Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 1 óra 50 perc

Így pusztítják az adóparadicsomok a paradicsomi környezetet

2018, szeptember 26 - 16:36
Az Amazonas-medencében folytatott erdőirtás és a szintén komoly károkat okozó illegális halászat is ezer szállal kötődik az adóparadicsomokhoz, egy új tanulmány szerint. Az Amazónia területén nyomon követett befektetések 68 százaléka olyan cégektől származik, amelyek székhelye valamelyik adóparadicsomban van, és ezek sajnálatosan komoly szerepet játszanak a környezet pusztításában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Már bérelhetjük mindennapi ruhánkat a vásárlás helyett

2018, szeptember 26 - 15:43
A pekingi YCloset egyike azoknak a cégeknek, ahonnan bérelni lehet a ruhákat, ahelyett, hogy megvásárolnánk ? ez különösen azért fontos, mert a divatipar egyre inkább az eldobható ruhák felé vette az irányt, és az YClosethez hasonló cégek nemcsak a pénztárcát kímélik, hanem a környezetet is.
Kategóriák: Klímaváltozás

Így lesz az impulzusvásárlásból textilhulladék...

2018, szeptember 24 - 13:47
Ma, amikor a legtöbb divatmárka szinte hetente/kéthetente dob új, trendi kollekciót a piacra, bizonyára nehéz ellenállni a vásárlás csábításának. De egyre fontosabb - főleg, ha nemcsak a pénztárcád tartalmára, hanem a bolygóra is vigyázol...
Kategóriák: Klímaváltozás

Kilenc hónapja nem használ vécépapírt ez a család: így változott meg az életük

2018, szeptember 22 - 06:40
Daisy May Taylor és családja idén januárban dötött úgy, hogy nem használ többet vécépapírt. A nővérként dolgozó nő elmesélte, hogy miben változott az életük azóta.
Kategóriák: Klímaváltozás

Már a Tetra Pak is zöldenergiában nyomul

2018, szeptember 19 - 09:55
Az élelmiszer-csomagoló vállalat a texasi Dentonban található központjára telepít napelemeket a környezetvédelem jegyében. A cég sajtótájékoztatóban jelentette be, hogy a napelemek évente több mint egymillió kilowattóra energiát termelnek majd.
Kategóriák: Klímaváltozás

Vadvédelmi terület lett az egykori atomfegyvergyár térsége

2018, szeptember 16 - 15:42
Túrázók és kerékpározók vehették birtokba a hétvégén azt az új amerikai vadvédelmi területet, amelyet egy volt atomfegyvergyár helyén alakítottak ki Colorado államban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ezzel a módszerrel már lakásban is lehet zöldséget termeszteni

2018, szeptember 14 - 20:40
A Farmshelf innovatív újításának köszönhetően örökre megváltozhat az amerikaiak étkezési szokása, ugyanis a cég hiánypótló terméke lehetővé teszi, hogy bárkinek legyen beltéri farmja otthonában, de akár éttermek vagy vállalati konyhák is beszerezhetik.
Kategóriák: Klímaváltozás

Kalifornia hamarosan átáll a szénmentes energiaforrásokra

2018, szeptember 11 - 13:39
Kalifornia lett ezzel a második amerikai állam, ami a szénmentes energiára való átállás mellett kötelezte el magát Hawaii után.
Kategóriák: Klímaváltozás

Erre a műanyagra várt az egész világ

2018, szeptember 7 - 12:43
Tengervízben lebomló műanyagot fejlesztettek ki a kutatók Kínában, remélve, hogy az új anyag segíthet megfékezni az óceánok műanyag-szennyezettségének egyre súlyosbodó problémáját.
Kategóriák: Klímaváltozás

Betiltják a macskatartást, főhet az állattartók feje

2018, augusztus 30 - 11:04
Megelégelték a macskák természetkárosító tevékenységét egy új-zélandi település vezetői, ezért úgy döntöttek, betiltják a házi ragadozók tartását.
Kategóriák: Klímaváltozás

5 dolog, amit te is megtehetsz a Föld megmentéséért!

2018, augusztus 24 - 11:04
Szinte pokoli forróság köszöntött ránk idén nyáron is, csakEurópában több százan haltak meg a hőhullám következtében. Már szinte elcsépelt közhely, mégis valós és komoly probléma a globális felmelegedés, mely mindannyiunk életét érinti.          
Kategóriák: Klímaváltozás

A használt áruk piaca mentheti meg a Földet

2018, augusztus 21 - 13:02
Fogyasztói társadalmukat jól jellemzi az a tény, hogy míg régen megjavíttattuk az elromlott használati tárgyainkat, addig ma inkább újat veszünk. Ha szétszakad a cipőnk, nem visszük cipészhez (talán már nem is találnánk ilyet, ez is egyike az érdeklődés hiányában eltűnt szakmáknak), hanem kidobjuk és vesszük a következőt. A tönkrement TV is mehet a szemétre, jöhet helyette egy szebb, jobb és nagyobb. Ez pedig szemét- és hulladékhegyekhez vezet.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ez a 10 város vezeti az USA fenntarthatósági listáját - galéria

2018, augusztus 14 - 12:28
Elsőre szokatlannak tűnő eredménnyel zárult az elemzés, melyben azt vizsgálták, melyek a leginkább fenntartható módon működő amerikai városok, írja a FastCompany. Az élmezőnyben végzők nagyja a keleti vagy a nyugati parton található település, közöttük olyan nagyvárosokkal, melyek nem is olyan régen még erőteljesen függtek a fosszilis energiahordozóktól.
Kategóriák: Klímaváltozás

Betiltja az egyszer használatos műanyag zacskókat Új-Zéland

2018, augusztus 10 - 13:01
Új-Zéland is csatlakozik azon országokhoz, amelyek betiltják az egyszer használatos műanyag zacskókat - jelentette be a kormány pénteken.
Kategóriák: Klímaváltozás

Bódi Sylvi újrahasznosított anyagból készült bikiniben villantott szexi feneket

2018, augusztus 9 - 17:28
Nem akármilyen feneket villantott Bódi Sylvi egyik legújabb közösségi oldalára feltöltött fotóján. Ezzel szerette volna felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, ugyanis a képen újrahasznosított anyagból készült fürdőruhát visel. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Újabb súlyos, eddig ismeretlen gond a műanyag-hulladékokkal

2018, augusztus 2 - 19:21
Üvegházhatású gázokat, köztük metánt és etilént bocsátanak ki a mindennapos tárgyakban használt műanyagok, ha napfény éri őket ? mutatták ki amerikai kutatók, akik tanulmányukban arra is felhívták a figyelmet, hogy az ilyen forrásból származó üvegházhatású gázkibocsátást eddig nem vették figyelembe a klímakutatásokban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Túlfogyasztás Világnapja 2018: fordítsuk meg a tendenciát!

2018, július 31 - 15:54
Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait. 2018-ban a tavalyinál még korábbi dátumra, augusztus 1-jére esik a Túlfogyasztás Világnapja. A WWF Magyarország arra szólít mindenkit, hogy tegyünk közösen azért, hogy megfordítsuk a tendenciát, és a jövőben minél később jöjjön el ez a nap! Éljünk úgy, hogy ez az egyetlen bolygó elég legyen nekünk!
Kategóriák: Klímaváltozás