Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetszennyezés
Frissítve: 22 óra 57 perc

Több embert küld a halálba, mint a háborúk, vagy a dohányzás

2017, október 23 - 16:55
Több embert öl meg évente a környezetszennyezés, mint a világ összes háborúja és erőszakos eseménye, többet, mint a dohányzás, az éhezés és a természeti katasztrófák, az AIDS, a tuberkulózis, a malária vagy az éhínség - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.
Kategóriák: Klímaváltozás

Száztizenkét ország szövetkezett a világtenger megmentésére

2017, október 8 - 12:19
Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze 112 ország állami- és magánkézből érkezett felajánlásai révén a Málta fővárosában, Vallettában megrendezett Our Ocean (A mi óceánunk) elnevezésű konferencián. A tanácskozás legfőbb célja a napjainkra aggasztó méretűre növekedett tengeri környezetszennyezés visszaszorítása.
Kategóriák: Klímaváltozás

Sokkoló látvány: kék színű kutyák lepték el az utcákat

2017, augusztus 16 - 14:22
Meglehetősen szokatlan látvány fogadta a Navi Mumbai nevű indiai városban élőket: kék színű kutyák lepték el az utcákat. Bár külsejük első látásra mókásnak mondható, az élénk szín nincs éppen kedvező hatással az ebek egészségi állapotára.
Kategóriák: Klímaváltozás

Plasztikóceán: már a Mariana-árok mélyén is megjelent a szemét

2017, augusztus 1 - 18:56
Döbbenetes, hogy az emberiség milyen elképesztő módon szennyezi és teszi tönkre a környezetét. A közelmúltban összesen 38 millió darab műanyag hulladékot találtak a civilizációtól távoli, csendes-óceáni Henderson-szigeten.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hét hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

2017, augusztus 1 - 15:39
Idén az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Mától a jövőnket használjuk el: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre - írja a WWF közleménye.
Kategóriák: Klímaváltozás

Az elektromos autó hamarosan lenyomja a hagyományos kocsikat

2017, július 28 - 13:02
Egyre többfelé döntenek úgy, hogy a megszokott technológiák helyett zöldebb megoldásokat alkalmaznak. Az elektromos autók egyre népszerűbbek, de még korán sem érték utol benzines társaik népszerűségét.
Kategóriák: Klímaváltozás

Több mint kilencmilliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta

2017, július 20 - 10:40
Több mint kilenc milliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta, ennek zöme hulladéklerakókba vagy a természeti környezetbe jutott, károsítva az emberek egészségét és az ökoszisztémát - állítja a műanyagok tömegtermeléséről készült első nagyszabású globális elemzés.
Kategóriák: Klímaváltozás