Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - atomenergia
Frissítve: 20 óra 31 perc

Válasz egy globális sorskérdésre

2018, szeptember 4 - 11:09
Az elmúlt időszakban hatványozottan szembesült a világ a globális éghajlatváltozás katasztrofális hatásaival. A világsajtó szalagcímei egyrészt a pokoli hőhullámok áldozatairól, a sarkok olvadó jégsapkájáról, aszályokról, apadó folyókról tudósítottak, másrészt viszont pusztító áradásokról számoltak be. A nem is olyan távoli jövőben alacsonyan fekvő országok és part menti városok kerülhetnek víz alá. Mindezek mellett a klímaváltozás súlyos egészségi kockázatot is jelent, számos területen eddig nem ismert új kártevők, kórokozók jelennek meg, és járványok fenyegetnek. Mindezek a klímaváltozás kísérőjelenségei, ha úgy tetszik, az ipari forradalommal kezdődött robbanásszerű fejlődés ára.
Kategóriák: Energiaválság

Hat atomreaktor építését javasolja egy francia kormányjelentés

2018, augusztus 31 - 14:34
Egy Bruno Le Maire gazdasági miniszter és Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter által megrendelt jelentés hat új EPR típusú francia atomreaktor építését szorgalmazza, számol be a Le Figaro a Les Echos értesülései alapján. Franciaország energiaellátásának 75 százalékát atomenergia adja, jelenleg 58 atomreaktor üzemel az országban.
Kategóriák: Energiaválság

Az atomenergia-termelés összhangban van az uniós klímapolitikával

2018, július 31 - 07:48
Az európai klímapolitikával a nukleárisenergia-termelés inkább összhangban van, mintsem hogy ellentétben lenne vele ? vélekedett Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár a Magyar Hírlapnak adott interjúban.
Kategóriák: Energiaválság

Atomjövő

2018, július 27 - 09:49
Hárfás Zsolt, energetikai mérnök, okleveles gépészmérnök, az atombiztos.blogstar.hu szerzőjének írása.
Kategóriák: Energiaválság

A zöld energia miatt az ezüst lehet a jövő legjobb befektetése

2018, július 11 - 15:44
Rengeteg ezüstre lesz szüksége a világnak a zöld energiákra való átállás miatt a következő bő egy évtizedben, írja a Globalnewswire.
Kategóriák: Energiaválság

Valóra vált a szélenergia pártolóinak legrosszabb rémálma

2018, június 8 - 22:27
Kilenc napja vannak szélenergia nélkül a britek, miután az időjárási körülmények megváltozása miatt, a szélturbinák többsége dolga végezetlenül álldogál - számolnak be arról energetikai portálok.
Kategóriák: Energiaválság