Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 10 óra 57 perc

A migráns nők több mint 88 százaléka nem dolgozik Németországban

2018, március 17 - 15:13
Megdőlt az a liberális gondolatmenet, amely szerint az olcsó munkaerő miatt van Európának szüksége a migránsokra. Friss adatok alapján azt állapították meg, hogy a Németországban élő migráns nők 88,5%-a egyáltalán nem doglozik ? teljesen elszigetelten élnek. Az Institute of teh World Economy most közzétett adatai szerint a migráns férfiak fele sem talál munkát. 
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi szinten a magyar beruházások, rekord alacsony a munkanélküliség

2018, március 4 - 15:34
A héten papíron beköszöntött a tavasz, igaz, a hőmérséklet még a zord telet idézi. Azonban a március  nemcsak egy új évszak érkezését jelenti, hanem egy új magyar fizetőeszközét is. A hó elejétől lehet találkozni a forgalomban az új, modern 1000 forintossal. A héten több jó hír érkezett a magyar gazdaságról, míg külföldön inkább bizonyos dolgok hiánya keltett nagy felzúdulást. Heti gazdasági összefoglaló.
Kategóriák: Energiaválság

Rekord alacsony a munkanélküliek száma

2018, február 27 - 10:05
A magyar munkanélküliség továbbra is rekord alacsony szinten van. Az elmúlt három hónapban 35 ezren dolgoztak többen, mint egy évvel korábban.
Kategóriák: Energiaválság

A magyarok nem félnek a munkanélküliségtől

2018, február 23 - 11:54
Az előző negyedévhez képest egyes szegmensekben kis mértékben mérséklődtek a különbségek a munkavállalói bizalom terén novemberben, ugyanakkor továbbra is magas, csaknem 70 pontos értéket vett fel az index, ami egy 5 pontos emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.
Kategóriák: Energiaválság

Jelenleg ezek a világ legnyomorúságosabb országai

2018, február 15 - 16:23
Nem szokványos rangsort vezet a Bloomberg, amely két gazdasági tényezőt összevetve alakítja ki a kissé durvának hangzó ?nyomor-indexét". A valóság ennél azonban enyhébb, a mutató az inflációs adatokat és a munkanélküliséget veszi figyelembe. Nem meglepő, de sorozatban negyedik éve Venezuela áll a nem túl dicsőséges rangsor élén.
Kategóriák: Energiaválság

Rekordszinten a magyar foglalkoztatás

2018, január 30 - 10:52
A magyar munkaerőpiacról tett közzé adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. 2017 ebből a szempontból egyértelműen sikertörténetnek számít, hiszen rekordszinten van a magyar foglalkoztatottság, és a munkanélküliség is csak 3,8 százalékos.
Kategóriák: Energiaválság

Súlyos okok állnak az iráni elégedetlenség hátterében

2018, január 8 - 22:54
Elsősorban gazdasági okokkal magyarázható az iráni tüntetéssorozat, amely a múlt héten 80 városra terjedt ki. A 2012-es büntetőintézkedések óta sokat romlott a helyzet az olajban gazdag országban, és sokkal alacsonyabb életszínvonalon élnek az irániak, mint tíz ével ezelőtt. Tartón magas az infláció, zuhant az egy főre jutó kereset, minden harmadik fiatal munkanélküli, az élelmiszerek ára pedig megduplázódott. Az utolsó csepp a pohárban az idei költségvetés megszorításai és a benzin árának 50 százalékos emelése lehetett. 
Kategóriák: Energiaválság

Novák Katalin: A fiatalokra is több figyelem irányul a családok évében

2018, január 5 - 13:54
A fiatalokban van a jövő, ezért 2018-ban, a családok évében rájuk is minden eddiginél több figyelem irányul majd ? mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi mélységben a munkanélküliség Magyarországon

2018, január 4 - 12:31
Egyre kevesebb munkanélküli van Magyarországon, a nem dolgozók aránya soha nem látott mélységben. A 3,8 százalékos munkanélküliségi rátára reagálva Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy egyre közelebb a teljes foglalkoztatottság.
Kategóriák: Energiaválság

A válság előtti szintre csökkent a munkanélküliség

2017, december 12 - 16:26
A világ 35 iparilag fejlett országát tömörítő OECD-ben először csökkent a munkanélküliség a 2008. évi válság előtti szintre októberben.
Kategóriák: Energiaválság

Magyarországon az uniós átlag alatt van a fiatalkori munkanélküliség

2017, december 8 - 10:30
Magyarországon az elmúlt hét évben jelentősen csökkent a fiatalkori munkanélküliség, és már jóval az európai uniós átlag alatt van - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Energiaválság

Ha az ellenzéken múlna, még mindig nagy lenne a munkanélküliség

2017, december 5 - 12:44
Ha az ellenzéken múlna, még mindig az egekben lenne a munkanélküliség, hiszen az ellenzéki pártok kezdettől fogva támadták a kormány gazdaság- és foglalkoztatáspolitikáját - mondta Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Energiaválság

Mészáros Gábor története ? Így épített fel a semmiből egy sikeres vállalkozást

2017, november 30 - 11:58
Hatalmasat fordult a világ Mészáros Gáborral: egyik napról a másikra tűnt el a biztos pont az életéből. Elveszítette jól kereső állását, de a neheze még csak ezután következett, vagyis a hónapokig tartó munkanélküliség felemésztő időszaka, mindez a gazdasági válság idején. A sorozatos kudarcok után úgy döntött, hogy kockáztat, és saját vállalkozást indít. Minden félretett pénzét a chocoMe-be fektette, ugyan senki nem támogatta, ő végig hitt abban, hogy sikerülni fog, és így is lett. Vállalkozása pedig minden vásárlónak örömet szerez, hiszen ő valójában boldogságot árul, azaz csokoládét, és nem is akármilyet!
Kategóriák: Energiaválság

Megjelentek a munkaerőpiacon a közfoglalkoztatottak

2017, november 30 - 11:17
A közfoglalkoztottak számának 40 ezres csökkenése visszaköszön az elsődleges munkaerőpiacon foglalkoztatottak számának 84 ezres bővülésében - mondta Simon Attila István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára.
Kategóriák: Energiaválság

Kulturális hagyományból munkaerő-piaci jelenség lett a sámánizmus

2017, november 29 - 17:41
Dél-Koreában a gazdasági lassulás miatt hirtelen megugrott a sámánok és a jövendőmondók száma. Olyannyira, hogy az már munkaerőpiaci szempontból is értelmezhetővé vált. A sámánizmus nagyon komoly, jelenleg is élő kulturális-vallási jelenség a buddhista többségű országban, most azonban úgy tűnik, a hagyományokhoz fordulás a munkanélküliségből való menekülési utat jelenti.
Kategóriák: Energiaválság