Tartalom átvétel ORIGO
ORIGO címkék - környezetvédelem
Frissítve: 6 óra 40 perc

Kiderült, valóban zöldek-e az annak hirdetett termékek?

2021, október 27 - 09:53
A fogyasztóvédelem áprilistól szeptemberig vizsgálta a főként ruházati és háztartási-vegyipari cikkek környezetkímélő, fenntartható jellegére vonatkozó állítások valóságtartalmát, az országos ellenőrzéssorozatban csak tizenkét esetben derítettek fényt megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Kategóriák: Klímaváltozás

Két brit egyetem mesterséges intelligenciát használ az ipari emissziók gigatonnákkal való csökkentésére

2021, október 26 - 18:36
A Londoni Egyetem és a Cambridge-i Egyetem világelső fenntarthatósági kutatását olyan technológia létrehozására használták fel, amely csökkentheti a szén-dioxid-kibocsátást a globális cement iparban és más energiaigényes kereskedelmekben.
Kategóriák: Klímaváltozás

Ez a ház még meg is eteti a lakóit

2021, október 26 - 16:04
Kategóriák: Klímaváltozás

Hínár mentés gépi tanulással

2021, október 25 - 15:18
A Massachusetts kutatói olyan alacsony költségű rendszert fejleszenek, ami monitorozza a hínár farmok mikrobiomát és azonosítja a betegségeket, mielőtt elterjednének.
Kategóriák: Klímaváltozás

A Föld megmentésének jó ötleteiért járt a környezetvédelmi Nobel-díj

2021, október 24 - 09:33
Costa Rica-i, indiai és bahamai projekt is volt a most első ízben átadott Earthshot Prize nyertesei között. A Vilmos cambridge-i herceg által tavaly alapított, környezetvédelmi Nobel-díjként is emlegetett elismerést öt kategóriában osztották ki Londonban.
Kategóriák: Klímaváltozás

Tökéletes kombináció: Tegyél a pazarlás ellen, és egyél jókat kedvezményesen!

2021, október 22 - 16:46
Így hangzik a nemrég elindított startup vállalkozás, a Munch csapatának jelmondata: Tegyél a pazarlás ellen, és egyél jókat kedvezményesen! A vállalkozást olyan fiatalok hozták létre, akik egyszerre szerettek volna a fenntarthatóság jegyében tenni a környezetükért és étellel ellátni a rászorulókat.
Kategóriák: Klímaváltozás

2040-re Magyarországon elérheti a 45 százalékot a megújuló energiaforrások használata

2021, október 22 - 13:29
2040-re elérhető Magyarországon, hogy az energiafelhasználás 45 százaléka megújuló energiaforrásokból származzon - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken, Budakeszin.
Kategóriák: Klímaváltozás

Hiába veszünk energiatakarékos hűtőt, mosógépet, tévét, ha pazarlóan használjuk

2021, október 21 - 14:23
A hazai fogyasztók körében a szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékos égők használata számít a leginkább elterjedt otthoni környezetkímélő szokásnak. Miközben a magyar háztartásokban megtalálható hűtők, mosógépek, tévék mintegy fele már energiatakarékosnak számít, e gépek környezettudatos használata terén még bőven van fejlődési lehetőség ? többek közt ez derül ki egy új, országos kutatás adataiból. A reprezentatív felmérés egyik érdekes eredménye, hogy az idősebb korosztály figyel a leginkább az energiatakarékosságra.
Kategóriák: Klímaváltozás

Mikroműanyagok mindenhol: Az lesz a vége, hogy műanyagot fogunk enni?

