Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - energia
Frissítve: 15 óra 12 perc

Orbán Viktor: Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára - videó

2022, december 6 - 17:13
Ahogy az Origo is beszámolt róla, Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Albánia fővárosába, Tiranába az Európai Unió és a Nyugat-Balkán országainak csúcstalálkozójára.
Kategóriák: Energiaválság

Változás az MVM Zrt. vezetésében

2022, december 2 - 13:38
Czepek Gábor az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkáraként folytatja munkáját decembertől. Az MVM Zrt. új vezérigazgatójának kinevezéséig a vezérigazgatói feladatokat a Társaság szervezeti rendjének megfelelően vezérigazgató-helyettesek látják el.
Kategóriák: Energiaválság

Orbán Viktor: Nem támogatjuk az EU eladósodását

2022, december 2 - 10:05
A szankciókkal nem kerültünk közelebb a háború végéhez, és az olajembargó meg fogja nehezíteni Európa működését - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A háborúpárti tábor a szankciók kiterjesztését szeretné elérni, mert folytatni szeretnék a háborút, de mi azt mondjuk, hogy azonnali tűzszünetre van szükség és a béketárgyalások vezetnek a békéhez - tette hozzá. Szólt arról is, hogy sem a globális minimumadót, sem a közös uniós hitelfelvételt Ukrajna megsegítésére nem támogatja Magyarország. 
Kategóriák: Energiaválság

Alapjogokért Központ: A baloldali EP-képviselők el akarják venni a magyaroktól az olcsó energiát

2022, november 24 - 13:15
A gyurcsányista EP-képviselők, a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton arra szavaztak az Európai Parlamentben, hogy Brüsszel teljesen tiltsa be az orosz energiahordozók importját, ideértve az olajat is. A baloldal tehát megfosztaná a magyarokat az olcsó orosz olajtól, gáztól és atomenergiától. Ez azt eredményezné, hogy a magyarok fűtés, áram és üzemanyag nélkül maradnának.
Kategóriák: Energiaválság

Jó hírt kapott az MVM, erről érdemes tudnia

2022, november 23 - 15:27
2022. november 23-án sikeresen lezárult az MVM Csoport hitelminősítésének éves felülvizsgálata a Fitch Ratings hitelügynökséggel, az MVM az energetikai piacokon tapasztalható kihívások mellett is megtartotta befektetési kategóriájú minősítését (BBB) - írja a cég közleménye.
Kategóriák: Energiaválság

Egy ország olajtermelésének harmadát ellopják a helyi bűnbandák

2022, november 23 - 14:22
Nigéria olajtermelésének harmadát ellopják a tolvajok - állapította meg a kormány által elrendelt nyomozás. Rengeteg bűnbanda szakosodott arra, hogy az olajvezetékeket csapolja.
Kategóriák: Energiaválság

Fontos bejelentés érkezett a hazai földgáztárolók töltöttségéről

2022, november 22 - 09:59
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) november 15-i adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége 5,44 milliárd köbméter volt, ami az összkapacitás 86,02 százaléka. Az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest november 15-én 19 százalékkal több földgáz volt a tárolókban - írja a MEKH közleménye.
Kategóriák: Energiaválság

Szenzációs bejelentést tett a Mol

2022, november 21 - 21:27
Jelentős mennyiségű kőolajat talált a Mol Vecsés határában, 2100 méter mélyen. A Mol júliusban kezdett kutatófúrásba a területen, ahol a szükséges tesztek elvégzése után bebizonyosodott, hogy eddig ismeretlen kőolajmezőt sikerült felfedezni. Az új kút napi 600 hordó termeléssel indul, későbbi tervezett 700-1000 hordós termelése mintegy 10 százalékkal növeli a Mol Magyarország és 5 százalékkal Magyarország kőolaj-kitermelését. A Vecsés-2 nevű olajkút a Mol harmadik legnagyobb hozamú magyarországi kútja lett, egyedül képes kiváltani az elöregedő algyői mező teljes éves természetes hozamcsökkenését - írja a Mol közleménye.
Kategóriák: Energiaválság

Cirkuszol Magyarország brüsszeli ellensége, az energiavámpír uniós biztos

2022, november 19 - 18:58
Frans Timmermans az Európai Unió képviseletében vesz részt az ENSZ-klímacsúcson, a tárgyalások között csalódottságának adott hangot az az ember, akiről kiderült, hogy valóságos energiavámpír - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Kategóriák: Energiaválság

Orbán Viktor: Tűzszünetre, béketárgyalásra van szükség

2022, november 18 - 08:57
Ha azt folytatjuk, amit eddig csináltunk, ha Európa úgy tekint magára, mint aki részese ennek a háborúnak, akkor egyre mélyebben vonódik majd be ebbe a konfliktusba, akkor az a veszély, amely fenyeget bennünket egyre erősebb lesz - minderről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában pénteken. Szólt arról is, hogy Magyarország a jelenlegi formájában nem támogatja a kilencedik szankciós csomagot. 
Kategóriák: Energiaválság

