Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 12 óra 50 perc

Tízéves mélyponton az euróövezeti munkanélküliségi ráta

2019, január 9 - 12:15
Tíz éve a legalacsonyabbra csökkent novemberben a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentése alapján.
Kategóriák: Energiaválság

Ez az ország lehet idén a világgazdaság gyenge pontja

2019, január 3 - 08:50
Az Európai Központi Bank (EKB) friss helyzetértékelése szerint a globális gazdasági növekedés lassulni kezdett. Japánban és egyes feltörekvő piaci országokban ennek már látható jelei is vannak. Az Egyesült Államokban egyelőre még kitart a lendület, Kínából viszont kedvezőtlen hírek érkeztek.
Kategóriák: Energiaválság

Óriási siker Magyarországon: közel 800 ezerrel dolgoznak többen

2019, január 2 - 15:39
A 2010-es kormányváltás óta 785 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon, mint az azt megelőző években, és ez a kedvező tendencia a következő időszakban is folytatódhat. A foglalkoztatottság növekedésével párhuzamosan mostanra a munkanélküliek aránya is történelmi mélységbe zuhant. Elemzők szerint van még tartalék a bővülésben.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább folytatódhat a foglalkoztatás növekedése

2019, január 2 - 11:57
Magyarországon 2010-hez képest 785 ezerrel többen dolgoznak, akik közül 662 ezer ember az elsődleges munkaerőpiacon helyezkedett el, s a kedvező tendenciák a foglalkoztatásban várhatóan 2019-ben is folytatódnak ? mondta Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.
Kategóriák: Energiaválság

Rekordmélységben a munkanélküliség, a foglalkoztatás a csúcson

2019, január 2 - 11:00
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint, a tavaly szeptember-november három hónapos időszakában minden korosztályban tovább nőtt a foglalkoztatottak aránya. Emelkedett az elsődleges munkaerőpiacon alkalmazásban lévők száma is. Mindezzel együtt pedig a munkanélküliségi ráta soha nem látott mélységbe zuhant.
Kategóriák: Energiaválság

Tudja, miben hasonlít most egymásra Magyarország és Hawaii?

2018, december 6 - 18:59
Öt évtizede nem tapasztalt, történelmi mélységbe süllyedt a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban ? írja a Quartz. A legjobban a Hawaii-szigetek polinéz szigetcsoportjának azonos nevű tagállama áll. Ott ? csakúgy, mint Magyarországon ? sikerült a kérdésben a várakozásokat is felülmúló, jó mutatót elérni.
Kategóriák: Energiaválság

Már több mint 4,5 millióan dolgoznak Magyarországon

2018, december 2 - 20:08
Romániában elbocsátásokkal járhat a minimálbér-emelés, emiatt Bukarestben óriási kormányellenes tüntetésekre készülnek. Eközben tovább folytatódik a Renault-botrány, a francia gazdasági miniszter azonban megvédte a csalással vádolt Carlos Ghosn cégelnököt. Magyarországon végleg eltűnhet az egyik legértékesebb gyümölcs, jó hír viszont, hogy a Ryanair új járatokat indít Budapestről és a MÁV-nál megkezdik az első új emeletes vonatkocsik összeszerelését. Heti gazdasági összefoglaló.
Kategóriák: Energiaválság

Történelmi csúcson a foglalkoztatottság Magyarországon

2018, november 28 - 10:57
Az augusztus-októberi három hónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma először lépte át a 4,5 milliót, 4 millió 502 ezer volt, 57 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,1 százalékponttal, 69,8 százalékra emelkedett ? jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Eközben a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 11 ezer fővel, 173 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,3 százalékponttal, 3,7 százalékosra csökkent.
Kategóriák: Energiaválság

Rettentően magas a görög fiatalok körében a munkanélküliség

2018, november 13 - 16:21
Görögország szinte egy évtizede szenved a gazdasági válság hatásaitól, olyannyira, hogy a millenniumi generáció ? vagyis az 1980 és 1995 között születettek ? tagjai néznek szembe az egyik legbrutálisabb, 40 százalékos munkanélküliségi rátával.
Kategóriák: Energiaválság

10 éves mélyponton stagnál a munkanélküliség az euróövezetben

2018, október 31 - 13:14
Közel tízéves mélyponton stagnált a munkanélküliségi ráta szeptemberben az euróövezetben, az EU-ban pedig több mint tizennyolc éves mélyponton állt az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) kimutatása szerint.
Kategóriák: Energiaválság

Ausztria elszívja a nyugat-magyarországi munkaerőt

2018, október 17 - 15:29
A vasi cégek 75 százaléka küzd munkaerőhiánnyal, miközben az országban ott a legalacsonyabb a munkanélküliség. A munkaerőhiány pótlására ukrán vendégmunkások jelentek meg a régióban.
Kategóriák: Energiaválság

Az IMF elismerte a magyar gazdaság sikerességét

2018, október 11 - 06:34
A Nemzetközi Valutaalap őszi világgazdasági előrejelzésében javította idei és jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését.
Kategóriák: Energiaválság

Saját tartalékból oldjuk meg a munkaerőhiányt

2018, október 5 - 14:42
Kövér László, az Országgyűlés elnöke Azüzlet.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy Magyarországnak több olyan tartaléka is van, amelyet kiaknázva, saját erőből is képes megoldani a gazdasági növekedésből eredő munkaerőhiányt. De nem külföldiek révén: hazánk a patrióta gazdaságpolitika révén abban érdekelt, hogy a határon túli magyarok és vállalkozásaik otthon találják meg a számításaikat.
Kategóriák: Energiaválság

Az ág is húzza a rekord-munkanélküliséggel küzdő szultanátust

2018, október 4 - 09:52
Súlyos gazdasági nehézségek elé néz az ománi szultanátus, ahol a rekordmagasságokban járó munkanélküliség leginkább a képzett fiatalokat sújtja. Az Asia Times arról is ír, az ország kezd kifogyni a szomszédai készleteihez képest eleve kisebb szénhidrogén-tartalékából, és most üt vissza igazán az, hogy annak idején külföldieket kellett behívni a magasabb kvalifikációkat igénylő munkákhoz.
Kategóriák: Energiaválság

Továbbra is kiemelkedő a magyar gazdaság növekedése

2018, szeptember 26 - 13:22
A magyar gazdaság felülmúlja az elemzői várakozásokat. Egyre kevesebb Magyarországon a munkanélküli, az emberek egyre többet keresnek, így az alacsony inflációs környezetben a költések is megélénkültek. A gazdaságot a beruházások is hajtják. Emiatt a Századvég emelte a 2018-as évre vonatkozó kilátásait, 4,4 százalékos GDP-növekedést vár az intézet.
Kategóriák: Energiaválság

Polgárháború törhet ki Olaszországban, ha nem zárják le a határokat

2018, szeptember 25 - 13:50
Az iszlám vallású és afrikai bevándorló háttérrel rendelkező Mohamed Konare véleménye alapján Olaszország le kell zárja a határait, amennyiben el akar kerülni egy polgárháborút.
Kategóriák: Energiaválság