Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - napenergia
Frissítve: 11 óra 46 perc

A Szilícium-völgy és Kína versenyeznek a tiszta energiáért

2021, március 30 - 12:09
Az elmúlt években Kína hatalmas lendülettel tört a globális tiszta energia szektor élére, különösen a napenergiával összefüggő fejlesztések terén. A Szilícium-völgy vállalatai jelentősen le is maradtak az ázsiai versenytársak mögött, azonban úgy tűnik, az amerikai startupok most új lendületet vettek. Kiéleződhet a verseny az amerikai és a kínai cégek között a tiszta energia jövőjéért?
Kategóriák: Energiaválság

Napelemek nyomtatják a pénzt egy iskolakörzetnek

2021, március 17 - 14:07
Lehetővé tette a tanárok jelentős béremelését az installáció.
Kategóriák: Energiaválság

Napenergiára állt át az ausztrál Mars

2021, március 2 - 14:58
Ausztráliában a Mars vállalat hat gyára és két irodája átállt megújuló energiára annak érdekében, hogy csökkentse globálisan az üvegházhatásúgáz-kibocsátást - derül ki az Australian Financial Review cikkéből. Az ügyvezető igazgató szerint az ingadozó villamosenergia-árak nagy szerepet játszottak abban, hogy a cég az olcsóbb megújuló energiaforrásokra való átállás mellett döntött.
Kategóriák: Energiaválság

Az űrből fognak elektromosságot küldeni a Földre

2021, február 25 - 17:58
Napenergiát gyűjtő és továbbító űrbéli panelt fejlesztettek amerikai kutatók, mely a Föld bármely pontjára képes lesz a jövőben elektromosságot küldeni.
Kategóriák: Energiaválság

Sok új napelemes erőművet hozhat az idei év globálisan

2021, február 12 - 17:47
A megújuló energiaforrások globális kapacitása várhatóan rekordot dönt ebben az évben, miközben az egész energiaszektorban ez az egyetlen olyan terület, amelytől érdemi kibocsátás-növekedést várnak az elemzők.
Kategóriák: Energiaválság

Sivatagi napenergiával készült alumíniumot használ a BMW

2021, február 4 - 09:42
A BMW kedden jelentette be, hogy elkezd olyan alumíniumot fölhasználni a termeléséhez, amelyet napenergia segítségével állítottak elő. A vállalat ezzel is mérsékelné hozzájárulását a szén-dioxid-kibocsátáshoz.
Kategóriák: Energiaválság

Vakcina, földönkívüliek, napenergia: 7 film, amiben a tudósok mentik meg a világot

2021, január 18 - 14:31
Világszerte elkezdődött a koronavírus elleni vakcinák beoltása, azaz erősen úgy tűnik, hogy a járvány rabigájából a tudósok fantasztikus teljesítménye szabadítja ki az emberiséget. Ebből az alkalomból listára gyűjtöttük azokat az emlékezetes filmeket, melyekben nem a mozivászon tipikus akcióhősei, hanem a tudomány képviselői mentik meg a világot.
Kategóriák: Energiaválság