Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 22 óra 40 perc

Harcos környezetvédő amazonok

2017, november 13 - 19:36
Négy gyönyörű színésznő, akik nemcsak a filmvásznon, hanem a magánéletben is harcolnak. Mi a közös Julia Robertsben, Stana Katicban, Natalie Portmanben és Daryl Hannahban? Mindannyian lelkes és elkötelezett környezetvédők. Összeállításunkból most megtudhatod, a négy amazon hogyan harcol a környezetünk megóvásáért.
Kategóriák: Klímaváltozás

Klímaváltozás: a Terminátor megkongatta a vészharangokat

2017, november 13 - 12:21
Több környezetvédelmi aktivistát szeretne látni, nagyobb odafigyelést szorgalmaz a globális veszélyekre, és nekiment Donald Trump amerikai elnöknek a vasárnapi klímacsúcson Arnold Schwarzenegger. A világhírű filmsztár és környezetvédelmi aktivista felszólalásáról az Origó helyszíni tudósítója küldött összefoglalót.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hétfőn indul minden idők legzöldebb klímakonferenciája

2017, november 5 - 15:34
Nagyszabású nemzetközi klímavédelmi konferencia kezdődik hétfőn a németországi Bonnban, a tíznapos tanácskozás témája az éghajlatváltozás megfékezését célzó erőfeszítések nemzetközi összehangolásáról szóló, 2015-ös Párizsi Megállapodás végrehajtása.
Kategóriák: Klímaváltozás

1988 óta nem volt ilyen kicsi az ózonlyuk

2017, november 3 - 10:20
A Földet a Nap UV-sugárzásától védő ózonrétegen az Antarktisz felett keletkezett lyuk 1988 óta nem látott méretűre zsugorodott - közölte a NASA.
Kategóriák: Klímaváltozás

Rekordmennyiségű fa veszett oda 2016-ban

2017, október 24 - 14:17
A Brazíliát és Indonéziát sújtó erdőtüzek jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy rekordnagyságú erdős terület veszett oda tavaly világszerte - figyelmeztetett hétfőn egy független erdőfelügyeleti szervezet.
Kategóriák: Klímaváltozás

Fantomok bujkálnak a táborfalvai lőtéren

2017, október 18 - 19:44
Gyarapodik a lőtéri fantomok száma Táborfalva közelében. Természetesen nem misztikus lényekről van szó, hanem bütyköshátú ormányosbogarakról, amelyeket elsősorban egyediségük, ritkaságuk miatt illetnek ezzel a névvel a helyiek. A szóban forgó ízeltlábú azon 300 védett faj közé tartozik, amelyek helyzetén rengeteget javított a természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium együttműködése. A fő célkitűzés a páratlan természeti kincseknek otthont adó Turjánvidék megóvása.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ozone Zöld-díj 2017-ben is

2017, október 17 - 14:15
Idén nyolcadik alkalommal talált gazdára az Ozone Zöld-díj, amellyel az OzoneTv a környezettudatos innovációkat megvalósító vállalkozásokat jutalmazta.
Kategóriák: Klímaváltozás

Made In China: elárasztják a világot a kínai elektromos autók

2017, október 13 - 15:53
Kína a környezetvédelem nevében tesz olyan lépéseket, amelyek valójában a gazdasági hatalmának erősítésére szolgál, viszont így olyan helyzet áll elő, amelyből a gazdaság és a környezet is győztesen kerülhet ki. Az autók által kibocsátott káros anyagok régóta okoznak problémát Kínának. A városokban télen a levegő szennyezettsége jóval az egészségügyi határérték fölött van és évről évre egyre több az olyan haláleset, amely a szmoghoz köthető. A problémát úgy oldanák meg, hogy közben az elektromos autók piacvezetőjévé válnának, és megszabadulnának gazdaságuk egyik legnagyobb stratégiai gyengeségétől: az olajtól.
Kategóriák: Klímaváltozás

Száztizenkét ország szövetkezett a világtenger megmentésére

2017, október 8 - 12:19
Több mint hatmilliárd euró gyűlt össze 112 ország állami- és magánkézből érkezett felajánlásai révén a Málta fővárosában, Vallettában megrendezett Our Ocean (A mi óceánunk) elnevezésű konferencián. A tanácskozás legfőbb célja a napjainkra aggasztó méretűre növekedett tengeri környezetszennyezés visszaszorítása.
Kategóriák: Klímaváltozás

A trópusi erdők több szenet bocsátanak ki, mint az autók Amerikában

2017, szeptember 30 - 13:50
A trópusi erdők több szenet bocsátanak ki évente, mint az Egyesült Államokban lévő összes személygépkocsi és teherautó - derítették ki amerikai kutatók 12 év műholdfelvételeit és terepméréseit elemezve.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ezért imádják a turisták Marlon Brando óceániai magánszigetét

