Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - napenergia
Frissítve: 22 óra 40 perc

Ezen a fémen múlhat a megújuló energiákra átállás folytatása

2021, november 24 - 07:49
Miközben a megújuló energiaforrások és az elektromos autók világszerte egyre népszerűbbek, a gyártási folyamatok során van egy kiemelten fontos fém, amely nélkül ez a növekedés elképzelhetetlen lenne. Ez a fém a réz, amely akár a megújulók jövőjét is eldöntheti.
Kategóriák: Energiaválság

Így oszlik meg a napenergia-kapacitás a világban

2021, november 19 - 19:24
A világ példa nélküli ütemben alkalmazkodik a megújuló energiaforrások felhasználásához, és ebben a napenergia tölti be a vezető szerepet. Összesítés készült arról, hogyan oszlik el a napenergia felhasználása a Föld országainak körében.
Kategóriák: Energiaválság

Az elfeledett magyar tudósnő, Telkes Mária, aki a napenergia úttörője lett Amerikában

2021, november 3 - 21:10
Telkes Mária magyar származású tudós és feltaláló, a napenergia kutatásának egyik úttörője. Magyarországon kevesen ismerik, az USA-ban azonban, ahol élete javát töltötte, "Sun Queen"-ként, azaz Napkirálynőként emlegetik. Talán legismertebb szabadalma az első, szoláris fűtési rendszerrel működő napház.
Kategóriák: Energiaválság

Áder János: Újra kell gondolni a rossz uniós döntéseket

2021, október 24 - 11:15
A korábbi Budapesti Víz Világtalálkozókkal szemben a Planet 2021 egy sokkal komplexebb kiállítás és tudományos konferencia lesz a megújult Hungexpón ? minderről Áder János köztársasági elnök, a rendezvény fővédnöke beszélt az Origónak adott interjújában.
Kategóriák: Energiaválság

Egyre közelebb kerül a valósághoz a világ egyik legnagyobb tisztaenergia-projektje

2021, október 1 - 08:02
Egy lépéssel közelebb került a Multinational Sun Cable nevű ausztrál vállalat ahhoz, hogy megépítse a hatalmas megújuló energia projektjét. A világ egyik legnagyobb ilyen jellegű fejlesztése végül a tervek szerint 3,2 gigawatt tiszta energiát lenne képes eljuttatni Ausztráliából Szingapúrba. A project előzményeit az Origo ebben és ebben a cikkében mutatta be.
Kategóriák: Energiaválság

Hatalmas napelemfejlesztésbe kezd a BP

2021, szeptember 20 - 13:24
Hatalmas növekedést tervez a BP napenergiában utazó társcége. A Lightsource BP nevű társaság ugyanis 2025-ig megduplázná a globális növekedési tervét, miután lezárt egy 1,8 milliárd dolláros üzletet, amely lehetővé teszi, hogy 8,4 millió otthon ellátására elég napenergiát termeljen.
Kategóriák: Energiaválság

Irak több tízmilliárd dolláros olaj-, gáz- és napenergia-üzletet kötött

2021, szeptember 10 - 15:52
A francia TotalEnergies 27 milliárd dolláros szerződést írt alá az iraki olaj-, gáz- és napenergia-termelésbe történő beruházásról, miközben a közel-keleti ország akut energiaválsággal küzd. A részleteket a Channel News Asia közölte.
Kategóriák: Energiaválság

Zöld áram értékesítésébe kezd az IKEA

2021, augusztus 18 - 11:52
Elsőként Svédországban lehet majd előfizetni a napenergiára és a szélenergiára.
Kategóriák: Energiaválság