2021, október 19 - 13:07
Néhány mikroműanyagot kozmetikumokban vagy fogkrémben használnak, de a legtöbb úszó hulladékból származik, amelyek folyamatosan UV sugárzásnak vannak kitéve. Ezek egyre kisebb darabokra hullanak, ennek következtében körülbelül 51 milliárd ilyen részecske úszik az óceánban. Ezeket könnyen lenyelik a tenger élőlényei, ami további súlyos problémákhoz vezet.
Kategóriák: Klímaváltozás

Új ösztöndíj lehetőségek a természetvédelem jegyében

2021, október 18 - 18:04
A külföldön szerzett tapasztalat mindig kincset ér, hiszen jól mutat az önéletrajzban és a gyakorlat jól hasznosítható a munkaerőpiacon. Ezúttal két ösztöndíj lehetőséget hoztunk nektek, nem érdemes lemaradni róluk!
Kategóriák: Klímaváltozás

Több százan vetkőztek meztelenre az izraeli sivatagban - galéria

2021, október 18 - 11:20
Több száz ember részvételével készített meztelen csoportképet a különleges látásmódjáról és ábrázolásairól ismert Spencer Tunick fotóművész. Ezúttal egy tíz évvel korábbi projektjét örökítette meg újra a Holt-tenger közelében.
Kategóriák: Klímaváltozás

Szijjártó Péter: Összhangban kell lennie a környezetvédelemnek és a versenyképességnek a zöld célok megvalósításakor

2021, október 14 - 14:46
A környezetvédelemnek és a gazdasági versenyképességnek összhangban kell állnia a zöld célok megvalósításakor - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Moszkvában, az Oroszországi Energiahét elnevezésű rendezvény csütörtöki panelbeszélgetésén, amelyet a hagyományos energetika jövőjéről tartottak.
Kategóriák: Klímaváltozás

Elindult a zöld ügyekről szóló konzultációval kapcsolatos országos előadássorozat

2021, október 12 - 13:08
Elindult a zöld ügyekről szóló konzultációval kapcsolatos országos előadássorozat, amelynek első állomása a győri Széchenyi István Egyetemen volt.
Kategóriák: Klímaváltozás

A környezetet akarták védeni vele, nem várt következménye lett

2021, október 11 - 11:27
A megújuló energiaforrások víz alatti kábelei magukhoz vonzzák a nagy tarisznyarákokat, és veszélyes biológiai változásokat idéznek elő a szervezetükben - állapította meg egy skóciai tudományos kutatás.
Kategóriák: Klímaváltozás

A környezetbarát macskatartás alapszabályai

2021, október 11 - 08:53
Hát persze, hogy a cicatartás is lehet környezetbarát. Csak néhány alapvető szabályt kell hozzá betartanod, lássuk is ezeket!
Kategóriák: Klímaváltozás

Rácz Zsófia: Fontos, hogy az ember ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is a bolygóért

2021, október 10 - 20:31
A fenntarthatóság a fiatalok szívügye, fontos ugyanakkor, hogy az ember ne csak beszéljen róla, hanem tegyen is a bolygóért, például zárja el a csapot, gyűjtse szelektíven a hulladékot és vegye meg a nem teljesen hibátlan árut is a termelőktől - mondta Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállításon vasárnap a Hungexpón.
Kategóriák: Klímaváltozás

Papír szelektálás egyetemistaként - Egyszerű és gyors tippek

2021, október 8 - 16:49
Azt gondolnánk, hogy a szelektív hulladékgyűjtés a papír esetében pofon egyszerű. Vannak azonban olyan esetek, amikor nem egyértelmű a helyzet, ilyenkor hibázunk a legtöbbször. Íme néhány érthető tipp, amely megkönnyítheti az életünket.
Kategóriák: Klímaváltozás

Üveghulladék szelektálás - egyszerű és gyors tippek

2021, október 8 - 15:32
Hova dobjátok az üveghulladékot, ha nem áll rendelkezésre minden színű kuka a környéketeken? Ezernyi kérdés merülhet fel az egyik legkönnyebbnek hitt szelektív területen. Néhány egyszerű tippel eloszlatjuk a kétségeiteket!
Kategóriák: Klímaváltozás