Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezettudatosság
Frissítve: 8 óra 8 perc

Íme az egyetem, ami idén a környezettudatos egyetemek világranglistájára is felkerült!

2021, január 22 - 11:05
Különleges szokással járul hozzá a terület zöldítéséhez a Soproni Egyetem: minden évben, a tanulmányaikat ősszel megkezdő valamennyi elsős hallgató után ugyanis egy-egy facsemetét ültetnek el, elsősorban Sopronban és a város környékén.
Kategóriák: Klímaváltozás

Környezettudatos megoldás vagy lakhatási zsákutca a konténerház?

2021, január 11 - 14:57
A konténerház valóban az, aminek a neve alapján is elsőnek hinnénk, vagyis egy olyan lakóépület, amely eredetileg konténernek készült. Valószínűleg éppen ez az oka, hogy sokan lepukkant megoldásnak tartják, és soha az életben be nem költöznének egy ilyen házba, de még a szőlőbe sem szívesen raknának le egy ehhez hasonló építményt. Hát igen, egy hullámpalára emlékeztető, itt-ott rozsdásodó, kopott festékes, télen hideg, nyáron meleg helyen senki nem hajtaná szívesen álomra a fejét ? csakhogy most egyáltalán nem erről lesz szó. És bár nem állítjuk, hogy nincsenek a dolognak negatívumai, az alábbi fémkuckók azért egészen meggyőzőek.
Kategóriák: Klímaváltozás

8+1 bolygómntő gyorstipp a mindennapokra

2020, december 23 - 20:51
Környezettudatosan élni ma már nem trendiség, hanem kötelesség. A gazdaságos és fenntartható tényezők mellett azonban olykor nem egyértelmű, melyik választás a zöldebb megoldás. Georgina Wilson-Powell brit újságíró 12 éve kutatja a környezetkímélő élet gyakorlatias részleteit, hogy az otthonokban, munkahelyeken, illetve a hétköznapokban felmerülő kérdésekre okos, megalapozott és kiegyensúlyozott választ adjon. Hazánkban is megjelent könyve, amelyet tudatos embereknek szán az élhető, de fenntarthatóbb mindennapokhoz, 143 dilemmára ad megfejtést. Íme 8 ökotipp a Tényleg zöld? -ből szemezgetve, plusz 1 karácsonyi tanáccsal megspékelve.
Kategóriák: Klímaváltozás

Így élhetsz környezettudatosan tanulóként!

2020, december 11 - 16:25
Szeretnél környezetbarátabb életmódot élni, de úgy érzed nincs időd figyelni rá a tanulás mellett? Ez az öt könnyen betartható tipp segít rajtad!
Kategóriák: Klímaváltozás

Az elmúlt években jócskán megugrott a hazai biogazdálkodók száma

2020, október 15 - 10:36
A biogazdálkodással foglalkozók száma 2,6-szeresére, az ökológiai gazdálkodásba bevont mezőgazdasági terület nagysága 2,3-szeresére nőtt 2015 és 2019 között hazánkban. Ezáltal az évtized végére 303 ezer hektáron folytatott biogazdálkodást összesen 5136 termelő ? derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
Kategóriák: Klímaváltozás