A dollár helyzete – friss hírek Posted in: Egyéb kategória

Gerald Celente 2012-ig tartó előrejelzéseit közli a World Net Daily.

Szerinte az a gazdasági „erősödés”, ami a tavaly őszi bankcsődöket, biztosítótársasági csődöket és a kocsigyárakat érintő válság után történik, mesterséges jelenség, melyet „fantompénzekkel csináltak, amit a levegőből rántottak elő fedezet nélkül”.

Celente a TrendsResearch.com című oldalán tette közzé legújabb előrejelzését, amely szerint a „nagyobb gazdasági válsággal” most fog szembesülni a világ, és ez „az amerikai birodalom” vége. Az élelemhiány csak egy lesz a sok tünet közül, és nem a legsúlyosabb.

 

S máris 2012-nél vagyunk, írja. Éhséglázadások, agrárfelkelések, diáklázadások, adók ellen tiltakozók, hajléktalan megmozdulások, kísértetvárosok és kísértet nagyáruházak, sztrájkok, ipari szabotázs, bandaháborúk, farkastörvény, terror – írja negyedéves jelentésében, ami honlapjukon megrendelhető.

A jelenlegi fellendülés, ami 10 ezer pontra felvitte a tőzsdeindexet (ami 14 ezer körül volt előtte), olyan reményeket kelthet, amik látszatremények csak. Nincs visszatérés valójában – mondja – csak látszat, és a piac márciusban már összeomlott. Ez a fedezetlen papírpénz hatása, ami most látszik. Ennek az arany emelkedő ára és a dollár iránti bizalomvesztés a mérője. (Az arany ára 750 dollár/unciáról 1064/unciára emelkedett egy év alatt, és töretlenül emelkedik 10 éve.)

Azt mondom olvasóinknak – írja – tegyenek meg minden lépést, amit ilyenkor kell, hiszen soha ennyi fedezet nélküli pénz még nem került ki a forgalomba, és ez nem mehet tovább következmény nélkül. A mostani karácsony már mutatni fogja a rideg valóságot.

Gerald Celente intézete 1980 óta 40 nagyobb világszintű és USA-beli történést jósolt meg előre, többek között a tavalyi bankcsődöket, az ázsiai pénzpiaci válságot, vagy a Szovjetunió bukását.

A Yahoo News arról ír, hogy kinek érdeke az orvtámadás a dollár ellen. Dacára annak- írja a cikk – hogy a dollár hosszú távú térvesztése az amerikai vezetés legrosszabb rémálmai közé tartozik, és igazán senki nem hinné, hogy épp most kezdődik; mégis úgy tűnik valóság. A cikk ugyan kitér arra, hogy a korábbi hír (miszerint arabok, kínaiak, oroszok állnak a háttérben) egy nem teljesen megbízható szakértőtől származik, ugyanakkor kétségtelen, hogy orosz és kínai hivatalos személyek is tettek olyan kijelentéseket nemrég, hogy keresik a dollárt kiváltó kereskedelmi pénzt.

A Time arról ír, hogy a világ egyre több nemzeti bankja úgymond ódzkodik a dollártól. A friss befektetések 63%-a euró és jen a 2009 júniusig tartó második negyedévben. Márpedig a gyengülő érdeklődés rossz hír Amerikának. Ugyanerről számol be a Bloomberg is.