Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 4 óra 40 perc

Az etető fontos kiegészítője az itató

2020, október 21 - 13:43
A közhiedelemmel ellentétben az etetőkön alkalmazott téli itatás legalább olyan fontos, mint a nyári kánikulában végzett. Ennek oka, hogy miközben az etető madarai alacsony víztartalmú magvakat fogyasztanak - amire sokat kell inni -, az egyre szárazabb, hómentes teleken, amikor fagy is, a vízhiány okozta kiszáradás legalább akkora probléma, mint a júliusi kánikulában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nem fogod elhinni, mi mellett kampányol Pumped Gabo

2020, október 16 - 15:18
A sztár most olyan posztot osztott meg Instagram-odalán, amihez hasonlót eddig nem igen láthattunk tőle. Pumped Gabo egy komoly ügy mellé áll, úgy döntött felszólal a környezetvédelem mellett.
Kategóriák: Klímaváltozás

Tíz cég nyert minősített partner címet a Zöld Busz Programban

2020, október 15 - 11:55
A klíma- és természetvédelmi akcióterv részeként megvalósuló Zöld Busz Programban tíz piaci szereplő nyert minősített partner címet, és kapott jogosultságot a zöld busz demonstrációs mintaprojektben való részvételre - jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón, Budapesten.
Kategóriák: Klímaváltozás

Varázslatos harmónia uralkodik ebben a mesebeli házikóban Balin ? Galéria

2020, október 10 - 04:42
Szinte majdnem minden bambuszból lett megépítve ebben a varázslatos házikóban Bali szívében. A tervezője Elora Hardy nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra.
Kategóriák: Klímaváltozás

Magyarország a leghatékonyabb környezetvédők közé tartozik Európában

2020, október 9 - 13:42
Magyarország a leghatékonyabb környezetvédők közé tartozik Európában, és a káros anyagok kibocsátására vállalt kötelezettségeit is teljesíteni fogja - mondta az innovációs és technológiai miniszter a Budapest Climate Summit konferencián.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ingyenes hajvágással küzdenek a Föld megmentéséért

2020, október 9 - 13:26
Havonta egyszer ingyenes hajvágást kapnak a versailles-i kastély dolgozói egy cégnek köszönhetően, amely az emberi haj újrahasznosítására specializálódott.
Kategóriák: Klímaváltozás

Kiderült: Harry és Meghan Markle ebben is a brit királyi család feketebárányai

2020, október 9 - 08:30
Az ex-hercegi pár, Harry és Meghan Markle a legkevésbé környezettudatos a brit királyi család tagjai közül, legalábbis erre az eredményre jutott egy energiavállalat kutatása.
Kategóriák: Klímaváltozás

Áder János nyitóelőadásával kezdődik az 5. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét

2020, október 6 - 08:35
2020. október 5. és 9. között kerül megrendezésre az 5. jubileumi Fenntarthatósági Témahét. Idén először az egész Kárpát-medencéből, így a határon túlról is kapcsolódhatnak iskolák a kezdeményezéshez. Eddig több mint 1700 iskola 380 000 diákja regisztrált a programba, ebből közel 120 iskola a határon túlról. A Témahét Áder János nyitóelőadásával kezdődik, őt programsorozat támogatóinak köszöntői követik.
Kategóriák: Klímaváltozás

Piac vagy szupermarket? Így vásárolj tudatosan

2020, szeptember 29 - 19:11
Ha heti vagy havi nagybevásárlásra készülünk, felmerül a kérdés: hova is menjünk? Vannak, akik a hipermarketekben szeretik megtölteni a kosarukat, mások a kisebb boltokra, leginkább a piacra szavaznak. Nos, létjogosultsága mindkettőnek van, érdemes inkább arra fókuszálni, hogy mit, hol veszünk meg. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Medve járt Egerszalók határában

2020, szeptember 27 - 19:44
Az utóbbi hetekben a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság több bejelentést is kapott arról, hogy medvét vagy annak nyomait vélték látni Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát és Egerszalók környékén.
Kategóriák: Klímaváltozás

Lezárultak a 2020-as szöcskeegér felmérések: minden eddigi rekord megdőlt!

