Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - klímavédelem
Frissítve: 20 óra 23 perc

Klímavédelmi zónákat hoztak létre Bécsben

2020, augusztus 13 - 14:17
Kategóriák: Klímaváltozás

Hamarosan beindul Paks II. második referenciablokkja is

2020, július 20 - 13:15
Ma már szinte közhelyszámba megy, hogy amennyiben komolyan vesszük a globális klímavédelmi célok teljesülését, akkor az atomerőművek és a megújuló energiaforrások növekvő részarányára van szükség. Ezen az úton egy újabb sikertörténet, hogy 2020. július 19-én a Leningrádi Atomerőmű II. kiépítés második egységének VVER-1200 típusú reaktorába berakták az első friss üzemanyag-kazettát, amivel kezdetét vette a reaktor fizikai indítása. Ez már a második, a Paks II. Atomerőmű közvetlen referenciájának számító orosz blokk, amely hamarosan termelni kezd.
Kategóriák: Klímaváltozás

Magyarország stratégiai érdeke a régiós klímavédelmi törekvések támogatása

2020, július 20 - 11:06
Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztossal egyeztetett Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Nyugat-Balkánt érintő integrációs folyamatról és a zöldgazdasági átállással kapcsolatos beruházási tervekről - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Kategóriák: Klímaváltozás

Magyarország nagy lépést tett a klímaváltozás elleni harcban

2020, június 8 - 15:32
Nemzetközi szempontból is jelentős klímavédelmi törvényt fogadott el az Országgyűlés, amely rögzíti, hogy Magyarországnak 2050-re el kell érnie a klímasemlegességet. Az új törvény fontos kiindulópontot jelenthet abban, hogy a Kormány tovább növelje éghajlatvédelmi aktivitását, megőrizze országunk kiemelkedő kibocsátáscsökkentési teljesítményét és felkészítse hazánkat az éghajlatváltozás jövőbeli hatásaihoz való megfelelő alkalmazkodásra.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nem szabad gondolkodás nélkül minden műanyagot elutasítani

2020, május 11 - 12:05
Interjút adott az Origónak Kerekes Sándor professor emeritus. A beszélgetésben szó volt a műanyag felhasználásáról, illetve a magyar kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének ezzel kapcsolatos részéről is.
Kategóriák: Klímaváltozás

A Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv megerősítést javasolja a parlamentnek a Fidesz-frakció

2020, április 24 - 12:39
A klímaváltozás tény, amelyhez alkalmazkodni kell. A környezet védelme és megóvása mindannyiunk érdeke és felelőssége, ebben nincs vita - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségimédia-oldalán. Kiemelte, az Országgyűlés jelenleg több javaslatot is tárgyal erről. A Fidesz-frakció azt javasolja, a parlament erősítse meg a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervét, és szólítsa fel annak végrehajtására.
Kategóriák: Klímaváltozás