Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 20 óra 47 perc

Ez a 10 város vezeti az USA fenntarthatósági listáját - galéria

2018, augusztus 14 - 12:28
Elsőre szokatlannak tűnő eredménnyel zárult az elemzés, melyben azt vizsgálták, melyek a leginkább fenntartható módon működő amerikai városok, írja a FastCompany. Az élmezőnyben végzők nagyja a keleti vagy a nyugati parton található település, közöttük olyan nagyvárosokkal, melyek nem is olyan régen még erőteljesen függtek a fosszilis energiahordozóktól.
Kategóriák: Klímaváltozás

Betiltja az egyszer használatos műanyag zacskókat Új-Zéland

2018, augusztus 10 - 13:01
Új-Zéland is csatlakozik azon országokhoz, amelyek betiltják az egyszer használatos műanyag zacskókat - jelentette be a kormány pénteken.
Kategóriák: Klímaváltozás

Bódi Sylvi újrahasznosított anyagból készült bikiniben villantott szexi feneket

2018, augusztus 9 - 17:28
Nem akármilyen feneket villantott Bódi Sylvi egyik legújabb közösségi oldalára feltöltött fotóján. Ezzel szerette volna felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, ugyanis a képen újrahasznosított anyagból készült fürdőruhát visel. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Újabb súlyos, eddig ismeretlen gond a műanyag-hulladékokkal

2018, augusztus 2 - 19:21
Üvegházhatású gázokat, köztük metánt és etilént bocsátanak ki a mindennapos tárgyakban használt műanyagok, ha napfény éri őket ? mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukban arra is felhívták a figyelmet, hogy az ilyen forrásból származó üvegházhatású gázkibocsátást eddig nem vették figyelembe a klímakutatásokban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Túlfogyasztás Világnapja 2018: fordítsuk meg a tendenciát!

2018, július 31 - 15:54
Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. 2018-ban a tavalyinál még korábbi dátumra, augusztus 1-jére esik a Túlfogyasztás Világnapja. A WWF Magyarország arra szólít mindenkit, hogy tegyünk közösen azért, hogy megfordítsuk a tendenciát, és a jövőben minél később jöjjön el ez a nap! Éljünk úgy, hogy ez az egyetlen bolygó elég legyen nekünk!
Kategóriák: Klímaváltozás

Ismét lehet pályázni az Ozone Zöld-díjra

2018, július 29 - 16:54
Kilencedik alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet. A csatorna ebben az évben is díjazza azokat az ötleteket, innovációkat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy bolygónk még élhetőbb hely legyen. A pályázók öt kategóriában indulhatnak, a győztest a Zöldunió előzsűrije, majd az Ozone Zöld-díj szakmai zsűrije választja ki az indulók közül.
Kategóriák: Klímaváltozás

Elkészült a műanyag zacskó, ami megmentheti a környezetet

2018, július 25 - 14:45
Chilei mérnökök bemutatták új fejlesztésüket, egy vízben oldódó, olajszármazékoktól mentes műanyag bevásárló zacskót.
Kategóriák: Klímaváltozás

Környezettudatos lett a Bacardi is

2018, július 17 - 13:40
A Bacardi 2016-tól vezető szerepet tölt be az egyszer használatos műanyag szívószál mentes kampányokban, és a Lonely Whale non-profit szervezet együttműködésével globális kampányt indítottak a műanyagok ellen. A két szervezet 2020-ig egymilliárd alá kívánja csökkenteni a szívószálak használatát.
Kategóriák: Klímaváltozás

Megújuló energiákra áll át a napi ötmilliárd ügyféllel rendelkező cég

2018, július 11 - 12:02
A Procter & Gamble a világ egyik vezető cége a direkt fogyasztás szempontjából: napi szinten közel ötmilliárd ember találkozik a termékeikkel. Egy vegyi anyagokkal is foglalkozó cég esetében óriási jelentősége van a fenntarthatósággal kapcsolatos tudatosságnak. A társaság arról adott tájékoztatást, milyen lépéseket tesznek a fenntarthatóság érdekében a következő bő egy évtizedben.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nem is tudjuk, hogy láthatatlan gyilkosok ólálkodnak körülöttünk

