Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gáz
Frissítve: 18 óra 13 perc

Szijjártó Péter: Komoly előrelépés a magyar gázellátásban a cseppfolyósított gáz megjelenése

2020, november 24 - 13:28
Komoly előrelépést jelent Magyarország gázellátásában, hogy elkezd üzemelni Horvátországban Krknél az a terminál, amely cseppfolyósított gázt képes fogadni - mondta a külgazdasági és külügyminiszter, miután tárgyalt Kadri Simson-al, az Európai Bizottság energiaügyi biztosával  egy videókonferencián.
Kategóriák: Energiaválság

Miért kell Kínának ennyi olaj?

2020, november 20 - 09:44
Kína a világ legnagyobb olajimportőre és a legnagyobb üvegházhatású gázkibocsátója is. Az ország olajéhsége csillapíthatatlan, bár folyamatosan zajlanak az új olaj- és gázmezők feltárásai.
Kategóriák: Energiaválság

A világ 2019-ben túljuthatott a szén-dioxid-kibocsátás csúcspontján

2020, november 17 - 07:41
Alapvető átalakulásokon mehet keresztül a globális energiapiac a következő évtizedekben ? derül ki egy friss, átfogó jelentésből. Mindez pedig arra utal, hogy nem csupán a vezetőknek és az energiapiaci vállalatoknak, hanem a befektetőknek is alkalmazkodniuk kell majd a változásokhoz.
Kategóriák: Energiaválság

Az ünnepi időszakban felfüggesztik az áram és a gáz kikapcsolását

2020, november 16 - 15:00
Önkéntes kikapcsolási moratóriumot jelentett be az NKM Energia Zrt. Az ünnepi időszakban nem kapcsolják ki az áram- és gázszolgáltatásokat.
Kategóriák: Energiaválság

Klórgáz ömlött a levegőbe Dunaföldváron, 28 embert vittek kórházba

2020, október 9 - 20:24
Eddig tisztázatlan okból nagy mennyiségű gáz került a légtérbe a dunaföldvári bioetanol gyár üzemi területéről - számolt be a történtekről a www.dunaujvaros.com portál.
Kategóriák: Energiaválság

Biztosított a téli földgázellátás Magyarországon

2020, október 9 - 10:39
Megteltek a hazai gáztárolók, így a fogyasztók ellátása a fűtési időszakban biztosított. A tárolókban több mint 6,4 milliárd köbméter földgáz áll rendelkezésre.
Kategóriák: Energiaválság

Szijjártó Péter: Történelmi gázvásárlási megállapodás született a Shell-lel

2020, szeptember 4 - 10:47
Történelmi, hosszú távú gázvásárlási megállapodás született a Shell-lel, lekötötték a visszagázosításhoz szükséges kapacitásokat, ezzel mindkét feltétel teljesült a cseppfolyósított gáz (LNG) érkezéséhez a krk-i LNG-terminálról - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
Kategóriák: Energiaválság

Nőtt az amerikai aktív fúrótornyok száma

2020, augusztus 24 - 11:36
Január óta augusztus közepén fordult elő első alkalommal, hogy csökkenés helyett növekedett az aktív olaj- és gázfúró toronyok száma az USA-ban, írja az Oilprice.
Kategóriák: Energiaválság