Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - gáz
Frissítve: 16 óra 51 perc

November óta legalább 650 diáklányt mérgeztek meg Iránban

2023, február 28 - 19:45
November óta legalább 650 diáklányt mérgeztek meg mérges gázzal Iránban, sokak szerint szándékosan, hogy kikényszerítsék a lányiskolák bezárását. Egyetlen lány sem halt meg, de több tucatnyian szenvedtek légzési problémáktól, hányingertől, szédüléstől és fáradtságtól.
Kategóriák: Energiaválság

A pokol kapuja

2023, február 10 - 11:37
Kategóriák: Energiaválság

Lantos Csaba: Európában és Magyarországon is magas a gáztárolók töltöttsége

2023, január 9 - 11:42
Az energiaszuverenitás erősítését nevezte kiemelt feladatnak az energiaügyi miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol arról is beszélt, hogy az enyhe tél miatt nem sok gáz fogyott, ezért nagyon magas a gáztárolók töltöttsége Európában és így Magyarországon is.
Kategóriák: Energiaválság

Putyin engedélyezte a barátságtalan országoknak a gázadósság külföldi devizában kifizetését

2022, december 31 - 11:38
Az orosz földgázszállítók külföldi devizában is elszámolhatnak a barátságtalan országok gázvásárlóival a szállításból eredő adósságuk rendezésekor, ha a vásárlók maguk fizetik vissza a tartozást - az erről szóló orosz elnöki rendeletmódosítást péntek este tették közzé az orosz hivatalos jogi információk portálján.
Kategóriák: Energiaválság

Átlagfogyasztás felett sem emelkednek a gáz- és áramárak januártól

2022, december 22 - 10:00
"A kormány a rezsicsökkentés fenntartásával védi meg a magyar családokat az energiahordozók szankciós felárától. Az átlagfogyasztásig a hazai lakossági felhasználók továbbra is a legolcsóbban jutnak földgázhoz, és a második legalacsonyabb áron villamos energiához Európában. Januártól nem változnak a rezsicsökkentett szint felett fizetendő áram- és gázárak sem, így nem nőnek az egyetemes szolgáltatásra jogosult mintegy hatmillió fogyasztó terhei" - jelentette be Lantos Csaba energiaügyi miniszter a tárca közleménye szerint.
Kategóriák: Energiaválság