Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 14 óra 57 perc

Szexkütyü teszt: ?Szent Grált" dobtak be a női orgazmusért folyó harcba (18+)

2023, március 17 - 13:53
Hosszú évek óta töretlen népszerűséggel bír a Womanizer termékcsalád, azonban az olcsóbb konkurensek szorításában folyamatos fejlődés szükséges ahhoz, hogy a vállalat megőrizze a piacon betöltött innovatív szerepét. Ennek megfelelően a gyártó nemrégiben egy környezetbarát segédeszközzel bővítette portfolióját.
Kategóriák: Klímaváltozás

Rebel Wilson ugyanabban a ruhában tündökölt az idei Oscar-gálán, mint három évvel ezelőtt

2023, március 14 - 18:45
Három évvel ezelőtt egy aranyszínű estélyiben jelent meg az Oscar-gálán Rebel Wilson. Az idei díjtáadó afterpartiján környezetvédelmi okokból ismét az említett ruhát viselte.
Kategóriák: Klímaváltozás

2028-tól minden megváltozhat az épületek megvalósításánál

2023, március 14 - 17:21
Minden új épületnek 2028-tól kibocsátásmentesnek kell lennie, ennek a követelménynek a hatóságok tulajdonában álló, illetve az általuk használt vagy üzemeltetett minden új épületnek már 2026-tól meg kell felelnie - szögezték le az Európai Parlament (EP) képviselői kedden, az EP strasbourgi plenáris ülésén elfogadott álláspontjában.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ebben a vármegyében eddig még nem volt jelen az Aldi

2023, március 14 - 15:15
Balassagyarmaton nyitotta meg legújabb áruházát az Aldi Magyarország, ezzel Nógrád vármegyében az első üzletüket adták át - írja a Magyar Építők. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Bejelentették az Oroszlányi Erőmű újraindulását

2023, február 28 - 14:55
Az Oroszlányi Erőmű 2024 első félévében korszerű, környezetbarát biomassza alapú erőműként csatlakozik újra az országos áramszolgáltatók köréhez, illetve látja majd el távhővel Oroszlány és Bokod térségét. A 2015 decemberében leállt Oroszlányi Erőmű a Veolia és a CHP-Erőmű érdekeltségeként az ötödik olyan erőműfejlesztés lesz Magyarországon, amelyben a korábbi szén- illetve vegyes tüzelésű technológiát felváltja a fluidágyas biomasszatüzelésű rendszer. A két korszerű kazán üzembe állításának tervezett időpontja 2024 első illetve második negyedéve - áll az erről kiadott közleményben.
Kategóriák: Klímaváltozás

Sötét Égbolt : Egy walesi sziget az első menedékhely Európában

2023, február 24 - 16:31
Wales északi részén egy sziget hivatalos elismerésban részesült, mint a világ egyik legjobb éjszakai égbolttal rendelkező helyszíne. - írja a BBC hír rovata.
Kategóriák: Klímaváltozás

Megnyílt a világ első klímaboltja

2023, február 24 - 14:08
2023 elején megnyitotta kapuit a világ első klímaboltja Stockholmban, a Felix svéd élelmiszerkereskedelmi vállalat neve alatt. Az árakat az egyes termékek környezeti lábnyoma alapján határozzák meg. Céljuk a vásárlók ösztönzése arra, hogy a fogyasztói döntések meghozatalakor vegyék figyelembe a klímaváltozás és a környezetvédelem egyre égetőbb szempontjait is.
Kategóriák: Klímaváltozás

Mutatunk egy rendkívüli megtakarítási értéket, ezt érték el a vonattal utazók

2023, február 17 - 15:34
Két éve indult a MÁV-Volán-csoport szén-dioxid-megtakarítás kampánya, ettől az időponttól a MÁV-START CO2-számlálóval mutatja ki a károsanyag-kibocsátás megtakarítást. Az adatok szerint az indulás óta eltelt időszak alatt több mint 1,7 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást sikerült megelőzni, amely hozzávetőlegesen egy 140 ezres nagyváros - például Pécs - összes lakosának éves kibocsátását fedezi. Ezt a mennyiséget több mint 23 millió fa tudta volna megkötni. A MÁV-Volán-csoport célja 2050-ig a klímasemlegesség elérése - írja közleményében a MÁV-csoport.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hazai vállalat jelentkezett egy fontos újítással az otthoni mosásnál

