Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - olajipar
Frissítve: 3 óra 37 perc

Földrengésekkel és brutális környezetszennyezéssel fizetnénk a palaolajért

2022, május 13 - 16:01
Az egyre magasabbra törő olajárak ismét előtérbe hozták a palaolajban rejlő lehetőségeket. Az Egyesült Államokban már nagyjából 50 éve folyamatos a palaolaj kitermelése, Európában viszont a mai napig gyerekcipőben jár az eljárás. Igaz, hogy nagy mennyiségű palaolaj piacra eresztésével le lehetne verni a fekete arany világpiaci árát, de ezért cserébe nagy árat kellene fizetni - írja összeállításában a Világgazdaság.
Kategóriák: Energiaválság

Elképesztő mennyiségű pénzt keresett az olajipar a háborún

2022, május 11 - 19:07
Az elemzői prognózis szerint a jelenlegi olajárak miatt az olajszektor 25 éve nem látott bevételeket fog generálni - írja a Világgazdaság cikke.
Kategóriák: Energiaválság

Ezek minden idők legszennyezőbb olajkatasztrófái - galéria

2022, április 30 - 08:34
Néhány napja történt a katasztrófa, melyben több mint százan haltak meg egy nigériai illegális olajfinomítóban, amikor robbanás történt a törvénytelenül működő létesítményben. Az eset ismét rávilágított az olajipar környezetterhelő kockázataira. A tankerekről, a legális és az illegális olajipari létesítményekről a világtengerekbe ömlő olaj hatalmas pusztítást végez az élővilágban, a lebomlása pedig igen lassú, így még hosszú évtizedekig tart a szennyező hatása. Ráadásul a nagyobb katasztrófák nemcsak a helyi élőlényekre vannak hatással, hanem a turizmusra, a kereskedelmi útvonalakra, a halászatra, sőt általánosságban az egész olajiparra is. A most következő képes összeállításunkban az elmúlt évtizedek legsúlyosabb baleseteit mutatjuk be.
Kategóriák: Energiaválság

Tudjuk, hogy változnunk kéne, mégsem tesszük

2022, március 28 - 13:46
Tudjuk, hogy változnunk kéne, mégsem tesszük: az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) legfrissebb jelentése szerint egy rövid időablak áll előttünk, amíg megmenthetjük azokat az ökoszisztémákat és fajokat, amelyekkel együtt nőttünk fel, és amelyek kultúránk központi elemei, és nyelvünk alapját képezik. - írja a Kék Bolygó Alapítvány közösségi oldalán.
Kategóriák: Energiaválság

Felszámolják a Los Angelesben éktelenkedő olajkutakat

2022, január 27 - 12:46
A város vezetése szerint a város területén működő olajfúrótornyok nem valók lakott területre. Az olajipar ezzel nem ért egyet.
Kategóriák: Energiaválság