Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - atomerőmű
Frissítve: 4 óra 42 perc

Megdöbbentő információ az ukrán atomfenyegetésről

2022, augusztus 8 - 17:16
Normális üzemmódban működik a múlt hét végén tűz alá került zaporizzsjai atomerőmű - közölte hétfőn Jevgenyij Balickij, Zaporizzsja megye oroszbarát közigazgatásának vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.
Kategóriák: Energiaválság

Rémisztő hírek érkeztek a legnagyobb ukrán atomerőműről

2022, augusztus 7 - 09:26
Az ukránok a zaporizzsjei atomerőművet bombázták, ami miatt Energodar áram és víz nélkül maradt, az pedig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem lett sugárbaleset.
Kategóriák: Energiaválság

Rémisztő hírek érkeztek az ukrán atomerőművekről

2022, július 26 - 19:34
Az ukrán atomerőművek jelenleg maximális kapacitáson üzemelnek, mivel az ország számos hőerőműve vagy azért nem működik, mert háborús övezetben van, vagy a szénkészletek hiánya miatt nehézségekbe ütközik az üzemeltetésük. Ez aggodalomra ad okot Ukrajna nukleáris biztonságával kapcsolatban - mondta Szergej Kondratyev elemző a Lenta.ru-nak nyilatkozva.
Kategóriák: Energiaválság

Világelső török atomerőmű: sok energia - tiszta forrásból

2022, július 7 - 17:31
Törökország ? Magyarországhoz hasonlóan ? ambiciózus atomerőmű-építési stratégiát valósít meg. Az épülő törökországi Akkuyu Atomerőmű az ellátásbiztonság garantálása, az olcsó áram folyamatos rendelkezésre állása, a klímavédelmi célok teljesítése, valamint az importált és drága fosszilis energiahordozók mennyiségének jelentős csökkentése érdekében valósul meg. A Roszatom török projektjét nem befolyásolják az Oroszország elleni szankciók, amiről Dmitrij Romanyec, az Akkuyu Atomerőmű projektet megvalósító Akkuyu Nuclear vállalat igazgatóhelyettese beszélt a magyar sajtó képviselőinek a Földközi-tenger partján, Mersin tartományban, Ciprussal átellenben zajló építkezés helyszínén.
Kategóriák: Energiaválság

Irán saját maga építene atomerőművet

2022, június 25 - 15:12
Irán megkezdte az előkészületeket az első teljesen iráni, 360 megawatt teljesítményű atomerőmű építésére - jelentette be Mohamed Eszlami, az iráni atomenergia hivatal (AEOI) vezetője szombaton.
Kategóriák: Energiaválság

Az oroszok újabb országban építenek atomerőművet

2022, június 15 - 13:44
Oroszországban megkezdték az egyiptomi El Dabaa Atomerőmű főberendezésének gyártását - osztotta meg a Roszatomhoz tartozó fővállalkozó, az ASZE társaság közleményét a Világgazdaság. 
Kategóriák: Energiaválság

Orosz-ukrán háború: Kis híja volt az újabb csernobili katasztrófának - Videó

2022, április 29 - 15:31
Vizsgálatot indított a Nemzeti Atomenergia-ügynökség egy ukrán jelentés miatt, amely szerint április közepén egy rakéta közvetlenül egy atomerőmű fölött repült el.
Kategóriák: Energiaválság