Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - olaj
Frissítve: 3 óra 49 perc

Itt egy egyszerű módszer arra, hogyan csökkentsd az ételek kalóriatartalmát

2019, január 17 - 21:29
Ha nem öntjük az olajat a serpenyőbe, hanem spray-vel ráfújjuk, az ételeink kalóriatartalma is kisebb lesz.
Kategóriák: Energiaválság

Nő a feszültség az olajhatalmak között?

2019, január 14 - 12:37
A szaúdi energiaminiszter vasárnap optimistán nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy az OPEC és partnerei képesek lesznek-e a kitermelés-csökkentéssel egyensúlyba hozni az olajpiacot 2019-ben. Ezzel együtt viszont úgy tűnik, körvonalazódhat némi feszültség a felek között, mivel Khalid al-Falih szerint Oroszország egyelőre nem tesz eleget az ügy érdekében.
Kategóriák: Energiaválság

64 méteres zsírcsomó tömítette el a brit csatornarendszer egy szakaszát

2019, január 11 - 12:51
Hat darab kétemeletes busz nagyságú zsír- és szemétcsomó okozott dugulást a brit csatornarendszerben. A szakértő szerint ez a polgárok rossz vécéhasználati szokásai miatt alakult ki. 
Kategóriák: Energiaválság

Nagymértékben csökkent az OPEC olajtermelése decemberben

2019, január 4 - 10:25
A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) decemberi olajtermelése csaknem két éve a legnagyobb mértékben csökkent, elsősorban a szaúdi termelés visszafogása miatt.
Kategóriák: Energiaválság

Sokáig a mélyben maradhat az olaj ára

2019, január 2 - 13:28
Amennyiben az OPEC nem viszi végig a tervét, és nem csökkenti idén az olajkitermelést, akkor a Brent ára 2019-ben sem kapja meg a kellő támogatást az emelkedéshez ? mondják a JPMorgan elemzői. Ez azt jelenti, hogy az olaj ára tartósan nyomott maradhat, ha a legnagyobb kitermelők nem lépnek érdemben.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek lehetnek 2019 legjobb befektetési tippjei

2018, december 30 - 09:26
A Wall Street őszi rossz hangulata kitarthat 2019-ben is ? mondják a Bank of America technikai stratégái. Ennek fényében a banknál megfogalmaztak három olyan befektetési ötletet, amellyel szerintük előnyt lehet majd kovácsolni a félelmekből.
Kategóriák: Energiaválság

Összecsap a bika és a medve 2019-ben

2018, december 23 - 13:01
A várakozások szerint a 2019-es év komoly kihívások elé állítja a világgazdaságot. A pesszimisták és az optimisták véleménye több kérdésben is eltér egymástól, azonban egyes területeken éles összecsapások várhatók a bika és a medve között.
Kategóriák: Energiaválság

Az olajfegyver bevetése örökre megváltoztatta a világgazdaságot

2018, december 22 - 17:06
A hetvenes évek olajválsága, vagyis az 1973 október közepén kezdődött olajár-robbanás mélyreható változásokat idézett elő a világgazdaságban. Egyrészt a fejlett világot rákényszerítette arra, hogy gyökeresen átalakítsa az üzemanyag-ellátáshoz való viszonyát. Másrészt a krízis maga után vonta a kommunista országok eladósodását is; ezzel kezdődtek azok a folyamatok, amelyek később a keleti blokk összeroppanásához vezettek. Noha a kőolaj-exportáló országok által meghirdetett olajembargó nem érte el a kinyilatkoztatott politikai célját, viszont alapvetően átformálta a világott addig jellemző gazdasági viszonyokat.
Kategóriák: Energiaválság

Csak egy út áll a kőolaj előtt, az pedig lefelé visz

2018, december 20 - 11:50
Az olaj árfolyama várhatóan a következő hetekben is tovább fog esni, ahogy a részvénypiaci szakadások összekapcsolódnak azokkal a félelmekkel, melyek szerint ez a piaci hangulat az olajat is még jobban el fogja kaszálni.
Kategóriák: Energiaválság

Ilyen még nem volt: magyarok találhatnak olajat a tenger alatt!

