Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 22 óra 52 perc

Októberben nőtt a munkanélküliség Spanyolországban

2017, november 3 - 11:49
Októberben 1,67 százalékkal, mintegy 57 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma szeptemberhez viszonyítva Spanyolországban ? közölte a spanyol munkaügyi minisztérium pénteken.
Kategóriák: Energiaválság

Cseresnyés: Sikertörténet a Munkahelyvédelmi Akcióprogram

2017, november 3 - 07:57
Egyetlen program sem nyújtott olyan támogatást a munkahelyek megtartásához és teremtéséhez, mint a Munkahelyvédelmi Akcióprogram ? nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
Kategóriák: Energiaválság

Nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség az elmúlt 25 évben

2017, október 26 - 16:12
A kedvező gazdasági folyamatoknak és a kormány intézkedéseinek köszönhetően újabb rekordot döntött a foglalkoztatottak száma. Már 4 millió 451 ezren dolgoznak Magyarországon ? mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Olyannyira, hogy a rendszerváltás óta nem dolgoztak ilyen sokan Magyarországon.
Kategóriák: Energiaválság

Keserédes privatizációs rémtörténet a rendszerváltás hajnaláról

2017, október 25 - 10:36
Mi köze van a magyar cukoriparnak a műholdakhoz és a világtengerekhez? És miért volt az 1989-es év a nagy fordulópont? Mit is jelentett valójában, hogy  ?vitték, mint a cukrot?? Bertalan Péter történész-politológus ezekre a kérdésekre is választ ad legújabb, az Egy ?keserédes? történet című könyvében, amelyben a magyarországi cukoripar hányatott sorsú magánosításának példáján keresztül mutatja be  a rendszerváltás korszakának privatizációs ellentmondásait.
Kategóriák: Energiaválság

Maros Gábor depressziós és munkanélküli volt, de rátalált a szerelem

2017, október 4 - 14:52
Maros Gábor élete során nagyon sokszor került padlóra, munkanélküliség, válás és depresszió is gyötörte. 70 évesen azonban meglátta a fényt az alagút végén: rátalált a szerelem!
Kategóriák: Energiaválság

Csökken a munkanélküliek száma Magyarországon

2017, szeptember 27 - 10:32
Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottak száma: 735 ezerrel több embernek van munkája Magyarországon, mint a 2010-es kormányváltáskor. A foglalkoztatási ráta pedig a rendszerváltás óta nem volt ilyen magas a statisztikai hivatal június-augusztusi adatai szerint ? közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel szerdán.
Kategóriák: Energiaválság

A fiatalok nem találják helyüket a munkaerőpiacon

2017, szeptember 21 - 11:00
Míg a hazai munkanélküliségi ráta a harmadik legkedvezőbb az Európai Unióban, addig ugyan ez nem mondható el az ifjúsági munkanélküliségről. A vállalatok nagy része munkaerőhiányban küszködik, közben viszont sok fiatal nem talál munkát. A Coca-Cola HBC Magyarország idén ősszel ingyenes tanfolyamot indít #énjövőm elnevezéssel, ahol többek között önismeretre, állásinterjú helyzetek és a visszajelzések kezelésére tanítják a fiatalokat és ezzel segítik elő, hogy el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre több közmunkás megy vissza dolgozni

2017, szeptember 2 - 12:56
Az unióban kétszer akkora a munkanélküliségi átlag, mint Magyarországon ? ismertette az Eurostat legfrissebb adatait Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán szombaton.
Kategóriák: Energiaválság

Mélyponton az uniós munkanélküliség

2017, augusztus 31 - 11:49
Az Eurostat közzétett több fontos gazdasági mutatót is. Ebből az derül ki, hogy több mint nyolcéves mélypontján maradt a munkanélküliségi ráta az euróövezetben és az EU-ban júliusban. Ugyanakkor az infláció gyorsul a közösségben.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi csúcson a magyar foglalkoztatottság

2017, augusztus 30 - 10:03
Kedvező adatokat közölt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a magyar foglalkoztatottságról. Ebből az derül ki, hogy történelmi csúcson van a munkavállalók száma, míg a munkanélküliség úgy csökkent 4,2 százalékra, hogy egyre kevesebb a közmunkás.
Kategóriák: Energiaválság

A rossz munka meg is ölhet

2017, augusztus 17 - 10:59
Egy friss felmérés szerint többet árt az egészségnek, ha valaki stresszes munkát végez, mintha nincs állása - állítják a Manchester Egyerem kutatói. A kutatás célja az volt, hogy megvizsgálja a kapcsolatot a munkához jutás, valamint az egészség és a stressz között, ezért munkanélküliek egészségi állapotát hasonlították össze stresszes munkát végző dolgozókkal.
Kategóriák: Energiaválság

A rossz munka még a munkanélküliségnél is károsabb az egészségre

2017, augusztus 17 - 09:53
Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne - ezt állapította meg a Manchesteri Egyetem kutatói által publikált tanulmány.
Kategóriák: Energiaválság

Kevesebb munkanélküli van Spanyolországban

2017, augusztus 2 - 10:06
27 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a júliusi adatok szerint Spanyolországban.
Kategóriák: Energiaválság

Csökkent a munkanélküliek száma az euróövezetben

2017, július 31 - 11:21
Nyolc ével ezelőtt volt hasonlóan kevés a munkanélküliek száma az eruróövezetben, ami arról tanúskodik, hogy Európa gazdasági fellendülése tovább erősödik.
Kategóriák: Energiaválság

A végét járják a régi bankjegyek, a hagyományos autók és Venezuela is

2017, július 30 - 12:50
Nem csak az időjárás forró júliusban, de több gazdasági esemény is felhevítette a kedélyeket a héten. Nagy-Britannia csatlakozott több nyugat-európai országhoz, és száműzik 2040-től az elektromos autókat. Katar még kitart a blokád ellenére, ugyanez viszont már egyre kevésbé mondható el Venezueláról. Magyarországon is zajlanak az események, már csak pár óráig lehet fizetni a régi 2000 és 5000 forintos bankjegyekkel, de egyre több helyen lehet fogyasztóbarát lakáshitelt igényelni. Heti gazdasági összefoglaló!
Kategóriák: Energiaválság

Újra kétszázezer alatt a munkanélküliek száma

2017, július 27 - 09:28
A második negyedéves adatok szerint, a munkanélküliek száma 38 ezerrel csökkent a tavalyi statisztikákhoz képest- jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Kategóriák: Energiaválság

Több mint 4 millió embernek van munkája Magyarországon

2017, július 27 - 09:23
Újra 4,4 millió fölé emelkedett a foglalkoztatottak száma, vagyis 77 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt. Egyre többen dolgoznak a 15-64 évesek között is ? közölte a KSH.
Kategóriák: Energiaválság

Nem engedélyezi India az önvezető autókat

2017, július 26 - 13:11
A közlekedésügyi miniszter szerint enélkül is épp elég nagy a munkanélküliség.
Kategóriák: Energiaválság