Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - klímavédelem
Frissítve: 9 óra 43 perc

Az atomenergia-termelés összhangban van az uniós klímapolitikával

2018, július 31 - 08:48
Az európai klímapolitikával a nukleárisenergia-termelés inkább összhangban van, mintsem hogy ellentétben lenne vele ? vélekedett Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak adott interjúban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Áder János: Több területen működhet együtt Magyarország Kolumbiával

2018, május 11 - 16:14
Magyarország elsősorban víz-, agrár- és erdőgazdálkodási területen működhet együtt Kolumbiával - mondta Áder János köztársasági elnök, miután a Sándor-palotában tárgyalást folytatott a Nobel-békedíjas kolumbiai elnökkel, Juan Manuel Santossal.
Kategóriák: Klímaváltozás

Új-Zéland méretű erdők tűntek el

2018, április 29 - 11:38
Szinte lehetetlennek tűnik a legfrissebb kutatások tükrében a párizsi megállapodás célkitűzése, amely szerint az átlagos globális hőmérsékletnövekedést jóval 2 Celsius fok alatt, lehetőleg legfeljebb 1,5 fokos értéken kell tartani. Az éghajlati tudományok matematikája jelenleg azt mutatja, hogy ehhez az oxigéntermelő erdők fenntartása és növelése létfontosságú.
Kategóriák: Klímaváltozás

Neves szakemberek inspirálják a gyerekeket

2018, április 26 - 09:22
Idén április 23-án indult el harmadik alkalommal a Fenntarthatósági Témahét, melynek fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A rendezvénysorozat az EMMI támogatásával a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében 2018. április 27-ig zajlik folyamatosan.
Kategóriák: Klímaváltozás