiaválság

Polgárháború törhet ki Olaszországban, ha nem zárják le a határokat

2018, szeptember 25 - 14:50
Az iszlám vallású és afrikai bevándorló háttérrel rendelkező Mohamed Konare véleménye alapján Olaszország le kell zárja a határait, amennyiben el akar kerülni egy polgárháborút.
Kategóriák: Energiaválság

Visszakaphatja régi nevét a Telenor

2018, szeptember 2 - 09:17
A héten több gazdasági vonatkozású magyar rekord is született, Kínában lezárulhat az egyke korszak és Argentína is a csőd felé száguld.    
Kategóriák: Energiaválság

Varga Mihály: 50 ezer ember helyezkedhet el a versenyszférában

2018, augusztus 29 - 13:47
Varga Mihály pénzügyminiszter az M1 csatornának adott interjút, ahol értékelte a Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatait. A miniszter elárulta, hogy 1992 óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint napjainkban. Fontos adat az is, hogy egyre kevesebb a közmunkás, és egyre többen térnek haza Magyarországra külföldről.
Kategóriák: Energiaválság

Rekord alacsony a hazai munkanélküliség

2018, augusztus 29 - 10:31
Rendkívül jó adatokat közölt a Magyar Központi Statisztikai Hivatal a magyar foglalkoztatási adatokról. Egyre közelebb a 70 százalékos foglalkoztatottság, jelenleg közel 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon.
Kategóriák: Energiaválság

Az IMF 5,5 millió bevándorlót akar Spanyolországba

2018, augusztus 15 - 15:51
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint annak érdekében, hogy Spanyolország finanszírozni tudja a nyugdíjrendszerét, 5,5 millió bevándorlót kell befogadjon, noha a spanyol fiatalok 34%-a munkanélküli. Az országban amúgy él már 4,6 millió bevándorló hátterű.
Kategóriák: Energiaválság

Több mint 40 éve nem volt ilyen alacsony a brit munkanélküliség

2018, augusztus 14 - 15:16
A brit statisztikai hivatal (ONS) adatai szerint a júniussal zárult három hónapban átlagosan 4 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 februárja óta a legalacsonyabb szint, és még a szakértőket is meglepte.
Kategóriák: Energiaválság

A hét, amikor padlóra került Görögország, a Ryanair és a Facebook is

2018, július 29 - 18:05
A héten inkább a negatív hírek jellemezték a gazdaság világát. Görögországot történelmi katasztrófahullám sújtja, ez kihatással lesz a turizmuson keresztül az ország gazdaságára is. Rossz híreket közölt a Facebook, és a legendás elnökét elvesztő Fiat-Chrysler csoport is. Bajban van a Ryanair, amely több száz járatát törölte a sztrájkok miatt. Heti gazdasági összefoglaló.
Kategóriák: Energiaválság

Újabb rekordot döntött a munkanélküliség

2018, július 27 - 11:37
Magyarországon újabb rekord dőlt meg, ugyanis immár csak 3,6 százalékos a munkanélküliségi ráta. Ez a szám a nyáron akár 3 százalék alá is csökkenhet, amire az 1980-as évek óta nem volt példa. A magyar foglalkoztatottság uniós mércével is kiemelkedő, az EU-rangsorban Magyarország a harmadik helyen áll. Simon Attila István, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára szerint a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon.
Kategóriák: Energiaválság

Nincs friss diplomás munkanélküliség

2018, július 18 - 07:47
A friss diplomások között gyakorlatilag nincs munkanélküliség - jelentette ki Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre többen dolgoznak Magyarországon, közel az álomhatár

2018, június 28 - 11:59
Magyarországon egyre többen dolgoznak, annyian, hogy a nyári hónapokban évtizedek óta nem látott rekord dőlhet meg. Szakértők szerint 250-300 ezer főre van a teljes foglalkoztatottság. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a következő hónapokban is csökkenhet a munkanélküliség.
Kategóriák: Energiaválság