2018, július 9 - 17:59
A levegőben felhalmozódó ultrafinom részecskék az egészségre nézve igen veszélyes anyagok. Sajnos hazánkban is szennyezettnek számít a levegő, elsősorban a városokban. Magyarország nem áll túl jó helyen a légszennyezettség szempontjából Európában, csak néhány balkáni országban rosszabb a helyzet, legalább is az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nyáron száműzik a szívószálat és a PET palackot Budapestről

2018, július 5 - 07:50
Augusztus 1-én indul a Felelős Gasztrohős civil szervezet Szívószálmentes augusztusi kampánya, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a mindennapok során elhasznált hatalmas mennyiségű szívószálra, és az azok által okozott környezeti károkra. Júliusban pedig a műanyag palackokat száműzik a nyárból.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nagy dobásra készül az IKEA a fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekében

2018, július 4 - 13:54
Az IKEA a fenntarthatóság jegyében arra készül, hogy 2019-ben Magyarországon is visszavihetők legyenek a már nem használt bútorok. A rendszert más országokban már tesztelik. 
Kategóriák: Klímaváltozás

A tengerek szárazföldtől legtávolabbi pontján is műanyaggal szennyezett a víz

2018, június 29 - 19:20
Mikroműanyaggal szennyezett a tenger a szárazföldektől legtávolabbi helyen, a Csendes-óceán déli részén fekvő Nemo-pontnál is. Ezt állapították meg német kutatók, akik a Volvo Ocean Race világkörüli vitorlásverseny két hajóját szerelték fel műanyagszennyezést és egyéb értékeket mérő érzékelőkkel.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ózongyilkosság: ebben az országban gyárak ezrei lehetnek érintettek

2018, június 28 - 20:38
Alig egy hónapja kongatták meg a vészharangot amerikai kutatók egy friss tanulmányban arról, hogy emelkedésnek indult egy korábban betiltott szennyezőanyag légköri mértéke. Ez pedig lassítja az ózonréteg regenerálódását. Elképesztő dolog áll a háttérben.
Kategóriák: Klímaváltozás

8 hónapja nem használ sampont, így kezeli a haját

2018, június 27 - 20:33
Virginia Tapp csatlakozott ahhoz a mozaglomhoz, mely igyekszik kiiktatni a mindennapi életből a vegyi anyagokat, így 8 hónapja nem használ sampont, elárulta, mivel tartja tisztán a fejbőrét és a haját. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Biomasszában utazik a Bay Zoltán Kutatóintézet

2018, június 19 - 18:32
Tavaly mintegy 1,7 milliárd forintos árbevételt ért el a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., amely többek között biotechnológiai kutatásokat végez, valamint intelligens rendszerek kiépítésével is foglalkozik.
Kategóriák: Klímaváltozás

Bálnák gyötrelmes halálát okozza a hajóforgalom

2018, június 4 - 15:21
Kulcsfontosságúvá vált a világ egyik legveszélyeztetettebb bálna populációjának megmentése. Az ámbráscetek pusztulásának egyik legborzalmasabb módja ugyanis, ha hajókkal ütköznek. A görög kormány most ígéretet tett arra, hogy hamarosan intézkedéseket léptet életbe a forgalmas hajózási útvonalakon.
Kategóriák: Klímaváltozás

Turistaszenzáció lehet a mesterséges üvegstrandból

2018, június 4 - 07:45
Környezetvédelmi okokból öntöttek ki 3 ezer köbméter üvegtörmeléket egy japán strandra, de az ettől olyan különleges lett, hogy a turisták érdeklődését is felkeltheti.
Kategóriák: Klímaváltozás