Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezettudatosság
Frissítve: 4 óra 26 perc

Hétvégétől újra látogatható a Közlekedési Múzeum

2022, május 23 - 20:55
2022. május 28-tól újra látogatható a Közlekedési Múzeum népszerű időszaki kiállítása a ?Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik", amely a Múzeum leendő otthona, az Északi Járműjavító történetét meséli el. A kiállítás különleges helyszínére több mint egy évtizede nem léphetett be senki, azonban hétvégétől már bárkinek lehetősége nyílik rá - hangzott el a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) legutóbbi rendezvényén. Az esemény, melynek fókuszában a városi közösségi közlekedés és az elektromos buszok álltak, a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából került megrendezésre.
Kategóriák: Klímaváltozás

Pálmaolajmentes és Fairtrade termékeket is beazonosíthatunk májustól a Tudatos Vásárlók Egyesületének mobilapplikációjával

2022, május 16 - 07:19
Kiszélesedett annak a magyar fejlesztésű mobilapplikációnak a funkciója, amellyel eddig a tisztítószerek összetevőit ellenőrizhettük. Azok a tudatos fogyasztók, akik a fenntartható életmódot választják, májustól már pálmaolajmentes, Fairtrade, vegán és bio termékekhez is könnyedén hozzájuthatnak a Tudatos Vásárlók Egyesületénnek alkalmazásával.
Kategóriák: Klímaváltozás

Mérgeket rejthetnek a környezetbarátként reklámozott gyermektermékek

2022, május 8 - 20:11
Még a környezetbarát ?zöld" címkével ellátott árucikkekkel is érdemes vigyázni, ugyanis semmi nem garantálja, hogy nem rejtenek az egészségre veszélyes vegyi anyagokat.
Kategóriák: Klímaváltozás

Újrahasznosított, a vízből kihalászott műanyagot használt fel az O?Neill legújabb kollekciójához

2022, május 4 - 14:36
A népszerű szörf és ruházati márka olyan kollekciót készített, amely 86%-ban újrahasznosított műanyagokból gyártott darabokból áll. Az O'Neill Blue elnevezésű óceánmentő misszió célja, hogy felhívja a figyelmet az óceán szennyezettségére
Kategóriák: Klímaváltozás

Kiderült, mi fogyasztja a legtöbb áramot, ha nem húzzuk ki a konnektorból

2022, április 17 - 14:20
A környezettudatosan élők számára bizonyára ismerősen cseng a fantomfogyasztás kifejezés. Ha még nem hallottál róla, esetleg szeretnéd megtudni, mely elektronikai cikk viszi a prímet ebből a szempontból, mindenképp olvass tovább!
Kategóriák: Klímaváltozás

Rongydarabokat használ vécépapírnak, majd a többi szennyessel kimossa azokat az influenszer

2022, február 19 - 11:25
Az influenszerek közül egyre többen választják a környezettudatos életmódot. Fontos, hogy a véleményvezérek kiálljanak globális ügyek mellett, azonban akadhatnak olyanok, akik nem nézik jó szemmel ezeket a változásokat, sőt némelyiket egészen bizarrnak találják. 
Kategóriák: Klímaváltozás