Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 10 óra 44 perc

Pénztárcabarát tippek a vegyszermentes takarításhoz: ezek az igazi házi csodaszerek

2021, július 27 - 16:31
A természetbarát háztartás mindenki számára elérhető, akit érdekel a természetvédelem és a jó életminőség. Az ilyen háztartások fenntarthatóak, egészségesebbek és felelősségteljesebb emberré is tesznek bennünket.
Kategóriák: Klímaváltozás

A láthatatlan ellenség: a hozzáadott cukor nemcsak a szervezetedre, hanem a környezetre is káros

2021, július 24 - 22:46
Rengeteg élelmiszerbe kerül hozzáadott cukor, sokszor úgy, hogy józan ésszel nem is lehet belátni, miért kell bele egyáltalán. A legfőbb ok az, hogy finomabb legyen, és a szervezeted jobban kívánja. Ennek viszont sajnos nem csak te iszod meg a levét, hanem a cukortermesztésben érintett vidékek is.
Kategóriák: Klímaváltozás

Magyarország jól halad a klímavédelmi célok megvalósításában

2021, július 21 - 19:22
A koronavírus-járvány ellenére Magyarország jól halad a klíma- és környezetvédelmi akciótervben foglaltak megvalósításában - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Szegeden.
Kategóriák: Klímaváltozás

Most egy mamusszal óvná az erdőket a Razer

2021, július 19 - 15:41
Minden eladott Razer Sneki Snek Slippers után 10 fát ültet el a gyártó.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ezek az aktivisták egyre fiatalabbak - Greta Thunberg története

2021, július 16 - 22:59
Kis lépés az embernek, nagy lépés az emberiségnek!- mondta Neil Armstrong a Holdra lépést megelőzően és Greta esetén sincsen másként. Ki gondolná, hogy ilyen apró teremtés, a maga tizennyolc évével kiáll és felnőtteket megszégyenítő módon képvisel globális szintű problémát? Hallottál már Greta Thunbergről? Ha nem, akkor most bemutatjuk!
Kategóriák: Klímaváltozás

Századvég: Az Európai Bizottság által előterjesztett klímavédelmi csomag nem hatásos, azonban drasztikus energiaár-növekedéssel járna

2021, július 15 - 16:59
Az Európai Bizottság július 14-én előterjesztette a közösség megemelt klímaambícióinak elérését célzó jogszabályalkotási javaslatcsomagját. A dokumentumegyüttes egyik fő ajánlása egy, a háztartások épületeit és közlekedését sújtó új, központi karbonárazási rendszer bevezetése. Az előterjesztett jogszabály várható környezetvédelmi haszna csekély, azonban jelentős energiaár-növekedéshez vezet, súlyos terhet ró a családokra, nem veszi figyelembe a tagállami különbségeket és társadalmi támogatottsága alacsony, ezért a Századvég nem javasolja bevezetését - írja a Századvég állásfoglalásában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Betiltották a fakitermelést a Kilimandzsáró környezetében lévő erdőkben

2021, július 15 - 14:28
Betiltották a fakitermelést a Tanzániában lévő Kilimandzsáró Nemzeti Parkban, Afrika legmagasabb hegyének védelme érdekében.
Kategóriák: Klímaváltozás

Közösségi háznak tervezik a műanyagépületet

2021, július 13 - 12:07
Mintegy 45 ezer újrahasznosított műanyagpalackból építettek könyvtárat a helyi gyerekek számára egy ghánai településen.
Kategóriák: Klímaváltozás

A ruhabérlés kevésbé zöld, mintha kidobnánk a fölösleges darabokat

2021, július 7 - 16:42
A szállítás és a tisztítás miatt a divatos ruhák bérlése a legkevésbé környezetbarát lehetőség egy új tanulmány szerint, amelyről a The Guardian brit napilap online kiadása számolt be.
Kategóriák: Klímaváltozás

10 milliárd forintos pályázattal segíti a kormány a műanyagiparban működő vállalkozások fejlesztéseit - videó

