A GAZPROM gázellátási megállapodást kötött Azerbajdzsánnal Posted in: Egyéb kategória

NYT: Kalifornia a csőd szélén áll, olyan feltételekkel kezdi az új pénzügyi évet, ami 1929-hez hasonlítható csak. Biz Journal: Kalifornia 1 millió munkahelyet veszíthet még el a válságban. CNN Money: A Weiss Research pénzügyi előrejelző intézet vezetője a kaliforniai részvények eladására buzdít. Az Obama-kormányzat elutasította a segélycsomag lehetőségét (Kalifornai csődje elkerülhetetlen? ffek).
Seeking Alpha: A kormányzat adatai nem a valóságot tükrözik, a szakértől elvárásai nem teljesültek eddig, az USAban havi átlag 2 millió új munkanélküli van.
AlterNet: A BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína) „négyesfogata” csapást mér a dollárra, ha nem abban számol el, és új valutára tér át. Az oldal a Goldman Sachs elemzőjét idézi; a dollár gyengülése szétverheti azt, ami maradt az USA gazdaságából.  „Van egy jó és egy rossz hírem, mondja a nyugdíjas a csaposnak.
Mi a jó? – kérdi a csapos.
A nyugdíjalapom biztonságban volt, nem végzett mélyrepülést ősz óta. Megvan minden dollárom.
És a rossz? – kérdez vissza a csapos.
Hát az, hogy dollár. – feleli a nyugdíjas.”
Reuters: Az IEA mérsékelte az olajkereslet növekedésére vonatkozó előrejelzését a válság miatt. Ősszel évi 1 millió hordó / nap-os növekedést jósoltak, most 2014-ig összesen 540 ezer hordót.
Reuters: A GAZPROM gázellátási megállapodást kötött Azerbajdzsánnal. A szerződés részletei titkosak, de az oroszok célja, hogy biztosítsák a majdan elkészülő Déli Áramlatba a gázt. (A Nabucco sorsa egyre bizonytalanabb – ffek).