Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 5 óra 53 perc

Szedjünk szemetet, kajakozzunk ingyen!

2019, május 20 - 14:41
Kategóriák: Klímaváltozás

Elefántcsontot és élő állatokat csempésznek Kínában

2019, május 19 - 21:26
Több mint hét tonna elefántcsontból készített tárgyat foglaltak le Kína Kuangtung tartományában az év első négy hónapjában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Az ország, ahol az elefántok dönthetik el a választásokat

2019, május 18 - 19:14
Bár szavazni nem szavazhatnak, mégis a közelgő botswanai választások eldöntői lehetnek az elefántok - írja a Bloomberg. Az ott élő állatok gazdasági, közvetetten pedig politikai játszmák kereszttüzébe kerültek. S miközben természetvédők elszántan óvják őket, egyre többen vannak azok, akik racionális belátások mentén érvelnek újbóli vadászhatóságuk mellett.
Kategóriák: Klímaváltozás

Belépődíjat szed Új-Zéland a turistáktól

2019, május 16 - 14:35
Belépődíjat szed a jövőben Új-Zéland a turistáktól: októbertől 35 új-zélandi dollárt (6660 forintot) kell fizetnie az országba érkezőknek.
Kategóriák: Klímaváltozás

Funkcionálisan kihaltnak nyilvánították a vadon élő koalákat

2019, május 15 - 19:35
Az erdők pusztítása és a klímaváltozás a koalákra is rendkívül rossz hatással van. Már csak 80 ezer vadon élő példány van belőlük, így funkcionálisan kihaltnak nyilvánították őket. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Óriási üzlet és egyben fenntarthatósági kérdés is a mobilvécék üzemeltetése

2019, május 15 - 14:27
Globális jelentősége van annak, hogy egyre korszerűbb technológiájú mobilvécék álljanak rendelkezésre szerte a világon. Ezeknek a berendezéseknek a szerepe ugyanis ? mint a Quartz összeállítása bemutatja ? jóval túlmutat azon, hogy számos tömegrendezvény alkalmával az üzemeltető cégek kihelyezik, majd visszaszállítják azokat a raktárbázisokra. Talán furcsának tűnik, de a mobilvécéknek megkerülhetetlen szerep juthat abban, hogy az emberiség egésze higiénikusan, és a vízfelhasználás szempontjából takarékosan intézhesse mindazt, amiért a mellékhelyiségeket felkeresni szokás.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hajlandóak vagyunk többet is fizetni a környezetbarát termékekért

2019, május 13 - 10:51
A magyarok 42 százaléka saját elmondása szerint hajlandó többet fizetni a környezettudatos (öko, zöld) termékekért ? nagy részük akár 10-30 százalékkal többet is, mint egy hagyományos termékért. Bár a rendszeresen zöld árucikkeket, szolgáltatásokat vásárlók aránya még viszonylag alacsony a lakosság körében, a 30-39 éves korosztály élére állt az öko-tudatosak táborának. Ez derül ki az NRC országosan reprezentatív felméréséből, melyet a GreenGo elektromosautó-megosztó szolgáltatás megbízásából készített.
Kategóriák: Klímaváltozás

Növénymatuzsálemre bukkantak a kutatók az Egyesült Államokban

2019, május 10 - 20:09
Egy legalább 2624 éves amerikai mocsárciprus (Taxodium distichum) az Egyesült Államok keleti felének legidősebb ismert fája - közölték kutatók az Environmental Research Communications című folyóiratban publikált tanulmányukban, amely szerint az észak-karolinai mocsárvidéken felfedezett növénymatuzsálem egyike a világ legidősebb, ivaros módon szaporodó fáinak.
Kategóriák: Klímaváltozás

További két évre lezárják a turisták elől a híres szigetet

2019, május 10 - 16:30
2021-ig lezárva marad a meseszép thaiföldi Maya-öböl, amely A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hollywoodi kalandfilmből vált világhírűvé.
Kategóriák: Klímaváltozás

Környezetvédő svédek mozgalma a repülés ellen

2019, május 10 - 14:24
A svéd "flygskam" szó egy mozgalom neve Svédországban, amely magyarra fordítva annyit tesz: a repülés szégyen. A mozgalom arra hívja fel a környezettudatos svédek figyelmét, hogy használjanak alternatív közlekedési eszközöket, amelyek alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással rendelkeznek. A svéd légitársaság felvette a kesztyűt.
Kategóriák: Klímaváltozás

Május 10. az európai túlfogyasztás napja: a föld innentől már csak "hitelezi" az erőforrásokat

2019, május 9 - 14:20
Ha mindenki úgy élne, mint az európaiak, a föld éves tartalékai már május 10-én kimerülnének.
Kategóriák: Klímaváltozás

Három cetfaj veszélyben, egyiket a kihalás fenyegeti

2019, május 7 - 19:05
A kanadai vizekben előforduló cetfélék közül három is veszélyben van a veszélyeztetett fajok státuszával foglalkozó kanadai bizottság (COSEWIC) hétfői jelentése szerint.
Kategóriák: Klímaváltozás

Olajszennyezés ellen fejlesztettek ki új anyagot kínai tudósok

2019, május 7 - 14:40
A természetes anyagok szerkezetét utánzó habszivacsot fejlesztettek ki kínai tudósok, melynek segítségével különválasztható egymástól a víz és az olaj, vagyis alkalmas az olajszennyezés elhárítására.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nagy újításra készül a Penny Market

2019, május 6 - 13:29
Kétfajta, újrafelhasználható hálószatyorral kísérletezik a Penny Market diszkontlánc a gyümölcs- és zöldségáruk terén, hogy csökkentse a csomagolóanyagok mennyiségét.
Kategóriák: Klímaváltozás

A környezettudatosság a legfiatalabb generációnál kezdődik ? Mutass példát!

2019, május 3 - 14:11
A környezettudatos hozzáállás nem csupán szűk szociális közegünkben fontos, a bolygónk léte a tét. Épp ezért elengedhetetlen, hogy a most felnövő generáció számára magától értetődő legyen a környezetvédelem és az a fajta tudatosság, amellyel könnyíthetnek a Föld mindennapjain. Ebben pedig a szülők nyújthatják a legnagyobb segítséget.
Kategóriák: Klímaváltozás

A fényszennyezésért súlyos árat fizetünk

2019, május 2 - 13:37
Thomas Edison 1879. október 22-én hajtotta végre első sikeres kísérletét a szénszálas izzóval. A találmány forradalmasította életünket, de az emberiség túlzásba vitte használatát, emiatt és a helytelen használat miatt súlyos következményekkel kell számolnunk. Komoly károkat okoz a környezetre, természetre, élővilágra és az emberi egészségre is. Évente rengeteg millió állat pusztul el a fényszennyezés miatt.
Kategóriák: Klímaváltozás