Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - atomerőmű
Frissítve: 22 óra 57 perc

Szaúd-Arábia atomerőműveket akar építeni

2017, november 2 - 15:57
Szaúd-Arábia formális információkéréssel fordult nemzetközi atomipari cégekhez, és ezzel megtette az első lépést ahhoz, hogy hivatalosan tendert írjon ki atomerőművek építésére.
Kategóriák: Energiaválság

Brüsszel szerint is megtérül a paksi bővítés

2017, október 9 - 09:24
A Paks II. projekt csak fél százalékkal ígér kisebb hozamot annál, mint amennyit egy piaci befektető elvárna, ezt a fél százalékot minősítette az Európai Bizottság a beruházásban állami támogatásának - írja hétfői számában a Világgazdaság, a két új blokk építéséért és üzembe helyezéséért felelős államtitkár blogjára hivatkozva.
Kategóriák: Energiaválság

2020-ban kezdődhet az új paksi blokkok építése

2017, október 5 - 10:09
Aki a paksi bővítés szükségtelenségéről beszél, az maga sem hiszi el, hogy valaha hatalomra kerülhet és vezetheti az országot ? mondta Süli János, az atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter a Századvég Gazdaságkutató energetikáról szóló konferenciáján. Az új blokkok építése várhatóan 2020-tól kezdődhet ? tette hozzá. A családok évi szinten átlagosan 170 ezer forintot takarítanak meg az elmúlt években végrehajtott rezsicsökkentésekkel ? erről már Kádár Andrea, az NFM helyettes államtitkára beszélt.
Kategóriák: Energiaválság

Megolvadt fűtőanyagot találhattak a fukusimai atomerőmű reaktorában

2017, július 23 - 12:41
Feltehetőn megolvadt nukleáris fűtőanyagot talált az egyik robot a hat éve szerencsétlenül járt fukusimai atomerőmű hármas reaktorának vizsgálatakor. - közölte az erőművet üzemeltető TEPCO vállalat.
Kategóriák: Energiaválság