Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 15 óra 26 perc

Az IMF 5,5 millió bevándorlót akar Spanyolországba

2018, augusztus 15 - 15:51
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint annak érdekében, hogy Spanyolország finanszírozni tudja a nyugdíjrendszerét, 5,5 millió bevándorlót kell befogadjon, noha a spanyol fiatalok 34%-a munkanélküli. Az országban amúgy él már 4,6 millió bevándorló hátterű.
Kategóriák: Energiaválság

Több mint 40 éve nem volt ilyen alacsony a brit munkanélküliség

2018, augusztus 14 - 15:16
A brit statisztikai hivatal (ONS) adatai szerint a júniussal zárult három hónapban átlagosan 4 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 februárja óta a legalacsonyabb szint, és még a szakértőket is meglepte.
Kategóriák: Energiaválság

A hét, amikor padlóra került Görögország, a Ryanair és a Facebook is

2018, július 29 - 18:05
A héten inkább a negatív hírek jellemezték a gazdaság világát. Görögországot történelmi katasztrófahullám sújtja, ez kihatással lesz a turizmuson keresztül az ország gazdaságára is. Rossz híreket közölt a Facebook, és a legendás elnökét elvesztő Fiat-Chrysler csoport is. Bajban van a Ryanair, amely több száz járatát törölte a sztrájkok miatt. Heti gazdasági összefoglaló.
Kategóriák: Energiaválság

Újabb rekordot döntött a munkanélküliség

2018, július 27 - 11:37
Magyarországon újabb rekord dőlt meg, ugyanis immár csak 3,6 százalékos a munkanélküliségi ráta. Ez a szám a nyáron akár 3 százalék alá is csökkenhet, amire az 1980-as évek óta nem volt példa. A magyar foglalkoztatottság uniós mércével is kiemelkedő, az EU-rangsorban Magyarország a harmadik helyen áll. Simon Attila István, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára szerint a rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon.
Kategóriák: Energiaválság

Nincs friss diplomás munkanélküliség

2018, július 18 - 07:47
A friss diplomások között gyakorlatilag nincs munkanélküliség - jelentette ki Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre többen dolgoznak Magyarországon, közel az álomhatár

2018, június 28 - 11:59
Magyarországon egyre többen dolgoznak, annyian, hogy a nyári hónapokban évtizedek óta nem látott rekord dőlhet meg. Szakértők szerint 250-300 ezer főre van a teljes foglalkoztatottság. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a következő hónapokban is csökkenhet a munkanélküliség.
Kategóriák: Energiaválság

A magyar munkanélküliség már alacsonyabb, mint a német

2018, április 27 - 13:02
Magyarországon egyre többen dolgoznak, így a munkanélküliség tovább csökken. Egy év alatt újabb 67 ezer ember állt munkába. Jó hír, hogy ez az adat úgy született meg, hogy a közmunkások és a külföldön dolgozók száma is csökkent. A magyar munkanélküliségi adat lehagyta a németet.
Kategóriák: Energiaválság