2017, szeptember 28 - 16:55
Környezetbarátság, aprócska ökológiai és kulturális behatás a helyi viszonyokba, a kisközösségek fejlődésének támogatása, mindez hivalkodóan igényes színvonalú szálláshelyeken, különleges szolgáltatásokkal kiegészítve. Ez a luxus ökoturizmus, amely annak ellenére válik gazdaságilag is mind nagyobb értéket képviselő ágazattá, hogy valójában még behatárolni sem lehet pontosan, mi fán is terem. Sőt, ebből szinte csak a fa jelenléte biztos: a fenntarthatóság jelszavát a zászlójukra író ökoturizmus szereplői szakítanak a hagyományos turisztikai megoldásokkal, az infrastruktúra lehetőség szerint természetes alapanyagokból épül, és a helyi közösségek a legnagyobb haszonélvezői. Legalábbis papíron. Ökoturizmusból sokféle van, de igazán elegáns formájában csak a tehetősek és a nagy sztárok számára érhető el.
Kategóriák: Klímaváltozás

Környezetvédelmi okokból vasútra tereli az áruforgalmat Kína

2017, szeptember 22 - 14:59
A súlyos légszennyezés miatt vasútra tereli át Kína a dízel kamionokkal közúton bonyolított ömlesztett teheráru forgalom jelentős hányadát. Kína 120 ezer kilométeres vasúti hálózattal rendelkezik. Ennek ellenére az ömlesztett teheráru szállítása sok esetben csak közúton oldható meg ésszerű keretek között.
Kategóriák: Klímaváltozás

Váctól Mohácsig úszik 7 nap alatt a magyar extrémsportoló

2017, szeptember 21 - 02:07
Több helyen visszafelé, az árral szemben kell úsznia, hogy a forgók le ne húzzák Hídvégi-Üstös Pál magyar ultrasportolót. Bár egyszer már ? a világon egyedüliként ? végig úszta a Tiszát is 32 nap alatt, azt mondja, hogy a Duna sokkal szeszélyesebb, embert próbálóbb. Hídvégi nem brahiból van vízben, egy jó célért küzd.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hamilton betegségektől óvná magát az életmódváltozással

2017, szeptember 19 - 09:35
A múlt héten jelentette be, hogy áttér a vegán étrendre, ezzel valószínűleg úttörőnek bizonyul az F1-ben. Saját maga, és a Föld egészségének megóvásához is hozzájárulna.
Kategóriák: Klímaváltozás

És a te gyereked milyen világban fog élni?

2017, szeptember 11 - 11:46
Sosem voltam egy nagy kaliber bioszból, de az a tény mindig is lenyűgözött, hogy a testem több milliárd sejt finomra hangolt együttműködése. Távolabbról nézve a világ is ilyen.
Kategóriák: Klímaváltozás

A vizes vb szervezői nagy figyelmet fordítottak a környezetvédelemre

2017, augusztus 24 - 18:53
A két budapesti szurkolói zónában többszázezer szurkoló kísérte figyelemmel minden idők legjobb FINA világbajnokságának mérkőzéseit, naponta átlagosan 21 ezer fő. A vizes világbajnokság szervezői nemcsak a szórakozás garantálására, hanem a környezet védelmére is kiemelt figyelmet fordítottak.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hét hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

2017, augusztus 1 - 15:39
Idén az eddigi legkorábbi dátumra, augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás világnapja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. Mától a jövőnket használjuk el: úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre - írja a WWF közleménye.
Kategóriák: Klímaváltozás

Megdöbbentő látvány sokkolta a párizsiakat

2017, július 27 - 08:43
Hihetetlen látvány fogadta a párizsiakat a hét elején: egy óriási ámbráscet teteme feküdt a Szajna partján. Az állat mellett még kutatóknak öltözött emberek is sertepertéltek, úgy tűnt, mintha a ?szakértők? a hatalmas testet tanulmányozták volna. Ahogy azonban a mondás is tartja: a látszat néha csal.
Kategóriák: Klímaváltozás

Már fél Európa szabadulna a hagyományos autóktól

2017, július 26 - 14:53
Nagy-Britanniában bejelentették, hogy 2040-től nem lehet hagyományos autókat vásárolni az országban, sőt büntetni fogják azokat, akik bizonyos helyekre benzines vagy dízeles járművel hajtanak be. Nem Nagy-Britannia az első a sorban, úgy tűnik 15-20 év múlva szinte teljesen eltűnhetnek a hagyományos autók Nyugat-Európában.
Kategóriák: Klímaváltozás