Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - klímavédelem
Frissítve: 14 óra 32 perc

Neves közéleti szereplőkkel hozott létre klímavédelmi alapítványt az államfő

2017, december 16 - 14:17
Áder János köztársasági elnök sajtótájékoztatón jelentette be, hogy klímavédelmi alapítványt hozott létre, aminek kuratóriumi elnöke Martonyi János korábbi külügyminiszter, tagja Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke, valamint Szűcs Gábor klímavédelmi szakértő. Az államfő azt is bejelentette, hogy megújult az Élő bolygónk (www.elobolygonk.hu) honlap, aminek legfontosabb küldetése növelni az olvasók tudását, ismereteit a klímaváltozással kapcsolatban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Dédunokáinknak is rendkívüli kihívás lesz az éghajlatváltozás

2017, november 14 - 12:50
A Bonnban zajló nemzetközi klímacsúcs a fő kérdésre, a szorító gondok elleni hatékony fellépés módszereire fókuszál. Jerry Brown Kalifornia állam kormányzója, és Karl-Heinz Lamberz, a Régiók Európai Bizottságának elnöke ezekről a gondolatokról nyilatkozott röviden az Origó helyszínen lévő tudósítójának.
Kategóriák: Klímaváltozás

Áder János New Yorkban beszélt a klímavédelemről

2017, szeptember 20 - 07:15
Áder János köztársasági elnök a New Yorkban helyi idő szerint kedden megtartott klímavédelmi tanácskozáson azt javasolta António Guterres ENSZ-főtitkárnak, hogy világszerte bővítsék a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó kezdeményezésben részt vevő városok, tartományok, szövetségi államok körét.
Kategóriák: Klímaváltozás