Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - atomerőmű
Frissítve: 14 óra 34 perc

Meghibásodott egy atomerőműblokk Ukrajnában

2018, január 3 - 17:50
Az ukrán Energoatom közölte, hogy üzemzavar miatt lekapcsolták a hmelnickiji atomerőmű 2. energiablokkját.
Kategóriák: Energiaválság

Kilenc nukleáris baleset történt tavaly a belga atomerőművekben

2018, január 3 - 16:14
Egyetlen esettől eltekintve mind ártalmatlan volt. Tavaly nyáron azért lépett életbe kettes fokozatú veszély, mert egy Kairóból Brüsszelbe tartó személyszállító repülőgépre feladott radioaktív küldemény csomagolása hibás volt.
Kategóriák: Energiaválság

Valószínűleg radioaktív sugárzást kaptak az észak-koreai menekültek

2017, december 27 - 07:31
Dél-koreai orvosok radioaktív sugárzás valószínű hatását észlelték több, Észak-Koreából átszökött lakoson, akik a phungeri atomlétesítmény közelében éltek ? közölte szerdai sajtótájékoztatóján a dél-koreai újraegyesítési minisztérium szóvivője.
Kategóriák: Energiaválság

Szükséges a paksi blokkok üzemidejének meghosszabbítása

2017, december 1 - 16:49
Az atomenergia fontos szerepet tölt be az energiaellátás biztonságában, ezért is jó döntés a paksi atomerőművi blokkok üzemidejének hosszabbítása - mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a Magyar Energetika valamint VGF víz, gáz fűtéstechnika épületgépészeti szaklapok kiadója szakmai konferenciáján.
Kategóriák: Energiaválság

Szaúd-Arábia atomerőműveket akar építeni

2017, november 2 - 15:57
Szaúd-Arábia formális információkéréssel fordult nemzetközi atomipari cégekhez, és ezzel megtette az első lépést ahhoz, hogy hivatalosan tendert írjon ki atomerőművek építésére.
Kategóriák: Energiaválság

Brüsszel szerint is megtérül a paksi bővítés

2017, október 9 - 09:24
A Paks II. projekt csak fél százalékkal ígér kisebb hozamot annál, mint amennyit egy piaci befektető elvárna, ezt a fél százalékot minősítette az Európai Bizottság a beruházásban állami támogatásának - írja hétfői számában a Világgazdaság, a két új blokk építéséért és üzembe helyezéséért felelős államtitkár blogjára hivatkozva.
Kategóriák: Energiaválság

2020-ban kezdődhet az új paksi blokkok építése

2017, október 5 - 10:09
Aki a paksi bővítés szükségtelenségéről beszél, az maga sem hiszi el, hogy valaha hatalomra kerülhet és vezetheti az országot ? mondta Süli János, az atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter a Századvég Gazdaságkutató energetikáról szóló konferenciáján. Az új blokkok építése várhatóan 2020-tól kezdődhet ? tette hozzá. A családok évi szinten átlagosan 170 ezer forintot takarítanak meg az elmúlt években végrehajtott rezsicsökkentésekkel ? erről már Kádár Andrea, az NFM helyettes államtitkára beszélt.
Kategóriák: Energiaválság