Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 3 óra 55 perc

A magyar munkanélküliség már alacsonyabb, mint a német

2018, április 27 - 13:02
Magyarországon egyre többen dolgoznak, így a munkanélküliség tovább csökken. Egy év alatt újabb 67 ezer ember állt munkába. Jó hír, hogy ez az adat úgy született meg, hogy a közmunkások és a külföldön dolgozók száma is csökkent. A magyar munkanélküliségi adat lehagyta a németet.
Kategóriák: Energiaválság

Hollandiában a migránsok 85%-a nem dolgozik

2018, április 18 - 17:17
A Holland Statisztikai Hivatal adatai alapján a 2014-től napjainkig az országba érkező harmadik világbeli migránsok 85%-ának nincs még munkája.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi mélyponton a magyar munkanélküliség

2018, március 28 - 10:43
A magyar foglalkoztatottság és munkanélküliség is tartja magát a rekord alacsony szinten. Nyáron olyan jó adatok jöhetnek, amelyre a nyolcvanas évek óta nem volt példa. Közel az unió által kitűzött foglalkoztatottsági cél is.
Kategóriák: Energiaválság

A migráns nők több mint 88 százaléka nem dolgozik Németországban

2018, március 17 - 16:13
Megdőlt az a liberális gondolatmenet, amely szerint az olcsó munkaerő miatt van Európának szüksége a migránsokra. Friss adatok alapján azt állapították meg, hogy a Németországban élő migráns nők 88,5%-a egyáltalán nem doglozik ? teljesen elszigetelten élnek. Az Institute of teh World Economy most közzétett adatai szerint a migráns férfiak fele sem talál munkát. 
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi szinten a magyar beruházások, rekord alacsony a munkanélküliség

2018, március 4 - 16:34
A héten papíron beköszöntött a tavasz, igaz, a hőmérséklet még a zord telet idézi. Azonban a március  nemcsak egy új évszak érkezését jelenti, hanem egy új magyar fizetőeszközét is. A hó elejétől lehet találkozni a forgalomban az új, modern 1000 forintossal. A héten több jó hír érkezett a magyar gazdaságról, míg külföldön inkább bizonyos dolgok hiánya keltett nagy felzúdulást. Heti gazdasági összefoglaló.
Kategóriák: Energiaválság

Rekord alacsony a munkanélküliek száma

2018, február 27 - 11:05
A magyar munkanélküliség továbbra is rekord alacsony szinten van. Az elmúlt három hónapban 35 ezren dolgoztak többen, mint egy évvel korábban.
Kategóriák: Energiaválság

A magyarok nem félnek a munkanélküliségtől

2018, február 23 - 12:54
Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index, ami egy 5 pontos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.
Kategóriák: Energiaválság

Jelenleg ezek a világ legnyomorúságosabb országai

2018, február 15 - 17:23
Nem szokványos rangsort vezet a Bloomberg, amely két gazdasági tényezőt összevetve alakítja ki a kissé durvának hangzó ?nyomor-indexét". A valóság ennél azonban enyhébb, a mutató az inflációs adatokat és a munkanélküliséget veszi figyelembe. Nem meglepő, de sorozatban negyedik éve Venezuela áll a nem túl dicsőséges rangsor élén.
Kategóriák: Energiaválság

Rekordszinten a magyar foglalkoztatás

2018, január 30 - 11:52
A magyar munkaerőpiacról tett közzé adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. 2017 ebből a szempontból egyértelműen sikertörténetnek számít, hiszen rekordszinten van a magyar foglalkoztatottság, és a munkanélküliség is csak 3,8 százalékos.
Kategóriák: Energiaválság

Súlyos okok állnak az iráni elégedetlenség hátterében

2018, január 8 - 23:54
Elsősorban gazdasági okokkal magyarázható az iráni tüntetéssorozat, amely a múlt héten 80 városra terjedt ki. A 2012-es büntetőintézkedések óta sokat romlott a helyzet az olajban gazdag országban, és sokkal alacsonyabb életszínvonalon élnek az irániak, mint tíz ével ezelőtt. Tartón magas az infláció, zuhant az egy főre jutó kereset, minden harmadik fiatal munkanélküli, az élelmiszerek ára pedig megduplázódott. Az utolsó csepp a pohárban az idei költségvetés megszorításai és a benzin árának 50 százalékos emelése lehetett. 
Kategóriák: Energiaválság