Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - atomerőmű
Frissítve: 15 óra 32 perc

Súlyos gond van a franciák egyik atomerőművével

2023, március 9 - 10:33
Beindult a dominó-effektus a francia Penly-1 atomerőmű esetében, ugyanis újabb repedéseket fedeztek fel a hűtőrendszerben, melyek valószínűleg egy korábbi javítás miatt keletkeztek, ezért a Nukleáris Biztonsági Hatóság arra kérte az EDF nukleáris energetikai vállalatot, hogy dolgozza át a javítási stratégiáját - számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Kategóriák: Energiaválság

Több tucat atomerőművet épít Kína

2023, március 8 - 13:32
Kína energiamixének mindössze öt százalékát teszi ki az atomenergia. Peking atomerőművek építésével tornázná fel ezt az értéket 2050-re 18 százalékra.
Kategóriák: Energiaválság

Atompárti elmozdulás: jelentősen nőtt az atomenergia és az atomerőművek támogatása

2023, március 7 - 11:54
A felnőtt magyar lakosság 70 százaléka egyetért azzal, hogy ma Magyarországon atomerőmű működik, 62 százaléka pedig támogatja, hogy új atomerőműblokkok épüljenek Pakson. Ráadásul mindkét álláspont erősödött az ukrajnai háború és a nyomában járó energiaválság hatására ? ez derül ki a Társadalomkutató Kft. 2020 és 2023 elején készített kutatásaiból.
Kategóriák: Energiaválság

Bevált a mini-atomerőmű, újabbak épülnek

2022, december 28 - 10:46
Hatalmas mennyiségű értékes ásványkincset ? rezet, aranyat, kobaltot és lítiumot ? rejt a föld mélye a Csukcsföldön, de rengeteg energia kellene a kinyeréséhez. A megoldást az úszó atomerőművek ígérik - írja a vg.hu.
Kategóriák: Energiaválság

Meghibásodott egy belga atomerőmű egyik reaktora

2022, december 4 - 20:15
Hibát jelzett és automatikusan készenlétbe helyezte magát a belgiumi Tihange atomerőművének egyes reaktora a két gőzturbina egyikével kapcsolatos probléma miatt, a hiba forrását még nem sikerült azonosítani - tájékoztatott az erőművet üzemeltető, francia tulajdonú Engie áramszolgáltató vasárnap.
Kategóriák: Energiaválság