2023, február 17 - 14:55
A boltokban kapható öblítők nagy része inkább nevezhető illatosítónak, hiszen a mosási folyamat szempontjából sokszor feleslegesek, ráadásul főként kőolajszármazékot tartalmaznak, ami beleívódik a ruhákba, és a bőrön keresztül később felszívódik a szervezetben. Jelenleg, ezért az öblítők nem kaphatnak ÖKO minősítést. Ezen felül a ?green washing" azaz a ?zöldre mosás", nem csak az öblítők területén tapasztalható - hívja fel a figyelmet a magyar tulajdonú Brilliance Tisztítószer Gyártó Kft. A cég közleményében jelentette be, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében 100 százalékban fosszilis anyagok nélküli termékek gyártására áll át.
Kategóriák: Klímaváltozás

Nem hinné, hogy mennyi fontos dokumentumot alá lehet írni digitálisan

2023, február 15 - 14:35
Az elmúlt két évben duplájára nőtt az irodákban is használt nyomtatópapír ára és sokat lehet hallani arról is, hogy a közeljövőben akár hiány is felléphet a papírtermékek piacán. Mindez azt is jelenti, hogy a papírmentes működés, a digitalizáció, nemcsak zöldebbé, de olcsóbbá is teheti a cégek vagy az állami szektor működését hosszútávon, ahol százezres, milliós nagyságrendben nyomtatnak dokumentumokat - írja a Microsec. 
Kategóriák: Klímaváltozás

Teljesen tiszta újrahasznosított műanyagot létrehozó technológiát jelentettek be

2023, január 27 - 12:14
A Procter & Gamble (P&G) a világ egyik legnagyobb, hétköznapi fogyasztási cikkeket, számos jól ismert márka termékét gyártó vállalata az idei Világgazdasági Fórum panelbeszélgetésein mutatta be fenntarthatósággal kapcsolatos több újdonságait, illetve az ennek kapcsán kötött partneri megállapodásokat. Ezekről az újdonságokról küldött a vállalat rövid összegzést közleményében.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ismét nagy elismerést kapott Magyarország egyik vezető energiamenedzsment cége

2023, január 26 - 17:25
Sorban 12. alkalommal került be a legfenntarthatóbban működő vállalkozások százas rangsorába a Schneider Electric. A Corporate Knights által összeállított listán a saját iparágán belül az első, összesítésben pedig a hetedik helyen végzett a vállalat.
Kategóriák: Klímaváltozás

Mennyire káros az elektromos cigaretta?

2023, január 22 - 16:25
Melyik jobb, az elektromos cigaretta vagy a hagyományos? Összeszedtük, amit a dohányzásról és az e-cigikről tudni érdemes. Fenntarthatósági szempontból is összehasonlítottuk őket.- olvasható Hajas Gyula Bence Greendexen megjelent írása.
Kategóriák: Klímaváltozás

Fényszennyezés: Szabad szemmel látható az óriási csökkenés a csillagokban

2023, január 20 - 17:11
Az ok a mesterséges világítás, ami beragyogja az eget, melynek ragyogása évente növekszik 2011 óta. Dr. Christopher Kyba, a potsdami Német Földtudományi Kutatóközpont tudósa és kollégái a Science magazinban publikálták felfedezésüket.                
Kategóriák: Klímaváltozás

Klímaváltozás: Be kell fektetni a technológiába, hogy eltávolítsuk a szén-dioxidot

2023, január 20 - 13:28
Sürgősen fel kell futtatni a technológiát, hogy eltávolítsuk az atmoszféránkból a bolygót melegítő üvegházgázt, a szén-dioxidot, mondják egy új jelentésben vezető klímaszakértők. - írja a BBC Science, a BBC tudományos magazinja.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ezért kell helyben termelni az élelmiszert

2023, január 10 - 15:04
A regionális, helyi élelmiszertermelés nagymértékben csökkenti az élelmiszerek szállítási igényét és ezáltal a károsanyag-kibocsátást is. Emellett a helyben termesztés növeli a belföldi gazdaságban előállított hozzáadott értéket is - írja az osztrák VCÖ közlekedési környezetvédelmi szervezet honlapján megjelent tanulmány.
Kategóriák: Klímaváltozás

Jó hír: lassan, de biztosan gyógyul a Földet védő ózonréteg

2023, január 9 - 20:35
Lassan, de határozottan gyógyul a Földet védelmező ózonréteg, ebben az ütemben mintegy 43 év múlva szűnik meg az Antarktisz feletti ózonlyuk - állapította meg egy új ENSZ környezetvédelmi jelentés.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ez a legújabb változtatás az Aldinál

2023, január 4 - 16:31
Tovább csökkenti működésének karbonlábnyomát az Aldi. A jövőben szűrt csapvizet kínáló vízadagoló automatákból biztosítja a friss vizet dolgozói számára az üzletekben, ezzel váltva le a munkahelyi védőitalként eddig nyújtott műanyag palackos ásványvizet.
Kategóriák: Klímaváltozás