2020, szeptember 27 - 18:16
A Borsodi-Mezőség Tájvédelmi Körzet területén elvégzett tavaszi és őszi szöcskeegér felmérések során 44 példány került elő ebből a fokozottan védett kisemlősből 2020-ban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Siekres túzok költés Dél-Hevesben

2020, szeptember 26 - 20:57
A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság részt vesz ?A túzok határon átnyúló védelme a Kárpát-medencében" c. LIFE programban (LIFE15 NAT/AT/00834), amelynek átfogó célja a hazai túzok állományra ható legfontosabb veszélyeztető tényezők kiküszöbölése.
Kategóriák: Klímaváltozás

Több, mint 1.000 szalakóta fióka kelt ki a Hevesi-síkon

2020, szeptember 26 - 18:49
TA 2020-as évben, az első szalakótákat korán, már április 17-én megfigyelték a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozoói, májusban pedig megkezdték az idei év terepi munkáit is. Mivel mostanra már az utolsó szalakótafiókák is régen elhagyták a kikelésük óta számukra biztonságot nyújtó odúkat, így hát ideje, hogy számot vessüenek a faj ez évi költési sikeréről.
Kategóriák: Klímaváltozás

Most már ?vízpozitívvá? is válna a Microsoft

2020, szeptember 22 - 11:29
A karbonsemlegesség után ez lehet a legújabb környezetvédelmi trend.
Kategóriák: Klímaváltozás

Részletes ajánlás készült a Budapestre hulló esővíz hatékonyabb felhasználására

2020, szeptember 17 - 10:56
A globális éghajlatváltozás és a fokozódó környezeti problémák egyre komolyabb kihívások elé állítják a városépítészetet is, így korunk tervezőinek sürgősen és radikálisan újra kell gondolniuk számos eddigi alapvetést. Ennek egyik módja, hogy városi környezetben ? így Budapesten is ? hatékonyabban kellene helyben tartani és felhasználni az értékes csapadékvizet, melynek alkalmazhatóságát a városszövetben Magyarországon elsőként Csizmadia Dóra, a Szent István Egyetem fiatal kutatója vizsgálta.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ha nem vigyázunk, felperzseljük a Földet: szeptember 16-a az ózon világnapja

2020, szeptember 15 - 14:51
1987. óta szeptember 16-a az ózon világnapja. Ezen a napon ugyanis 46 ország csatlakozott a környezetvédelmi szövetséghez, amely a sztratoszférikus ózonréteg védelmét tűzte ki céljául. A törekvést mára már közel 200 ország támogatja, melyhez Magyarország 1989-ben csatlakozott.
Kategóriák: Klímaváltozás

Így tudjuk személyesen is megmenteni a Földet

2020, szeptember 14 - 08:23
A Ninc B bolygó szerzője, Mike Berners-Lee egyetemi professzor a lehető legszélesebb perspektívában vizsgálja a 21. század szinte valamennyi környezeti és gazdasági kihívását, kérdőjelezi meg azt, ahogyan élünk, gondolkodunk, és mindeközben az egyes ember felelősségére is apellál. Egyszerre sokkolja, meglepi és meg is nevetteti az olvasót.
Kategóriák: Klímaváltozás

Áder János: Tudatosabban, körültekintőbben kell bánni környezetünkkel

2020, szeptember 11 - 11:53
Tudatosabban, körültekintőbben, nagyobb felelősséggel kell bánni környezetünkkel - mondta a köztársasági elnök pénteken Gödöllőn, ahol megnyitotta a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált, valamint a Magyar Nemzeti Parkok Hetét.
Kategóriák: Klímaváltozás