Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - munkanélküliség
Frissítve: 14 óra 51 perc

Tovább nőttek a bérek, továbbra is alacsony szinten a hazai munkanélküliség

2019, december 1 - 12:29
Továbbra is sorra érkeznek az óriásberuházások Magyarországra. A héten a Schaeffler-csoport jelentette be, hogy 23,5 milliárd forintért új gyárat épít Szombathelyen. Befutottak az első adatok a hálaadás és a Black Friday forgalmáról, és ezekből valószínűsíthető, hogy újabb kiskereskedelmi rekordok dőlnek meg idén. Most már egészen biztos, hogy a Louis Vuitton anyacége felvásárolja a Tiffanyt, az Audi pedig komoly leépítéseket tervez Németországban. A hét gazdasági összefoglalója.
Kategóriák: Energiaválság

Nőtt a foglalkoztatottság és mélyponton maradt a hazai munkanélküliség

2019, november 27 - 11:43
Az augusztus-októberi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 164 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt. Ugyanebben az időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 520 ezer volt, 18 ezerrel több, mint egy évvel korábban, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.
Kategóriák: Energiaválság

Nagy tartalék van az idősebb korosztály foglalkoztatásában

2019, november 2 - 10:19
Az 55-64 éves korosztály foglalkoztatásában még sok tartalék van, őket képzésekkel, továbbképzésekkel lehetne jobban bevonni a munkaerőpiacra - mondta Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.
Kategóriák: Energiaválság

Tovább nőtt a foglalkoztatottság, rekordalacsony maradt a munkanélküliség

2019, október 29 - 11:07
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint a július?szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 521 ezer fő volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15?64 évesek foglalkoztatási rátája 70,3 százalékra emelkedett. A férfiakat magasabb foglalkoztatási szint jellemezte, mint a nőket, és körükben a javulás is jelentősebb volt. Ugyanebben az időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 163 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,5 százalék volt. A nők esetében jelentős mértékű javulás történt.
Kategóriák: Energiaválság

A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát

2019, október 15 - 11:03
A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, és az alacsony fizetés is súlyos veszélyeztető tényező - mutatták ki egy németországi kutatásban.
Kategóriák: Energiaválság

Itt az új szó, amellyel leírható a világ: félrecesszió

2019, október 4 - 14:26
Napjainkban a világgazdaság számos problémával néz szembe. Ezek közül az egyik, hogy a szakemberek egyre kevésbé képesek leírni, pontosan milyen állapotban van a globális gazdaság. Az adatok sokszor erősen ellentmondásosak, és egyszerre látunk erőt és gyengélkedést. A Credit Suisse most az amerikai gazdaságból kiindulva egy nyelvújítással próbálta megoldani ezt a kihívást, és bevezette a ?félrecesszió" kifejezést.
Kategóriák: Energiaválság

Menczer Tamás: Fejlődő pályán van Magyarország

2019, október 2 - 10:43
Míg 2010-ben a magyar családokat és az államot is agyonnyomta az adósság és a gazdasági bizonytalanság, addig most fejlődő pályán van az ország - mondta a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1-nek. 
Kategóriák: Energiaválság

Varga Mihály: Újabb öt megyére terjesztik ki a munkaerőpiaci reformprogramot

2019, szeptember 30 - 07:02
Újabb öt megyében indul el a munkaerőpiaci reformprogram, ezzel már az ország döntő részén, 15 megyében működhetnek hatékonyabban a munkaügyi hivatalok - jelentette be Varga Mihály az MTI-nek.
Kategóriák: Energiaválság

Kezdődhet a BMW gyár építése és rekord alacsony a hazai munkanélküliség

2019, szeptember 29 - 09:52
A héten eldőlt, hogy hivatalosan is megkezdődhet a debreceni BMW gyár építése, jövőre pedig komoly változások lesznek a társasházi törvényben (THT). Külföldön komoly baj van a WeWorknél és a világ legnagyobb e-cigi gyártójánál a Juulnál is, de a Netflix is szorongatott helyzetbe került. A hét gazdasági összefoglalója.
Kategóriák: Energiaválság

Rekordmélységben a munkanélküliség, két számjegyű a keresetek bővülése

2019, szeptember 1 - 09:24
A legfrissebb KSH jelentések szerint nőttek a bérek és a foglalkoztatottság, valamint csökkent a munkanélküliség. Az Egyesült Államokban az ópiát válság miatt sorra büntetik a gyógyszergyártó cégeket, a globális piacon pedig hamisított aranyrudak jelentek meg.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek állnak a magyar munkaerőpiac elképesztő sikere mögött

2019, augusztus 28 - 14:48
Ismét kimagaslóan jó munkaerőpiaci adatokról jelentett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A legfrissebb, a május-július időszakát bemutató adatok szerint, a foglalkoztatottak száma ebben az időszakban 4 millió 518 ezer volt, vagyis 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Eközben a munkanélküliek száma ugyanebben az időszakban 158 ezer volt, azaz a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt. Milyen a foglalkoztatás bővülésének szerkezete? S elérheti a folyamatos növekedés a munkaerőpiaci határt, azaz azt a szintet, amikor már nem lehet új munkavállalókat bevonni a foglalkoztatásba?
Kategóriák: Energiaválság