Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - napenergia
Frissítve: 3 óra 55 perc

Az igazi zöld-ház hulladékból épült, és magának termeli az energiát

2018, május 19 - 13:47
Ma már itthon is számtalan családi otthon épül passzívházként. A megújuló energiaforrásokat használva részben, vagy teljes egészében önfenntartó épületek hosszútávon nem csupán a családi kasszában tartják a pénzt, de a környezetünk védelméért is rengeteget tesznek. Ám, az igazán környezettudatos otthon, építőanyagát tekintve is ezt tűzte ki céljául. Lépj be az igazi öko-házba!
Kategóriák: Energiaválság

Napenergiára állítanák át a diszkószigetet

2018, május 7 - 15:43
A Baleár-szigetek csoportja 100-200 kilométer távolságra fekszik az Ibériai-félszigettől a Földközi-tengerben. Spanyolország autonóm tartományának szigetei, köztük is elsősorban a legnagyobb, Mallorca, Európa egyik legfelkapottabb turisztikai célpontjának számítanak. A kormányzat meglépné az energetikai zöldfordulatot, ám ez nem lesz olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.
Kategóriák: Energiaválság

Ezért problémás az európai napenergia

2018, április 26 - 16:31
A napközbeni villamos energia váltakozás igazán érdekes alakot formál a grafikonon. A több mint szórakoztató furcsaság azonban komoly kihívások elé állítja a napelemek üzemeltetőit, különösen Németországban.
Kategóriák: Energiaválság

Jön az esőben is energiát termelő napelem

2018, március 14 - 15:14
Könnyen lehet, áttörést hozhat a napelemeknél egy új fejlesztés, mellyel esős időben is energiatermelésre foghatók a panelek. Sőt, ha éjszaka is esik, akkor az új technológiával készített rendszerek azokban az órákban is képesek lesznek villamos energia szolgáltatására. A megoldást az esőcseppek jelentik.
Kategóriák: Energiaválság

Három napelemparkot épít a Mol

2018, március 1 - 13:19
Tiszaújvárosban, Százhalombattán és Füzesgyarmaton épít villamos energiát termelő napelemparkokat a Mol, az innovatív és alternatív technológia terjesztése része a társaság stratégiájának ? mondta Fasimon Sándor, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Energiaválság

Az MVM élére áll a forradalmi energetikai változásoknak

2018, február 27 - 09:57
Zsuga János, az MVM Zrt. vezérigazgatója a napenergia egyre nagyobb szerepéről nyilatkozott az Origónak. A társaságcsoport elkötelezettségét mutatja, hogy az MVM 2018-ban 110 napelemes erőművet épít Magyarországon.
Kategóriák: Energiaválság