2018, december 15 - 18:27
30 méteres hullámok és velőig hatoló fagyos szél közepette 12 órás műszakokban magyarok is dolgoznak a MOL északi-tengeri olajkutató platformján, hogy kiderítsék van-e alattuk több milliárdot érő olajmező. Alkalmi vezetőnk, István mutatta meg, milyen veszélyes és egyben izgalmas az a munka, amit végeznek.
Kategóriák: Energiaválság

Ilyen kiképzésen esnek át a tengeri olajkutató magyarok

2018, december 13 - 12:50
Kollégánk kemény kiképzésen esett át, hogy a tenger kellős közepén lévő MOL olajkutató platformra juthasson. Egy szimulációban a tengerbe zuhant helikopterből kellett kijutnia, majd felkészítették arra az esetre is, ha tűz ütne ki, és porral, szén-dioxiddal vagy habbal kellene a lángok ellen küzdeni. Nézze meg, milyen felkészítésen vett részt!
Kategóriák: Energiaválság

Karácsonyi ajándék az autósoknak

2018, december 11 - 20:42
Az olajkitermelő országok múlt héten elfogadott napi 1,2 millió hordós kitermeléscsökkentésének hatására az eddig zuhanó olajár újból megindult fölfelé, ennél sokkal többre azonban nem lehet számítani ? tájékoztat a K&H Alapkezelő. A befektetőknek azonban nincs min aggódniuk, hiszen a stabilan alacsony olajár támogatóan hat a gazdasági növekedésre, az inflációcsökkentő hatása miatt pedig a Fed is lassabb kamatemelési ciklusra válthat ? mindez a kockázatosabb eszközök felé mozdíthatja a megtakarítókat. Legjobban persze az autósok járnak, hiszen év végéig már nem várható drasztikus olajáremelkedés.
Kategóriák: Energiaválság

Megvan a megállapodás, kilőtt az olajár

2018, december 7 - 17:11
Több mint öt százalékkal emelkedett a kőolaj világpiaci ára péntek délután, miután a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) tagállamainak sikerült megállapodni a kitermelés korlátozásáról az olajpiac stabilitásának és az árak alátámasztásának érdekében.
Kategóriák: Energiaválság

Ez az ország lángra lobbanthatja az olajpiacot

2018, december 5 - 16:09
Egy, a CNBC-nek nyilatkozó vezető energiaipari szakértő úgy véli, hogy Katar után Irak is kiléphet a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetéből, az OPEC-ből, amely csütörtökön, Bécsben tartja soron következő ülését. Ahogy az Origo beszámolt róla, Katar hétfőn jelentette be, hogy elhagyja a szervezetet.
Kategóriák: Energiaválság

Széteshet az OPEC a katari bejelentés után

2018, december 3 - 10:56
Katar januárban kilép a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetétől (OPEC) - jelentette be Szaad al-Kaabi, Katar új energiaügyi minisztere. Ugyanakkor az olaj ára emelkedésnek indult, miután az Egyesült Államok a Kínával történt megállapodást követően bejelentette, hogy nem vezetik be január elsejétől a kínai árukra vonatkozó új amerikai vámokat.
Kategóriák: Energiaválság

Kik nyernek és kik veszítenek az olajár szakadásával?

2018, november 28 - 14:25
Az olajár közelmúltbeli beszakadása igen különböző módon érinti a feltörekvő piaci gazdaságokat. Míg egyeseknek ? különösen az importőröknek ? előny, addig másoknak komoly hátrányt jelent a nyersanyag árának összeomlása.
Kategóriák: Energiaválság

A Saudi Aramco tíz év alatt 150 milliárd dollárt költ majd földgázra

2018, november 27 - 12:05
Amin Nasser, a Saudi Aramco vezérigazgatója bejelentette, hogy növelni fogják a földgáz kitermelést, emellett pedig komoly befektetéseket is végrehajtanak ezen a területen az elkövetkező évtizedben.
Kategóriák: Energiaválság

Befuthatnak a nyersanyagárak

2018, november 26 - 14:25
Az idei részvénypiaci eladási hullám nem törte le a Goldman Sachs optimizmusát, és az amerikai bank szerint a következő hónapokban nagyjából 17 százalékos izmosodás jöhet az eszközosztályban. A Goldman ugyanis úgy látja, a jelenlegi helyzet fenntarthatatlan, vagyis be kell következnie a fordulatnak.
Kategóriák: Energiaválság

Jó hír az autósoknak: további benzinárcsökkenés jöhet

2018, november 22 - 12:59
Jó ideje elég hektikusan mozog az olajpiac. Az utóbbi hetekben jókora zuhanás következett be, és ha hinni lehet a tőzsdei indikátoroknak, akkor tovább folytatódhat a lejtmenet. Az olajárak csökkenésének köszönhetően pedig olcsóbbá válhatnak az üzemanyagok a benzinkutaknál, ami feltétlenül jó hír lehet az autósoknak.
Kategóriák: Energiaválság

Ide ruházna be Nagy-Britannia leggazdagabb embere

2018, november 20 - 12:06
Hamarosan igen komoly részesedést szerezhet az északi-tengeri olajban Jim Ratcliff, aki egész Nagy-Britannia leggazdagabb emberének számít. Ratcliff egy jelentős vállalati felvásárláson keresztül növelné a befektetéseit.
Kategóriák: Energiaválság