Rengeteg olajipari lobbista van jelen a klímacsúcson

2022, november 15 - 08:30
Nagy számban jelentek meg az energiacégek lobbistái az idei egyiptomi klímacsúcson. A fosszilis tüzelőanyagokkal foglaló vállalatok képviselőinek egy része ráadásul a nemzeti delegációkkal érkezett, vagyis szabad bejárásuk van az összes tárgyalóterembe.
Kategóriák: Energiaválság

Szentkirályi Alexandra: A kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni

2022, november 13 - 17:17
A magyar kormány minden egyes magyar munkahelyért meg fog küzdeni, és mindent megtesz azért, hogy az elmúlt tizenkét évben létrehozott egymillió munkahely megmaradhasson - hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, sajtótájékoztatón, amelyet egy olyan cukrászdában tartott, amely sikeresen regisztrált az energiatámogatási programra.
Kategóriák: Energiaválság

Menczer Tamás: Ha a baloldal lenne kormányon, nemcsak energiaár-emelkedés, de energiahiány is lenne Magyarországon

2022, november 10 - 23:20
A magyar baloldal és a magyar baloldali pártvezérek egyformán és egyhangúlag a szankciós politika mellett állnak, ezért ha a baloldal lenne kormányon, nemcsak energiaár-emelkedés, de energiahiány is lenne Magyarországon - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Dabason.
Kategóriák: Energiaválság

A magyar háztartások energiaköltségei továbbra is az egyik legalacsonyabbak

2022, november 9 - 13:00
Amíg októberben több európai fővárosban is jelentősen emelkedtek a háztartásokat terhelő rezsiköltségek, addig a meghatározott éves átlagfogyasztással rendelkező magyar háztartások Európában az egyik legalacsonyabb áron juthattak földgázhoz és villamos energiához - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-vel szerdán.
Kategóriák: Energiaválság

Most különösen közel lehet kerülni az erőművekhez

2022, október 28 - 14:51
Magyarország energiabiztonsága nagyban köszönhető azoknak a felkészült szakembereknek, akik az év 365 napján gondoskodnak otthonaink, közintézményeink és ipari létesítményeink energia- és közműellátásáról ? mondta Kovács Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) energetikáért felelős elnökhelyettese, aki az MVM Észak-budai Fűtőerőművében nyitotta meg a 2022-es Erőművek Éjszakája programsorozatot.
Kategóriák: Energiaválság

Figyelem! Október 30-án órát állítunk, de vajon még meddig?

2022, október 28 - 13:51
Magyarországon 1980 óta állítjuk át évente kétszer az órákat. Az utóbbi években egyre gyakrabban merül fel a kérdés: vajon tényleg szükség van-e még az óraátállításokra? Sokan úgy gondolják, hogy az áramon olyan jelentős lenne a spórolás, mint bevezetésének idején. De mi történne, ha hazánkban csak egy időszámítás lenne? Mutatjuk!
Kategóriák: Energiaválság

Hatalmas villamosenergia-hálózati fejlesztések indulnak Magyarországon

2022, október 28 - 13:02
Az MVM Csoport két áramhálózati elosztói engedélyes társasága, az MVM Démász Áramhálózati Kft. és az MVM Émász Áramhálózati Kft. összesen több mint 70 milliárd forint értékben fejleszti hálózatát. A beruházás az Európai Unió és a Kormány Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközének 50 százalékos támogatásával valósul meg. A projektek keretében az MVM Démász Áramhálózati Kft. által irányított konzorcium 23,266 milliárd forint, az MVM Émász Áramhálózati Kft. által irányított konzorcium 12,151 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül - írja a cég közleménye.
Kategóriák: Energiaválság

Új naperőművet épít az MVM Csoport

2022, október 27 - 11:51
Az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalata, az MVM Zöld Generáció Kft. egy új, 28,7 MWp beépített teljesítményű naperőművet épít Kunmadarason európai uniós támogatással. A beruházás tervezett összköltsége 11,491 milliárd forint, melyhez 4,252 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt az Európai Unió a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében - írja a cég közleménye.
Kategóriák: Energiaválság

Annyi energiát termel majd egy új szélerőmű, mint egész Argentína

2022, október 26 - 08:19
A Kuangtung tartományban található Chaozhou városában tervezik megépíteni Kína következő gigantikus szélerőmű-farmját. A létesítmény kapacitása még az országos termelőkapacitás egészéhez mérten is hatalmas lenne.
Kategóriák: Energiaválság

Az ország minden pontjáról várja a jelentkezőket az Opus Titánok

2022, október 24 - 14:18
Az OPUS TIGÁZ Zrt. és az OPUS TITÁSZ Zrt. szervezésében, a 2022/2023-as tanévben első alkalommal hirdették meg az OPUS TITÁNOK versenysorozatot, amelynek célja az energiatudatosság népszerűsítése, a fiatalok ismereteinek bővítése. A csapatversenyre immáron szerte az országból várják a középiskolás tanulók jelentkezését. A verseny több fordulóból áll, amelyek keretében a tanulók izgalmas és kreatív feladatokon, valamint szakmai programokon keresztül mélyülhetnek el az energetika világában. A diákok a www.opustitanok.hu weboldalon regisztrálhatnak, november 21-ig.
Kategóriák: Energiaválság