2021, július 7 - 12:33
Júliustól búcsút inthetünk az egyszer használatos műanyag eszközöknek. A cél az, hogy az itthon használt helyettesítő termékek közül minél több Magyarországon készüljön - írta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán a Facebookon.
Kategóriák: Klímaváltozás

A műanyagszemét drasztikus csökkentését követelik a tudósok

2021, július 2 - 15:05
A műanyagszemét drasztikus csökkentését követelik német, svéd és norvég tudósok.
Kategóriák: Klímaváltozás

Szülni vagy nem szülni ? ma ez itt a kérdés

2021, június 29 - 10:53
Több oka is van annak, hogy évtizedek óta csökken a nők gyerekvállalási kedve. Az egészségügyi problémákon túl a leggyakrabban felhozott indokok megdöbbentően hétköznapiak.
Kategóriák: Klímaváltozás

Az online divat márkák fele szűz műanyagból készül

2021, június 23 - 16:47
A gyors divat fellendülése miatt növekszik a fosszilis üzemanyagból készült szintetikus rostok használata, mutatja az Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce (RSA)  tanulmánya, írja a The Guardian.
Kategóriák: Klímaváltozás

A föld új óceánja: a Déli-óceán

2021, június 23 - 07:29
Fogadjunk, hogy nem tudod megnevezni mind az öt óceánt! Igen, jól olvastad, ötöt. Június 8-án, vagyis az Óceánok Világnapján a National Geographic óceánként ismerte el az Antarktiszt körülvevő víztömeget és megszületett a Déli-óceán. Lássuk mi minden érdekességet közöltek róla a Nat Geo térképészei.
Kategóriák: Klímaváltozás

Több mint öt tonna szeméttől tisztították meg a Tisza-tavat

2021, június 22 - 17:18
Több mint 5 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a résztvevők a II. Tisza-tavi PET Kupán. A tizenegy csapat összesen 1222 zsák szeméttől tisztította meg a tavat és az ártéri erdőket.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nem a meztelenkedés a legvisszataszítóbb abban, amit ez a férfi rendszeresen, nyilvánosan művel

2021, június 17 - 10:57
Megbotránkozó élményben volt része annak a családnak, amelyik már hosszabb ideje panaszolta, hogy a lakásuk hátsó bejáratát széklettel piszkítja össze valaki hetente többször. Amikor visszanézték a biztonsági kamera felvételeit, a látvány sokkolta őket - írja a DailyStar.
Kategóriák: Klímaváltozás

Pusztulnak a korallzátonyok

2021, június 14 - 20:40
Globálisan súlyos helyzetben vannak a korallzátonyok. Van, ahol már elérték a kritikus helyzetet, el kezdődött a feloldódásuk, vagyis pusztulnak.
Kategóriák: Klímaváltozás

Máté Bencével beszélgetett podcastjában Áder János

2021, június 14 - 11:03
A természetfotózásról és természeti értékeinkről beszélgetett Máté Bence természetfotóssal Áder János köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában.
Kategóriák: Klímaváltozás

A legbotrányosabb dolgok, amiket cégek valaha elkövettek - I. rész

2021, június 14 - 09:55
Világunkban fontos szerepet töltenek be a nagyvállalatok. Hozzájárulnak a gazdaság pörgéséhez, technológiai fejlesztésekhez, és innovatív ötletekkel támogatják a jövőt. Azonban a nagy hatalommal sokszor vissza is élnek ezek a cégek. A következő vállalat olyan botrányos dolgot művelt, amelyre nem nagyon van mentség.
Kategóriák: Klímaváltozás

Szálljunk szembe az ételmaradékokkal - itt az ideje komposztálni

2021, június 12 - 20:56
Rengeteg hulladékot halmozunk fel magunk körül, ami már évek óta hatalmas problémát jelent világszerte. A vendéglátó egységek hulladékaitól kezdve, egészen a háztartási hulladékon át, a boltokban, gyógyszertárakban lejáró termékekig. A háztartási szemét nagy része főzési hulladék és ételmaradék, amit komposztálással megújuló forrásként lehetne felhasználni.
Kategóriák: Klímaváltozás