Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 22 óra 36 perc

Szebeni István így próbál segíteni a nehéz helyzetbe került Gergely Róbertnek

2020, november 26 - 08:27
Ahogy arról mi is hírt adtunk, lángosfutárnak állt Gergely Róbert.
Kategóriák: Energiaválság

Magyarországon feleakkora a munkanélküliség, mint az EU-ban

2020, október 8 - 18:55
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára közösségi oldalán tett közzé egy bejegyzést, mely szerint az Európai Unióban Magyarország a top3-ban volt az augusztusi munkanélküliségi adatok alapján.
Kategóriák: Energiaválság

Szellemgeneráció él Japánban, milliók élete tűnik reménytelennek

2020, október 6 - 13:29
Japán népessége - a rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint - 125-128 millió fő, amivel az ázsiai ország nincs a világ tíz legnépesebb nemzete között. Ezek ellenére a japán gazdaság világszinten a harmadik helyen áll Kína és az Egyesült Államok mögött, ami rendkívüli termelékenységről árulkodik. Bár a gazdaság hatékony, a munkanélküliség alacsony, több millióan vannak az országban, akik nagyon nehezen találnak munkát vagy már teljesen le is mondtak erről a lehetőségről. Ők Japán szellemgenerációja.
Kategóriák: Energiaválság

Szijjártó Péter: Arra van szükség, hogy a munkanélkülivé vált európaiaknak újra legyen munkájuk

2020, szeptember 21 - 16:07
Arra van szükség, hogy a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált európaiaknak újra legyen munkájuk - emelte ki Szijjártó Péter az európai uniós tagországok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli ülését követően.
Kategóriák: Energiaválság

Augusztusban éves rekordot döntött az ipari termelés növekedése Kínában

2020, szeptember 15 - 07:01
Idén eddig a legnagyobb mértékben nőtt az ipari termelés Kínában augusztusban, miközben az ország kiskereskedelmi forgalma a koronavírus-járvány óta először bővült a múlt hónapban.
Kategóriák: Energiaválság

A kormány intézkedései látszanak a javuló foglalkoztatási adatokon

2020, augusztus 28 - 15:59
A május-júliusi foglalkoztatottsági adatokon érezhető a koronavírus-járvány hatása, ugyanakkor a júniusi mélypont után már kevesebb az álláskereső, vagyis a kormány gazdaságvédelmi intézkedései már megmutatkoznak a számokban - mondta Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.
Kategóriák: Energiaválság

A vártnál sokkal jobban alakulnak a munkanélküliségi adatok Magyarországon

2020, augusztus 13 - 09:52
A vártnál sokkal jobban alakulnak a munkanélküliségi adatok Magyarországon - mondta Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Energiaválság