Könyvajánló – Beszélgetések az önellátásról Posted in: Egyéb kategória

Sokak fejében fordul meg a gondolat, hogy az önellátás felé forduljanak a jelenlegi helyzet láttán – és esetleg ismerve, vagy sejtve, mi várható még. Azonban az önellátás, még ha részleges is, vagy kezdetleges lépsekből is áll, nem egyszerű. Azok az ismeretek, amelyeket régen a többség ismert, azaz, hogy mit mikor kell vetni, mi minek jó szomszédja a kertben, vagy hogyan kell mosni hamulúggal, mára szinte teljesen eltűntek.

Az újratanulásban segít az ÖkoVölgy Alapítvány könyve, amely még azoknak is élvezetes olvasmány, akik már megkezdték saját maguk körül az önellátást, vagy vannak tapasztalataik bármelyik kérdésben, amiket a könyv tárgyal.

A kiadvány több olyan fejezetre tagolódik, amelyek külön-külön fontos kérdések, ha az ember a mindennapjait a jelenleg működő rendszertől részben, vagy teljesen függetlenül szeretné felépíteni. Így a kút kiképzése, élelem előállítása, tüzelő előteremtése, kályha építése, kialakítása, és még számos kérdés szintén előkerül a könyvben, amely emészthető formában, párbeszédesen íródott, sok ábrával és képpel.