Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - klímavédelem
Frissítve: 6 óra 32 perc

A Soros-hálózat a klímavédelem álcája alatt terjeszti a nyílt társadalom eszméit

2021, október 14 - 12:37
Régóta megfigyelhető, hogy a nemzetközi baloldali erők ? a nyílt társadalom koncepcióját képviselő nem kormányzati szervezetekkel karöltve ? politikai eszközként tekintetnek a klímavédelem ügyére. Stratégiájuk lényege, hogy a valódi, politikai haszonszerzésre irányuló szándékaik elrejtésével egy nemes célkitűzés mögé bújva igyekeznek megszólítani a túlnyomórészt fiatalabb korosztályokhoz tartozó választókat, akikben szavazóbázisuk lehetséges utánpótlását látják. Tekintettel arra, hogy az amerikai spekulánshoz, Soros Györgyhöz köthető NGO-hálózat jelentős szerepet játszik a környezetvédelem politikai szempontoknak történő alárendelésében, érdemes közelebbről megvizsgálni e szervezetek nemzetközi és hazai tevékenységét a témában - írja a Századvég elemzésében. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Orbán Viktor: A családok helyett a klímaromboló nemzetközi vállalatokat kell megadóztatni!

2021, október 7 - 09:33
A családok helyett a klímaromboló nemzetközi vállalatokat kell megadóztatni! - írta Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor.
Kategóriák: Klímaváltozás

Törökország jóváhagyta a párizsi klímavédelmi egyezményt

2021, október 7 - 00:02
Törökország ratifikálta a 2015-ös párizsi klímavédelmi egyezményt szerda este, utolsóként a világ 19 legnagyobb fejlett és feltörekvő gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20-csoportból.
Kategóriák: Klímaváltozás

Áder János: A legolcsóbb a meg nem termelt, a legtisztább a fel nem használt energia

2021, szeptember 29 - 10:35
Az a legolcsóbb energia, amit meg sem termelnek, és az a legtisztább energia, amit nem használnak fel - jelentette ki a köztársasági elnök szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Új környezetvédelmi törekvéseket jelentett be egy nagyvállalat

2021, szeptember 15 - 21:01
A világ egyik legnagyobb fogyasztási cikkeket gyártó vállalata, a Procter & Gamble (P&G) azt a célt tűzte ki, hogy 2040-ig teljes működési és ellátási láncában, a nyersanyagbeszerzéstől a gyártáson át a termékek kiskereskedőig való eljutásáig nettó zéró üvegházhatású gázkibocsátást (ÜHG) érjen el - áll a cég közleményében.
Kategóriák: Klímaváltozás