Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gáz
Frissítve: 12 óra 54 perc

Idén csaknem 750 millióból fejleszt az E.ON Zalaegerszegen

2021, július 22 - 07:37
Több mint hárommilliárd forintos beruházást hajtott végre 2015 óta Zalaegerszegen az E.ON Hungária Csoport, ebből idén mintegy 750 millió forintot fordítanak az áram- és a gázhálózat bővítésére és rekonstrukciójára - közölte sajtótájékoztatón az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. vezérigazgatója, egyben az Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgató-helyettese.
Kategóriák: Energiaválság

Egyetlen gáz eldöntheti a milliárdosok űrversenyét

2021, július 19 - 10:34
Van egy gáz, amelyben bővelkedik az univerzum, de amely a Földön csak viszonylag csekély mértékben áll rendelkezésünkre. Ez pedig komoly gond lehet, mivel számos iparágban kritikus fontosságú, például az egészségügyben vagy a technológiai szektorban. Ráadásul még a milliárdosok űrversenyére is döntő hatással lehet. Ez a gáz a hélium. Most, hogy Richard Branson milliárdos vállalkozó az űr széléig jutott, a világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos pedig hamarosan szintén űrturistáskodni indul, az űrverseny kevésbé szenzációs, ám annál fontosabb szempontjaira is ráirányulhat a figyelem, mint például erre a gázfélére.
Kategóriák: Energiaválság

Ezért fogyott jóval több gáz májusban, mint egy évvel korábban

2021, július 8 - 13:07
A 2020. májusi adatokhoz képest idén májusban 19,5 százalékkal volt magasabb a hazai fölgázfogyasztás. A növekedés hátterében a gáztüzelésű erőművek magasabb kereslete, a hónap első felében tapasztalható alacsonyabb átlaghőmérséklet és az otthoni munkavégzés áll ? derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) májusi trendeket elemző földgázpiaci jelentéséből.
Kategóriák: Energiaválság

Összekapcsolták a szerb és a magyar nagynyomású földgázvezeték-rendszert

2021, július 4 - 13:13
Összehegesztették a Magyarországról átsajtolt csővéget, illetve a szerb vezeték végpontját a vajdasági Horgos határában vasárnap; az úgynevezett "aranyvarrat" elkészítésével megtörtént a szerb és a magyar nagynyomású földgázvezeték-rendszer fizikai összekapcsolása.
Kategóriák: Energiaválság

Négy ház lakóit kellett kimenekíteni Szakolyon

2021, június 10 - 07:49
Fűkaszálás közben megsérült egy gázcsonk Szakolyon, ezért gázszivárgás miatt lezárták a környéket - írja a katasztrofavedelem.hu.
Kategóriák: Energiaválság

Elvi egyezség a Gazprommal a hosszú távú gázszállításról

2021, június 3 - 16:07
Elvi egyezség jött létre arról, hogy októbertől életbe léphet az új hosszú távú magyar-orosz gázvásárlási megállapodás - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek, miután a Szentpétervári Nemzetközi Fórum alkalmából találkozott Alekszej Millerre, a Gazprom vezérigazgatójával.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek most a világ legnagyobb olajvállalatai

2021, május 21 - 17:10
Két kínai vállalat vezeti a világ legnagyobb olaj- és gázvállalatainak listáját. A két cég együtt több mint 500 milliárd dolláros bevételt produkált 2020-ban, megelőzve olyan óriásokat, mint a Saudi Aramco vagy a BP.
Kategóriák: Energiaválság

Hatalmas iraki gázvezeték épülhet meg

2021, május 17 - 19:55
Irak bejelentette, hogy 15 milliárd dollárt (mintegy 4500 milliárd forintot) hajlandó befektetni azokba a projektekbe, amely csökkenti Bagdad Irántól való függését a gázimport tekintetében.
Kategóriák: Energiaválság

Már két évtizedre előre eladták az oroszok a sarkvidéki cseppfolyós gázukat

2021, május 9 - 11:25
A Novatek orosz energiaóriás a napokban azt közölte, hogy 20 éves megállapodást kötött Arctic LNG 2 projektjének részvényeseivel a cseppfolyósított földgáz teljes mennyiségének adásvételéről. A vállalat szerint az Oroszország sarkvidéki zónájában megépített üzem az LNG-értékesítését 2023-ban kezdi meg.
Kategóriák: Energiaválság

Évekig nem fizetett a gázért és áramért egy szolnoki nyugdíjas

2021, április 28 - 11:04
Tavaly nyáron ellenőrizték a gáz- és áramszolgáltatást szakemberek egy szolnoki férfi házánál, amikor szabálytalan bekötéseket vettek észre. Kiderült, hogy a férfi évekkel ezelőtt saját maga készítette ezeket.
Kategóriák: Energiaválság