Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 14 óra 50 perc

Soha nem volt ilyen kevés munkanélküli Oroszországban

2023, március 2 - 11:12
Hivatalos adatok szerint januárban a munkanélküliek száma 2,7 millió volt Oroszországban, ilyen kevesen még nem voltak állás nélkül, és egyre többen vásárolnak a friss statisztikai számok alapján. Közben erősödésnek indult a rubel.
Kategóriák: Energiaválság

Évek óta munkanélküli az egykori gyereksztár

2023, február 10 - 11:50
A Disney egykori sztárja, Hilary Duff különös posztott tett közzé, "munkanélküliként" hivatkozott magára.
Kategóriák: Energiaválság

Soha nem volt olyan kevés munkanélküli Oroszországban, mint most

2023, február 8 - 12:58
A munkanélküliség Oroszországban 3,7 százalékos mélyponton volt 2022-ben. A Kreml szerint a távozó nyugati cégek helyén virágoznak a belépő orosz cégek.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi siker, még sohasem volt ilyen alacsony az álláskeresők száma

2023, január 10 - 13:18
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményében történelmi sikerről számolt be. A szankciók és a válság miatti nehéz helyzetben a kormány intézkedéseinek köszönhetően megvalósult intézkedések eredményesnek bizonyultak. Hat hónapja 4,7 millió felett van a foglalkoztatottak száma Magyarországon, miközben 2022-ben soha nem látott szintre süllyedt a regisztrált álláskeresők száma.
Kategóriák: Energiaválság

Minta lett Európában a magyar rezsicsökkentés és az ársapka

2022, december 15 - 15:53
Komoly kihívások elé néz Európa, hiszen a magas infláció várhatóan még velünk marad, a magas energiaárak is jellemzőek lesznek, hiszen az orosz energiára kivetett embargó miatt egyre nagyobb szüksége lesz Európának a tengerentúlról érkező LNG-importra, amelynek kínálata korlátozott, szállítása nehézkes ? mondta el Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője az Origónak adott interjúban. Az alkotmányjogász kifejtette, hogy jelentős változást az orosz-ukrán háború felfüggesztése hozhat, de sajnos ennek időpontja még bizonytalan, így a tagállamoknak továbbra is mindenre fel kell készülnie.
Kategóriák: Energiaválság